Skip to main content

Πρόεδρος Ούνικς για Πρίφτη: «Θέλουμε να τον κρατήσουμε στο Καζάν»

Ο Εβγκένι Μπογκάτσεφ μίλησε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τα προβλήματα των ομάδων λόγω της διακοπής και αναφέρθηκε στον Δημήτρη Πρίφτη, τονίζοντας ότι θέλει να τον κρατήσει στο Καζάν.

Ο πρόεδρος της Ούνικς τόνισε ότι όλοι κυριαρχεί ικανοποίηση για το έργο του Δημήτρη Πρίφτη και εξέφρασε την επιθυμία της ομάδας να τον κρατήσει στη Ρωσία.

«Περιμένουμε την απόφαση της Ευρωλίγκας στις 24 Μαΐου, για την ώρα πρόκειται για μια καταλυτική ημερομηνία για όλες τις άλλες αποφάσεις. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα πώς θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε όλη την ομάδα στο Καζάν και να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις. Έχουμε πολλού ξένους, μεταξύ άλλων και Αμερικανούς. Τα σύνορα εξακολουθούν να είναι κλειστά.

Θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν; Επιπλέον, η μάχη κατά του κοροναϊού δεν έχει τελειώσει ακόμη, σε όλες σχεδόν τις χώρες επικρατεί μια δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση. Πού θα διεξαχθούν οι υπόλοιποι αγώνες; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν θα χρονοτριβούσα και θα τελείωνα επίσημα την σεζόν 2019-20 και θα έδινα στις ομάδες την ευκαιρία να επικεντρωθούν στην επόμενη», ανέφερε αρχικά στο iz.ru.

Εν συνεχεία, ο Μπογκάτσεβ μίλησε για τον Δημήτρη Πρίφτη αλλά και το μέλλον της φετινής σεζόν:

«Στο συμβόλαιο του Πρίφτη υπάρχει opt out αυτό το καλοκαίρι, τόσο από την πλευρά του συλλόγου όσο και από αυτή του προπονητή. Θέλουμε να κρατήσουμε τον Δημήτρη στο Καζάν, έχουμε δεθεί με αυτόν αυτά τα χρόνια. Έδειξε θετικά στοιχεία, γνωρίζει όλους τους παίκτες μας. Δεν έχουμε άλλους υποψηφίους, αλλά η κατάσταση αλλάζει συνεχώς.

Εάν το Eurocup αποφασίσει να ολοκληρώσει την σεζόν, εκεί πρέπει να πετύχουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η τύχη του προπονητή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό. Επιπλέον, ο προϋπολογισμός μας μπορεί να μειωθεί, καθώς οι χορηγοί μας βρίσκονται επίσης σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ανανέωση του συμβολαίου. Επομένως, ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τι ομάδα θα σχηματίσουμε για τη σεζόν 2020-21».