Skip to main content

Μπαρτζώκας: Κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τη σειρά ως εύκολη, αλλά δεν είναι έτσι»

Ο Παναθηναϊκός… έβγαλε την ψυχή του Ολυμπιακού μέχρι το φινάλε, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, να τονίζει πως η εξέλιξη του πρώτου τελικού ήταν η απάντηση σε όσους θεωρούσαν την σειρά εύκολη υπόθεση.

"Ήμασταν νευρικοί στο πρώτο παιχνίδι. Αδικαιολόγητα για μένα. Οδηγούσαμε το παιχνίδι. Χάσαμε τόσα πολλά λέι απ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στο -7. Όσο δεν τελειώναμε το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ήλπιζε. Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Δεν θεωρούμε πως ο Παναθηναϊκός είναι εύκολος αντίπαλος. Η πρώτη νίκη μετράει.

Δεν είπε κανείς ότι η σειρά είναι εύκολη. Κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τη σειρά ως εύκολη, αλλά δεν είναι έτσι. Ο Παναθηναϊκός είναι ευχαριστημένος να παλεύει τα παιχνίδια. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Θα είμαστε έτοιμοι".

Λίγο αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: 

«Το παιχνίδι ήταν νευρικό ιδιαίτερα από την πλευρά μας. Είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες να ανοίξουμε πολύ περισσότερο τη διαφορά, από ότι το κάναμε στην αρχή. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, κάναμε πάρα πολλά λάθη και δεν μιλάω μόνο για 7-8 χαμένα λέι απ, αλλά και για επιλογές που ενώ είχαμε ανοικτό σουτ κοιτάξαμε να πασάρουμε. Κάναμε λάθη και δώσαμε στον Παναθηναϊκό να χτυπήσει στο transition. Παρόλα αυτά, με εξαίρεση μια στιγμή που πέρασε ο Παναθηναϊκός με έναν πόντο οδηγούσαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του. Απλά έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση και να μην κάνουμε τόσα λάθη. Γνώμη μου είναι πως είχε να κάνει με τη νευρικότητα του μεγάλου φαβορί όπως η κοινή γνώμη υποστηρίζει. Τελικά αυτό που μετράει, όμως, είναι η νίκη. Πήραμε το πρώτο παιχνίδι και πρέπει να ετοιμαστούμε για το δεύτερο. Πιστεύω πως θα παίξουμε καλύτερα. Δεν πιστεύω πως θα επαναλάβουμε τόσα λάθη. Συγχαρητήρια και στον Παναθηναϊκό».