Skip to main content

Πόσο δύσκολο είναι να πεις «συγχαρητήρια»; (vids)

Την ώρα που στη χώρα μας ομάδες και ομοσπονδία σκοτώνονται ασταμάτητα μεταξύ τους, την ώρα που ομάδες και προπονητές ξεπερνούν τα όρια και διοχετεύοντας δηλητήριο στα μυαλά των φιλάθλων, την ώρα που ο ύψιστος στόχος των περισσότερων είναι να...ψοφήσει  η κατσίκα του γείτονα, κάποιοι άλλοι επιλέγουν απλώς να απολαμβάνουν το μπάσκετ και πάνω απ' όλα να το τιμούν.

Κι όσο ο Έλληνας φίλαθλος περιμένει μάταια εδώ και χρόνια να παρακολουθήσει από τις αρχές μια διοργάνωση που τουλάχιστον δεν θα προσβάλλει την αισθητική, η ισπανική ομοσπονδία παρουσίασε και πάλι -εν μέσω πανδημίας μάλιστα- μια τετραήμερη γιορτή πολύ υψηλού επιπέδου. Το Copa del Rey ψυχαγώγησε από κάθε άποψη τους λάτρεις του μπάσκετ, αφού ήταν ένα σύγχρονο, θεαματικό event, προσαρμοσμένο πλήρως στην ιδιαιτερότητα της εποχής. Επτά όμορφοι αγώνες κι ένα άψογο τηλεοπτικό αποτέλεσμα. Όπως και πριν από μερικούς μήνες στη φούσκα στη Βαλένθια, με την οποία ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα.

Θέλει και κόπο και τρόπο. Μα πάνω από όλα θέλει συλλογική προσπάθεια, πράγμα άγνωστο στην ελληνική πραγματικότητα. Θέλει και κάτι άλλο. Να έχεις την στοιχειώδη αξιοπρέπεια και παιδεία να πεις "συγχαρητήρια" στο νικητή. Να του δώσεις το χέρι. Κι αυτό, πραγματικά δεν κοστίζει τίποτα.

Μετά από την κατάκτηση του κυπέλλου από την Μπαρτσελόνα ΟΛΕΣ οι ομάδες έσπευσαν να την συγχαρούν. Η αντίπαλος στον τελικό Ρεάλ δια ζώσης, και οι υπόλοιπες μέσω τον σόσιαλ μίντια όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω. Ανάμεσά τους φυσικά και η Μπασκόνια με την Μάλαγα που ηττήθηκαν από τους μπλαουγκράνα στη μάχη για το τρόπαιο, ενώ η Τενερίφη  υποδέχτηκε με pasillo την Μπούργος λίγο πριν την αντιμετωπίσει στον προημιτελικό.

Κι εκεί να κερδίσουν θέλουν όλοι. Κι εκεί τα λεφτά τους βάζουν. Κι εκεί υπάρχει παρασκήνιο και σοβαρά διαιτητικά λάθη κι έχθρες και συμφέροντα κι απ' όλα. Υπάρχουν όμως και όρια. Δεν ισοπεδώνονται τα πάντα για το χατίρι του ενός. Και τελικά ο αθλητικός πολιτισμός υπερισχύει.

Ιδού:







https://twitter.com/casademontzgz/status/1361244173416996866?s=21

To pasillo των παικτών της Τενερίφης στους συναδέλφους τους της Μπούργος για την κατάκτηση του interocontinental cup