Skip to main content

Αγγελόπουλοι: «'Οσο είμαστε μαζί στον Ολυμπιακό, δεν μας ανησυχεί τίποτα» (vid)

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος γιόρτασαν μαζί με την ομάδα την κατάκτηση του τίτλου, με τους διοικητικούς ηγέτες των «ερυθρόλευκων», στις δηλώσεις του, να αναφέρονται, μεταξύ άλλων και στις υποθέσεις Σάσα Βεζένκοβ και Κώστα Σλούκα.

«Είναι μεγάλες στιγμές για όλους μας στον Ολυμπιακό, για εμάς και για όλη την ομάδα», τόνισε ο κ.Γιώργος Αγγελόπουλος. «Μην κρυβόμαστε είναι μια πολύ μεγάλη δικαίωση. Το 'μέχρι τέλους' ξέρετε πώς ξεκίνησε, τι είναι και πώς συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός τους τελευταίους δεκαέξι μήνες έχει κατακτήσει πέντε τίτλους στην Ελλάδα, όσους τα προηγούμενα 16 χρόνια. Νομίζω πως ο,τι και να πούμε, περιττεύει. Δεν είναι στιγμή να αναλύσουμε λεπτομέρειες, τι άλλαξε και πώς το αλλάξαμε μόνοι μας, με δικές μας θυσίες, με δικές μας αποφάσεις, με δικό μας κόστος. Δεν παρακαλέσαμε κανέναν, δεν ζητήσαμε τίποτα από κανέναν, δεν εκβιάζουμε, δεν απειλούμε, δεν ζητάμε τίποτα. Αυτοί είμαστε, εδώ φτάσαμε. Νομίζω είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές που έχουμε ζήσει στον Ολυμπιακό και συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είπε: «Η χρονιά ήταν ονειρική. Χάσαμε για τρία δευτερόλεπτα τη EuroLeague, αλλά σήμερα γράψαμε ιστορία. Συνεχίζουμε με νταμπλ, όπως κάναμε και πέρυσι. Αυτό γίνεται πρώτη φορά. Η χρονιά ήταν ονειρική. Έχει γίνει τρομερή δουλειά. Όπως τους είπα και μέσα, είναι ο ορισμός της ομάδας για μένα, σε όλες τις πτυχές. Και αυτοί που παίζουν πολύ και αυτοί που δεν παίζουν και όλοι γύρω από την ομάδα. Είναι ο ορισμός της ομάδας για μένα, αλλιώς δεν θα παίζαμε το καλύτερο μπάσκετ φέτος στην Ευρώπη. Αυτό δεν γίνεται εύκολα».

Ερωτηθείς αν ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια, ο κ.Γιώργος Αγγελόπουλος, σχολίασε: «Νομίζω είμαστε. Φαίνεται αυτό. Είμαστε μια αγκαλιά όλοι μαζί με τους παίκτες. Παίξαμε ένα φανταστικό μπάσκετ φέτος. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, δεν είναι μόνο οι τίτλοι, είναι η υγεία που έβγαλε η ομάδα. Στο 5ο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε 80.000 κόσμου ήθελε να είναι μέσα. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Πετύχαμε το δεύτερο σερί νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού. Είναι μοναδικές στιγμές».

Σε ερώτηση αναφορικά με το σχεδιασμό της νέας σεζόν ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ξεκαθάρισε: «Δεν σκεφτόμαστε τα συμβόλαια που λήγουν, δεν σκεφτόμαστε την επόμενη σεζόν. Πανηγυρίζουμε. Το απολαμβάνουμε. Θα γίνουν κι άλλα τις επόμενες ημέρες. Ευχάριστα πράγματα, όπως η απονομή, οπότε δεν σκεφτόμαστε την επόμενη σεζόν. Από όταν επιστρέψαμε από τη δύσκολη κατάσταση που είχαμε αναγκαστεί να βρεθούμε, φτάσαμε σε δύο φάιναλ φορ, πέρυσι στον ημιτελικό, φέτος στον τελικό. Τα χάσαμε και τα δύο στο σουτ. Νομίζω ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ευρώπης. Επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδας και αγγίζει την κορυφή της Ευρώπης. Αν θα την κατακτήσει ή όχι είναι θέμα πολλών παραγόντων. Ελπίζω να γίνει τα επόμενα χρόνια».

Στο ίδιο ερώτημα, ο κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος, τόνισε: «Σίγουρα έχουμε δύο ημέρες πανηγυρισμών μπροστά μας. Μετά θα κοιτάξουμε η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο καλή με στόχο το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου. Δεν κρυβόμαστε, αυτός είναι ο στόχος».
Αναφορικά με το 16-1 επί του Παναθηναϊκού, ο κ.Γιώργος Αγγελόπουλος, είπε: «Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Και αυτό. Ας μην κρυβόμαστε, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Σε όλους αρέσει, όλοι το ήθελαν. Από εκεί και πέρα είναι πιο σημαντικοί οι τίτλοι, αυτά που καταφέραμε, αυτά που πετύχαμε. Νομίζω είναι μια δικαίωση για μια στάση ζωής. Τα έχουμε πει. Αυτό είναι σήμερα, που είναι πιο σημαντικό από το 16-1».

Μαζί του συμφώνησε και ο κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Το 16-1 είναι ένα τρομερό ρεκόρ. Δεν ξέρω αν θα ξαναγίνει ποτέ. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα δυναμώσει. Θέλουμε ο Παναθηναϊκός να είναι δυνατός, γιατί αυτό κάνει τον Ολυμπιακό καλύτερο και για την Ευρώπη. Αλλά το ζούμε και το ευχαριστιόμαστε, δεν γίνεται να το κρύψουμε αυτό».

Σε ερώτηση για το πως αισθάνονται όταν ακούν το σύνθημα ‘μέχρι τέλους, είπαν...

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Χοροπηδάμε και τραγουδάμε».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Δικαίωση και χαρά».

Για το πως αισθάνονται που όλη η μπασκετική Ευρώπη βγάζει το καπέλο στον Ολυμπιακό, σχολίασαν...

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Αυτό που ζήσαμε τη φετινή σεζόν με την αναγνώριση της Ευρώπης ήταν πρωτόγνωρο. Να μας αναγνωρίζουν οι αντίπαλοι προπονητές και παίκτες ότι παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ, δεν νομίζω να έχει ξανασυμβεί. Χαρά μας δίνει κι ευθύνη να διατηρήσουμε την ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο».

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ο θαυμασμός κι ο σεβασμός που κατέκτησε ο Ολυμπιακός είναι πιο σημαντικός από έναν τίτλο. Δεν κρυβόμαστε, θέλουμε τους τίτλους, αλλά αυτό είναι κάτι μοναδικό που έχει γίνει».