Skip to main content

Εξαιρετικά αμφίβολη η παραμονή Μακ στον Παναθηναϊκό

Ούτε ο Σέλβιν Μακ φαίνεται ότι θα στεριώσει στον Παναθηναϊκό, αφού με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρείται δύσκολη η ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει τέλος Δεκεμβρίου.

Ο Αμερικανός γκαρντ που αντικατέστησε τον Κίφερ Σάικς, οποιος είχε με τη σειρά του αντικαταστήσει τον Πιέρ Τζάκσον, ανακοινώθηκε από τους πράσινους στις αρχές Νοέμβρη. Το δίμηνο συμβόλαιο συμβόλαιο που υπέγραψε εκπνέει στο τέλους του χρόνου και η ανανέωσή του δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες στην παρούσα φάση. 

Παρότι η μέχρι τώρα παρουσία του Μακ στον Παναθηναϊκό κρίνεται σε γενικές γραμμές θετική (σε έξι παιχνίδια στην Ευρωλίγκα μετράει 9,7 πόντους μ.ό. με 64% στο τρίποντο και 2,7 ασίστ ανά παιχνίδι σε 19' συμμετοχής), δεν φαίνεται ότι αρκεί για να τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ και το 2021. Ειδικά αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ζητάει σχεδόν διπλάσιες απολαβές από τις υπάρχουσες για να δεχτεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο. 

Κάτι οριστικό δεν έχουν υπάρχει ακόμα και οπωσδήποτε στην τελική απόφαση θα παίξει ρόλο και η θέση της ομάδας στην κατάταξη της Euroloeague. Aν δηλαδή ο Παναθηναϊκός ανακάμψει τις επόμενες εβδομάδες και κρατήσει τρόπον τινά ζωντανό το όνειρο τις 8άδας ή αν έχει χάσει κι άλλο έδαφος παραμένοντας χαμηλά στην βαθμολογία. Στη δεύτερη περίπτωση ίσως κριθεί προτιμότερο από την διοίκηση του τριφυλλιού να δοθεί περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερος ρόλος στον Καλαϊτζάκη, ώστε να συλλέξει εμπειρίες στο υψηλότερο επίπεδο, αφού αποτελεί ένα πρότζεκτ στο οποίο οι πράσινοι πιστεύουν πολύ. Επομένως μια τέτοια εξέλιξη θα στείλει στην έξοδο τον Μακ.