Skip to main content

Ο Ντόντα, ο Γιοχάνες και το επιθετικό υπερόπλο

To “Shot Clock” απονέμει τα βραβεία για τις καλύτερες ερμηνείες της εβδομάδας στην Euroleague.

Δεύτερη εβδομάδα για την Ευρωλίγκα και εμείς συνεχίζουμε τη στήλη μας για τους top 3 performers, στο δρόμο για τα δικά μας φετινά βραβεία, που θα δωθούν φυσικά κάπου στο Μάη.

Για άλλη μια φορά υπήρξαν παίκτες που ξεχώρισαν και άλλοι που ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Ας δούμε όμως ποιοί έκαναν πραγματικά τη διαφορά στη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας βάζοντας φυσικά ως κριτήριο την ατομική τους επίδοση, αλλά και τη νίκη της ομάδας τους.

donta hall as monaco eb21ggdfd

3. Donta Hall

Όσοι διαβάζουν τακτικά τις στήλες μας στο superbasket.gr σίγουρα θα διάβασαν το άρθρο που προτείναμε τον Donta Hall ως must παίκτη για όποια ομάδα της Ευρωλίγκας θέλει ένα ικανότατο, αθλητικό παίκτη στις θέσεις 4-5. Η Μονακό τον έκανε δικό της και ενώ μετρά 2-0 στην Ευρωλίγκα, ο Αμερικάνος παίκτης είναι ολοένα και καλύτερος. Στο ματς με την Ούνικς μέτρησε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 τάπες σε 27’ αποτελώντας ένα πρότυπο mobile ψηλού. Ο Hall παρέχει pick and roll άμυνα και επίθεση, ενώ το rim protection του είναι μοναδικό. Όσο περνά ο καιρός θα εγκληματίζεται ακόμη πιο πολύ και ο δρόμος για να γίνει ένας από τους καλύτερους ψηλούς στη λίγκα θα είναι ανοιχτός.

FBMzLqEXMAAUwco

2. Johannes Voigtmann

To derby μεταξύ των μεγαθήριων της Ευρωλίγκας μεταξύ της Τσσκα και της Εφες βρήκε νικητές τους Ρώσους και έτσι αποκλείστηκε άμεσα από το top 3 της εβδομάδας ο Micic, παρότι είχε μια μαγική εμφάνιση. Βλέποντας όμως το ματς πραγματικά δε μπορούσαμε να διαλέξουμε τον κορυφαίο για την Cska. Ήταν ο Shved που σύμφωνα με τα advanced metrics ήταν ο πιο καθοριστικός παίκτης του αγώνα σε ένα ματς στο οποίο είχε 2/8 εντός πεδιάς; Ήταν ο Shengelia που σκόραρε 23 πόντους με 8 μόλις σουτ; Φυσικά σοβαρή η υποψηφιότητα και του Iffe Lundberg με 17 πόντους 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ και ο Clyburn με 18 πόντους και εξαιρετική άμυνα. Βλέπουμε λοιπόν πως η Ρωσική ομάδα είχε παραπάνω από εναν υποψήφιους για το ποιός είναι ο καλύτερος της αγωνιστικής. Κανείς όμως δεν ήταν σαν τον Γερμανό Power Forward που με κρίσιμη παρουσία, 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ έκανε ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του δίνοντας μια σημαντική νίκη στην ομάδα του.

sasha vezenkov olympiacos piraeus eb21erefgd

1.Sasha Vezenkov

Ένώ ήταν honorable mention την προηγούμενη βδομάδα, μπαίνει στη θέση νούμερο 1 στη δεύτερη μόλις βδομάδα της λίγκας. Το επιθετικό υπερόπλο του Ολυμπιακού ήταν ο καλύτερος παίκτης στο ντέρμπι με τη Ρεάλ και παρά το γεγονός ότι ήταν άστοχος με 1/7 τρίποντα, ήταν για άλλη μια φορά καθοριστικός: 16 πόντοι, 10 ριμπάουντ και ένα καθοριστικό τρίποντο από πολύ μακριά που έκρινε πολλά πράγματα στο ματς είναι ο απολογισμός του για τη δεύτερη αγωνιστική. Ο Βεζένκοφ έχει εξελίξει το παιχνίδι του πολλαπλά. Είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην Ευρώπη και έχει ήδη δείξει ότι μπορεί να είναι ένας εκ των καλύτερων παικτών σε μια ομάδα που θέλει να φτάσει μακριά. Αν συνεχίσει έτσι, ο ΟΣΦΠ μπορεί να είναι μια πραγματικά επικίνδυνη ομάδα για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook