Skip to main content

Μπασκόνια Μπαρτσελόνα 68-72: Ο Αμπρίνες είναι πάλι εδώ!

Λίγες μέρες μετά την ήττα από την Ανδόρα στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" και την απώλεια του "Κόπα Κατάλανα", η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένη και επικράτησε 72-68 της Μπασκόνια και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του ισπανικού Super Copa που διεξάγεται στην Τενερίφη.

Με τον Αλεξ Αμπρίνες (19π. με 5 τρ.) να πυροβολεί από μακριά για τρία δεκάλεπτα δείχνοντας ότι έχει ξαναβρεί τον εαυτό του μετά από μια μακρά περίοδο ψυχολογικής και σωματικής δοκιμασίας, αλλά και τον Μπράντον Ντέιβις να σταματάει τον Χένρι πριν μειώσει στον πόντο 20'' πριν το τέλος, οι μπλαουγκράνα έφτασαν δίκαια στη νίκη και θα διεκδικήσουν την Κυριακή τον πρώτο τιτλο της σεζόν.

Η πρωταθλητές Βάσκοι μπήκαν στο παιχνίδι με ένα γρήγορο 5-0, όμως οι μπλαουγκράνα απάντησαν με ένα 16-0 κι έκτοτε δεν άφησαν ξανα το προβάδισμα να ξεφύγει από τα χέρια τους. Παρά το γεγονός ότι η Μπασκόνια κατάφερε να μείνει ζωντανή μέχρι το τέλος και να απειλήσει με ολική ανατροπή στο τελευταίο λεπτό. Ο Μίροτιτς ξεχώρισε επίσης για τους Καταλανούς, ενώ από πλευράς Μπασκόνια κορυφαίοι ήταν οι νεοαποκτηθέντες Πίτερς και Γκεντράιτις.

Η τάπα του Μπράντον Ντέιβις: