Skip to main content

Οι πέντε παίκτες που πρέπει να γνωρίσεις πριν το draft του ΝΒΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για το Draft του ΝΒΑ κοντεύει να ολοκληρωθεί και το «Shot Clock» στέκεται στους πέντε παίκτες που μπορούν να κάνουν… θόρυβο στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου.

Όταν μιλάμε για το Draft του ΝΒΑ, μιλάμε φυσικά για τα μεγαλύτερα ταλέντα, για παίκτες που μπορεί να αποτελέσουν έκπληξη κ.α. Στο σημερινό άρθρο, δε θα αναφερθούμε στους 5 καλύτερους, αλλά στους 5 παίκτες που εμείς θεωρούμε ότι, ο καθένας με βάση το ρόλο του και τον τρόπο του, μπορεί να έχει εξαιρετική καριέρα στο ΝΒΑ.

#1 Bennedict Mathurin

Ο Καναδός σταρ της Αριζόνα μοιάζει κομμένος και ραμμένος για το σύγχρονο ΝΒΑ. Με ύψος 1.95 μακριά χέρια και εξαιρετική αθλητικότητα, το potential του είναι αυτό του πρωτότυπου 2-way παίκτη που παίζει κατά βάση στο «2», αλλά και στο «3» σε χαμηλά σχήματα. Είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ, τόσο σε catch and shoot καταστάσεις, όσο και μετά από τρίπλα, ενώ αμυντικά υπάρχουν όλα τα στοιχεία που μας λένε ότι στο σωστό πλαίσιο και με τη σωστή καθοδήγηση μπορεί να γίνει ένας elite αμυντικός. Μια ομάδα που παίρνει τον Mathurin όμως τώρα, στα 20 του, παίρνει ένα εξαιρετικό πακέτο που για αρχή θα της δώσει ενέργεια και σκορ.

Shot Clock NBA Comparison:  αθλητικότερος Desmond Bane

Πού θέλουμε να τον δούμε: Detroit Pistons

#2 Mark Williams

To θηρίο του Duke με τεράστιο άνοιγμα χεριών και εξαιρετικά αθλητικά προσόντα θα βρεθεί κοντά στις θέσεις 8-15, αλλά οποιαδήποτε ομάδα χρειάζεται να επενδύσει σε έναν Center που ξέρει να παίζει τη θέση του και είναι εξαιρετικός σε δύο βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας ψηλός στο σύγχρονο μπάσκετ, τότε ο Williams είναι ο άνθρωπός της. Το ένα χαρακτηριστικό είναι η ικανότητα του να σκεπάζει το καλάθι και το άλλο να…καρφώνει τη μπάλα μετά από λόμπα στο pick and roll. Όλα αυτά ενώ βλέπει τον κόσμο από τα 218 εκατοστά!

Shot Clock NBA Comparison:  Clint Capela

Πού θέλουμε να τον δούμε: Charlotte Hornets

#3 Ochai Agbaji

Mπαίνοντας στο draft στα 22 του, αλλά και ως πρωταθλητής ΝCAA, ο Agbaji είναι ένας παίκτης που κάθε ομάδα που διαλέγει στα μισά προς τέλη του πρώτου γύρου θα θέλει να επιλέξει. Ιδιαίτερα αν πέσει σε ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, τότε μιλάμε για ένα παίκτη που μπορεί να προσφέρει άμεσα. Παίκτης που βγάζει ενέργεια στην άμυνα, είναι εξαιρετικός αθλητής και σουτάρει εξαιρετικά για τρεις είτε σε catch and shoot είτε βγαίνοντας από τα σκριν.

Shot Clock NBA Comparison:  Shaddiq Bey

Πού θέλουμε να τον δούμε: Chicago Bulls

#4 Jeremy Sochan

O tweener του Baylor έρχεται σε μια εποχή που το να είσαι tweener δεν είναι πλέον απαγορευτικό για την καριέρα σου. Πρόκειται για τον καλύτερο αμυντικό του draft, που αν συνδυάσουμε αυτές τις αρετές του με την ικανότητα στο να δημιουργεί το μυαλό μας πάει αναπόφευκτα στον Draymond Green. Αρκετά περιορισμένες προς το παρόν οι δυνατότητές του στο σκοράρισμα, όμως αν το σουτ του βελτιωθεί τότε πραγματικά μιλάμε για έναν παίκτη με All Star Potential.

Shot Clock NBA Comparison:  Draymond Green

Πού θέλουμε να τον δούμε: San Antonio Spurs

#5 Paolo Banchero

Ο μόνος από τη λίστα μας που θα είναι στο top 3! Ο Ιταλός Power Forward έχει ξεκάθαρο super star potential, όντας ένας εξαιρετικά ικανός παίκτης τόσο με πλάτη, όσο και βάζοντας τη μπάλα κάτω. Ο Banchero έχει εξαιρετικό footwork είναι καταπληκτικός rebounder και φαίνεται ξεκάθαρα ότι μπορεί να αναπτύξει τόσο το playmaking του, όσο και το shooting του. Ο κίνδυνος να είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο που γράφει αριθμούς, αλλά δε παίζει winning basketball υπάρχει, μιας και είναι μέτριος αμυντικός, αλλά το προφιλ του είναι φτιαγμένο για μεγάλα συμβόλαια και all star εμφανίσεις,

Shot Clock NBA Comparison:  Michael Beasley

Πού θέλουμε να τον δούμε: Houston Rockets