Skip to main content

Λεμπρόν για Ζλάταν: «Είμαι ο λάθος άνθρωπος για να κάνει κριτική» (vid)

Ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς σχολίασε αρνητικά την τάση που έχει ο Λεμπρόν Τζέιμς να σχολιάζει πολιτικά θέματα, με τον Βασιλιά να μην αφήνει αναπάντητα τα όσα ισχυρίστηκε ο Σουηδός ποδοσφαιριστής.

Δεν θα το βουλώσω για θέματα που είναι λάθος. Παλεύω για τους ανθρώπους μου" ήταν το αρχικό σχόλιο του Τζέιμς, για να προσθέσει:

"Παλεύω για την ισότητα, την κοινωνική αδικία, τον ρατσισμό, την καταστολή ψήφου, πράγματα που συμβαίνουν στην κοινότητά μας, τα οποία έχω ζήσει και ξέρω ότι ακόμα συμβαίνουν επειδή έχω πάνω από 300 παιδιά στο σχολείο μου και χρειάζονται μία φωνή. Αυτή η φωνή είμαι εγώ, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μου για να φωτίσω αυτά τα θέματα, μιλώντας για αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μου και στον κόσμο".

Ο ηγέτης των Λέικερς έφερε ως παράδειγμα την Ρένι Μοντγκόμερι, μέλος της ιδιοκτησίας των Ατλάντα Ντριμ, η οποία έχει παραδεχθεί πως δεν θα τα είχε καταφέρει χωρίς τον Λεμπρόν.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω απλώς στα αθλητικά, επειδή ξέρω πόσο δυνατή είναι η φωνή μου. Μπορεί να ρωτήσει την Ρένι Μοντγκόμερι αν απλώς θα σκάσω και θα ντριμπλάρω, βλέποντας πλέον μία Αφροαμερικανή να είναι μέλος ενός γκρουπ που έχει στην ιδιοκτησία του την Ατλάντα Ντριμ".

Μάλιστα, ο Λεμπρόν θυμήθηκε τα λόγια του ίδιου του Ζλάταν το 2018, όταν και αναφέρθηκε σε θέματα ρατσισμού.

"Είναι αστείο που το είπε, γιατί το 2018 ήταν ο ίδιος που είχε μιλήσει για τα ίδια θέματα για την περίοδο που ήταν στην Σουηδία και έπεφτε θύμα ρατσισμού στα γήπεδα επειδή το επίθετό του ήταν διαφορετικό. Αυτός δεν το είχε πει; Είμαι ο λάθος άνθρωπος για να κάνει κριτική, επειδή γενικά κάνω την έρευνά μου", υποστήριξε ο Τζέιμς.