Skip to main content

Παπανικολάου - Έγινε ο 6ος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού στη Basket League

Ο Κώστας Παπανικολάου κόντρα στον ΠΑΟΚ έκανε τρομερή δουλειά στη δημιουργία, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να μοιράζει 7 πάσες, κάνοντας τους συμπαίκτες του... ευτυχισμένους και ταυτόχρονα περνώντας στην 6η θέση των πασέρ στην ιστορία των Πειραιωτών στη Basket League. 

Αναλυτικά η καταγραφή της Basket League: 

«Ο Κώστας Παπανικολάου είχε γεμάτη στατιστική και μέσα σε αυτήν επτά ασίστ, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ περιόδου και «αγγίζοντας» το ρεκόρ καριέρας του. Φέτος είχε δύο φορές από έξι ασίστ (εκτός με τον ΠΑΟΚ mateco και το Περιστέρι bwin) ενώ η κορυφαία επίδοση του στην Basket League ήταν και πάλι απέναντι στον Δικέφαλο, αφού είχε οχτώ ασίστ στο εντός έδρας ματς της περιόδου 2018-19.

Με αυτές τις επτά ασίστ που είχε στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ, ο Παπανικολάου «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Έφτασε τις 461 ασίστ με τα ερυθρόλευκα και έγινε ο 6ος πασέρ της ομάδας στα χρόνια της Basket League αφού ξεπέρασε τον Μίλος Τεόντοσιτς που είχε 457 ασίστ στην τετραετία 2007-2011.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του στη σεζόν στους τομείς της «οικονομίας» έχοντας συντελεστή +8 με 7 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 2 λάθη. Τον ίδιο είχε στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου (6 ασίστ + 1 κλέψιμο + 1 τάπα – 0 λάθη) και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα (5 ασίστ + 1 κλέψιμο + 2 τάπες – 0 λάθη)».