Skip to main content

Έξι σημειώσεις από την πρεμιέρα του ΝΒΑ

Το «Shot Clock» γράφει για τις αναμετρήσεις με τις οποίες άνοιξε η αυλαία της σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η μέρα που σηματοδοτεί την αρχή της σεζόν για το αγαπημένο μας πρωτάθλημα είναι πια παρελθόν, δίνοντας μας δύο ματς που δεν αποτελούν παρά ζέσταμα για το τί θα δούμε όλη τη σεζόν. Ας δούμε μερικά στοιχεία που αξίζουν προσοχής, έχοντας ζεστάνει πρώτα τον απογευματινό μας καφέ.

- Η Βοστώνη θα συνεχίσει και φέτος στο δρόμο πρωταθλητισμού που χάραξε πέρσι. Οι Jason Tatum και Jaylen Brown αποτελούν ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα στο ΝΒΑ και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να δημιουργήσουν για τον εαυτό τους είναι μοναδικός. Χθες, με 70 πόντους με μόλις 44 σουτ έδειξαν την ικανότητά τους ως shot makers, μιας και αρκετά από αυτά ήταν πραγματικά δύσκολα.

 - Ο Malcolm Brogdon με 16 πόντους και 4 ασίστ σε 22 λεπτά απέδειξε και υπενθύμισε ότι εφόσον είναι υγιής θα είναι μια από τις καλύτερες καλοκαιρινές προσθήκες σε όλο το ΝΒΑ. Ο βετράνος combo guard προσδίδει ηρεμία στο παιχνίδι, εξαιρετική αντίληψη και στις δύο πλευρές, ενώ το skillset του είναι πολύ καλύτερο από τον μέσο αναπληρωματικό guard.

- Ο James Harden επέστρεψε και είναι απολαυστικός. Ο Harden, όπως είπαμε και στο podcast μας, θα είναι φέτος ο ηγέτης της Philadephia, παίρνοντας από τις πλάτες του Joel Embiid αυτό το φορτίο. Είναι φανερό ότι όπως έδειξε και στην preseason o Harden έχει γίνει ξανά εκρηκτικός και με 35 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 5 τρίποντα στο χθεσινό ματς έστειλε ένα μήνυμα επιστροφής. Μερικά ankle breakers του ήταν must watch, αλλά δεν κατέληξαν σε καλάθι χάνοντας τα highlights. Στην ουσία όμως, στα 37 λεπτά που ήταν στο παρκέ ο superstar της, η Φιλαδέλφεια κέρδιζε για 1 πόντο. Fun fact: ήταν ο μοναδικός της παίκτης που έπαιξε πάνω από 15 λεπτά και είχε θετικό +/-.

Παρά την ήττα, οι Sixers παρουσίασαν μερικά ωραία πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Από τη μια, η διάθεση να τρέξουν οργανωμένα στο transition και από την άλλη, η επιθετική τους προσέγγιση με πίεση ψηλά στη μπάλα και over στα περισσότερα screen, έδειξαν την κατεύθυνση για φέτος. Για όλα αυτά βέβαια πρέπει να ελπίζουν ότι η εικόνα του Embiid δε θα είναι η χθεσινή.

- Σε ένα ματς που δε χωρά ιδιαίτερες αναλύσεις, οι Warriors κέρδισαν με 123-109 τους Lakers, πιθανότατα πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ. Mε 31 ασίστ έναντι 18 λαθών, το Warriors basketball ήταν ξανά στα καλύτερα του με τους Curry και Wiggins να δείχουν εξ'αρχή τις MVP (Curry) και All-NBA (Wiggins) διαθέσεις τους. Ο Steph, έχοντας 4 δαχτυλίδια για να ενισχύσει την μπασκετική του κληρονομιά, είχε 33 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Andrew Wiggins είχε 20 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 απίθανα step back τρίποντα στα πρόσωπα των LeBron και Davis.

 - Οι Lakers παρουσιάστηκαν ασύνδετοι και φάνηκαν απλά να μη μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό. Οι 31,27 και 19 πόντοι των LeBron, AD και RW μοιάζουν με empty stats για όποιον παρακολούθησε το ματς, καθώς κανείς εκ των τριών δε μπορούσε να ματσάρει τη γρήγορη και επιθετική αντίδραση των Dubs σε κάθε άμυνα και επίθεσή τους. Επιθετικά, παρουσιάστηκαν δυσλειτουργικοί, ο πάγκος τους απλά δεν είναι αρκετά καλός, ενώ αμυντικά ο Davis φάνηκε ο μόνος που μπορεί να υλοποιήσει στοιχειώδη πράγματα.