Skip to main content

Τα καλύτερα Power Forward της Euroleague

Το «Shot Clock» γράφει για τα «τεσσάρια» τα οποία ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Φέτος, μετά από καιρό βλέπουμε στην σπουδαιότερη Ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση τη θέση του Power Forward να λάμπει – μια θέση που στο παρελθόν έχει δώσει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία, αλλά τα τελευταία χρόνια αποτελούνταν κυρίως από ρολίστες. Με μπροστάρη αυτής της κούρσας τον εντυπωσιακό Σάσα Βεζένκοβ πάμε να δούμε τα 4άρια που φέτος κάνουν τη διαφορά για τις ομάδες τους!

Zach LeDay

Με υπομονή και σκληρή δουλειά, ο Αμερικάνος απόφοιτος του Virginia Tech έχει γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα και στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς φτάνει την απόδοσή του σε υψηλότατα επίπεδα! Ο LeDay μπορεί να βάλει τη μπάλα κάτω και να επιτεθεί σε αργούς ψηλούς, να ποστάρει πιο αδύναμα forward, ενώ έχοντας δουλέψει το σουτ του πλέον σουτάρει με 44% για τρεις! Αμυντικά είναι κάθε χρόνο και καλύτερα και οι 13.6 πόντοι και 6.6 ριμπάουντ που μετρά φέτος μιλούν από μόνα τους!

Derrick Williams

Όταν του πρώην νούμερο 2 του draft ήρθε στην Ευρώπη είχε ενθουσιάσει τους πάντες με τις ικανότητες του – κυρίως στην επίθεση. Από τότε όμως έγινε ένας καλός, αλλά ασταθής παίκτης που ποτέ δε κατάφερε να βάλει το όνομά του ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της θέσης του. Η υπογραφή του στον ΠΑΟ το καλοκαίρι συνοδεύτηκε με δυσπιστία από τους φίλους του ΠΑΟ, όμως ο ίδιος δίνει εξαιρετικές απαντήσεις μέσα στο γήπεδο, όντας με διαφορά ο καλύτερος και πιο σταθερός παίκτης της ομάδας του Ράντονιτς. Το σουτ του είναι καλύτερο από ποτέ καθώς σουτάρει 45% για τρεις σε 4.5 προσπάθειες ανά αγώνα, ενώ είναι ο 11ος σκόρερ σε ολόκληρη την λίγκα με 14.9 πόντους ανά παιχνίδι.

Gabriel Deck – Guersson Yabusele

O Αργεντίνος star της Ρεάλ δεν διανύει την καλύτερη του σεζόν παρά τα καλά του στατιστικά, πράγμα που ισχύει και για τον Yabusele. Ο λόγος είναι ότι μοιράζονται ρόλο, χρόνο και προσπάθειες, με τον έναν εκ των δύο συχνά να κατεβαίνει στο «3» όπου υπάρχουν ήδη οι Musa, Hezonja που επίσης μοιράζονται το ρόλο τους! Αποτέλεσμα να μην διανύουν μεν την καλύτεροι τους σεζόν οι δυο σταρ της ρεάλ, όμως σε κάθε τέτοια λίστα οφέιλουμε να τους έχουμε!

Ben Bentil

Τί και αν ο Ερυθρός Αστέρας είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκας; Ο Bentil κάνει σεζόν καριέρας και στην ουσία κάνει showcase…τις ικανότητές του για ένα καλό συμβόλαιο σε μια από τις ομάδες που θέλουν να μπουν στα play-off. Ο Bentil έχει ένα ωραίο παιχνίδι με πρόσωπο στο καλάθι, είναι καλός rebounder και αν του ζητηθεί μπορεί να σκοράρει μιας και φέτος μετρά 13.9 πόντους σουτάροντας 48% για τρεις! Ικανότατος κάτω από τη μπασκέτα, καλός στα επιθετικά rebound και πλέον ικανός να ανοίξει και το γήπεδο, ο Αμερικάνος είναι ένα εξαιρετικό πακέτο!

Sasa Vezenkov

Εδώ τα λόγια περισσεύουν! Έχουμε γράψει ξανά και ξανά για τις ικανότητες του σταρ του ΟΣΦΠ και θα συνεχίσουμε να γράφουμε μιας και ο ίδιος έχει δουλέψει τόσο σκληρά, ώστε να θεωρείται σήμερα -απουσία και του Μίροτιτς- ο καλύτερος Power Forward της Ευρωλίγκας και ίσως ο καλύτερος παίκτης της. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας με 20 πόντους μέσο όρο είναι 3ος σε ριμπάουντ, είναι ο μοναδικός παίκτης στη λίγκα που σουτάρει με 50% για τρεις έχοντας πάνω από 4 προσπάθειες ανά παιχνίδι και ολοένα και αναπτύσσεται σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Για τον Βουλγαροκύπριο Power Forward ισχύει καθολικά η φράση «δεν έχει ταβάνι»!