Skip to main content

Εμπίντ: «Το ποδόσφαιρο ήταν η πρώτη μου αγάπη» (vid)

Την λατρεία του για το… ποδόσφαιρο (!) εξέφρασε ο Τζόελ Εμπίντ, με τον αστέρα των Σίξερς, μάλιστα, να παραδέχεται, με δηλώσεις του στο Podcast «Men in Blazers», πως θα προτιμούσε να είναι ποδοσφαιριστής!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Εμπίντ:  

"Το ποδόσφαιρο ήταν η πρώτη μου αγάπη. Για να είμαι ειλικρινής, το αγαπώ περισσότερο από το μπάσκετ. Θα ευχόμουν να είμαι ποδοσφαιριστής.

Βλέπω ποδόσφαιρο γιατί το αγαπώ. Μεγάλωσα παρακολουθώντας το. Μεγάλωσα αγαπώντας το. Νομίζω ότι αγαπώ το ποδόσφαιρο γιατί είναι ένα όνειρο που δεν μπόρεσα ποτέ να πραγματοποιήσω. Θέλω να νιώσω πώς είναι. Θέλω να γίνω μέρος του. Ξέρω πολλά από αυτά τα παιδιά, τους ποδοσφαιριστές. Θα προτιμούσα να είμαι ποδοσφαιριστής παρά μπασκετμπολίστας, τόσο πολύ αγαπώ το ποδόσφαιρο.

Για μένα, δεν υπάρχει τίποτα κοντά στο ποδόσφαιρο, στο μεγαλύτερο άθλημα στον κόσμο και δεν υπάρχει τίποτα κοντά σε αυτό. Μου αρέσει η έννοια της ομάδας. Στο μπάσκετ, αν έχεις δύο καλούς παίκτες μπορείς, πραγματικά, να κερδίσεις οποιοδήποτε παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο, η ομάδα πρέπει να είναι μαζί, πρέπει να ακολουθούν την ίδια ιδέα. Πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του προπονητή, γιατί από τη στιγμή που δεν θα το κάνουν, δεν θα κερδίσουν.

Ένα λάθος, όσο καλός και να είσαι επιθετικά, αν η άμυνα δεν είναι αρκετά καλή, δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα".