Skip to main content

Καπογιάννη: «Δεν νοείται το 2024 η κακοποίηση που γίνεται στις γυναίκες και δεν υπάρχει παραδειγματική τιμωρία»

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά απέναντι στις Εσπερίδες, με την Ελένη Καπογιάννη, στις δηλώσεις της, να στέκεται στο φλέγον θέμα των γυναικοκτονιών.

Αναλυτικά:

"Γίνονται διάφορα στην κοινωνική μας ζωή και δεν μπορώ να μην τοποθετηθώ.

Δεν νοείται το 2024 η κακοποίηση που γίνεται στις γυναίκες και δεν υπάρχει παραδειγματική τιμωρία. Θέλω να πω στις γυναίκες να βγούμε μπροστά και να μιλάμε όλες για αυτό το θέμα παντού και πάντα.

Πρέπει να πάψουν αυτά τα φαινόμενα. Δεν νοείται η κατάσταση που επικρατεί γύρω μας και οφείλουμε και οι γυναίκες που είμαστε στον αθλητισμό και έχουμε δημόσιο λόγο να εκφραστούμε και να πάρουμε θέση για όσα γίνονται", εξήγησε η Ελένη Καπογιάννη, ενώ στο επίμαχο θέμα των γυναικοκτονιών στάθηκε και η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ των πράσινων, Αθηνά Παπαφωτίου:

"Ως κομμάτι της κοινωνίας είμαστε σοκαρισμένες με μια ακόμα γυναικοκτονία που συνέβη.

Είναι πολύ εύκολο ο καθένας και η καθεμιά μας να παρασύρεται στο μικρόκοσμό του ακόμα και αν αυτός είναι η διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος. Οφείλουμε ,όμως, όλες και όλοι όσες έχουμε βήμα να το χρησιμοποιήσουμε και να καταδικάσουμε ότι μειώνει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και να διεκδικούμε λύσεις.

Στον αθλητισμό έχουμε μάθει να στηρίζουμε και να στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον και η μία στην άλλη και καλώ όλο τον κόσμο του αθλητισμού άνδρες και γυναίκες να δείξουμε πως αυτό μπορεί να γίνει στάση ζωής".