Skip to main content

Τρία συμπεράσματα από το δυνατό φιλικό του ΠΑΟ με την Παρτιζάν

To “Shot Clock” εντόπισε κάποιες πρώτες σταθερές στο αγωνιστικό προφίλ του Παναθηναϊκού και τις εξηγεί μέσω του Superbasket.gr

Ο Παναθηναικός αντιμετώπισε την πολύ δυνατή Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα πλαίσια του τουρνουά που γίνεται στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Οι πράσινοι κατάφεραν να νικήσουν γυρνώντας από το -17 και εμείς αναλύουμε τα τρία βασικά στοιχεία για την ομάδα του κόουτς Πρίφτη.

5378849

  1. Ο ΠΑΟ σε όλα του τα φιλικά έχει δείξει χαρακτηριστικά ομάδας που δεν τα παρατάει. Αν ένα βασικό στοιχείο για να μπορέσουμε να κρίνουμε το potential του φετινού ΠΑΟ είναι οι φιλικές αναμετρήσεις, τότε οι νίκες του σε ματς με ομάδες όπως η Μπολόνια και η Παρτιζάν είναι βήμα προς τα εμπρός. Η Παρτιζάν μπορεί να στερούνταν τις υπηρεσίες του πιθανότατα καλύτερου παίκτη της (Alen Smailagic που μετρά 25 πόντους μ.ο. στα φιλικά), όμως παραμένει μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας (και ας μη συμμετέχει σε αυτή). Από το -19 λοιπόν στην επιστροφή στο ματς και από εκεί στη νίκη είναι ένα δείγμα που πρέπει να κρατήσουμε. Αυτή η επιστροφή άλλωστε σημαδεύτηκε από σημαντική παρέμβαση του προπονητή της ομάδας στα δρώμενα του παιχνιδιού.
  1. Ο Παπαπέτρου εξελίσσεται σε εξαιρετικό closer. Η ικανότητα του να πηγαίνει στο καλάθι, αλλά και στις βολές είναι ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό για μια ομάδα που είναι πιθανό να παίξει πολλά ματς στον πόντο φέτος. Οι 20 πόντοι του ήρθαν με 16 προσπάθειες και συνοδεύτηκαν με 6 ασίστ. Το αυξημένο usg% στον ηγέτη του ΠΑΟ είναι μια αναγκαία συνθήκη ώστε αυτή η ομάδα να πετύχει.
  1. Άλλο ένα φιλικό παιχνίδι που η γραμμή ψηλών του ΠΑΟ ήταν εξαιρετική. Ειδικά ο Φλόυντ με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ είναι ακριβώς το μοντέλο παίκτη που αναμένεται να εκτινάξει τις μετοχές του μέσα στη σεζόν. Ο Παπαγιάννης δεν έχει ανεβάσει ακόμη στροφές, όμως είναι μια καλή μονάδα, ενώ η έκπληξη ήρθε από τον Έβανς που εκτός από μια συνολικά καλή παρουσία, επιχείρησε και τρία τρίποντα (1/3). Ο Έβανς είναι κρίσιμο να μπορεί να ανοίξει το γήπεδο. Είναι στοιχείο που δεν έχει δώσει στις ομάδες του ως τώρα στην Ευρωλίγκα, αλλά χωρίς αυτό ο ΠΑΟ δε μπορεί να ζήσει όπως αναλύσαμε στο πρόσφατο άρθρο μας για το ρόστερ της νέας σεζόν.

Συνολικά, από το παιχνίδι μπορούμε να κρατήσουμε ότι: 1. Ο ΠΑΟ θα βασιστεί στην παρέμβαση του κόουτς του σε in game καταστάσεις. Αυτό είδαμε και χθες και αυτό θα γίνεται σε όλη τη σεζόν ώστε να καταφέρει το ρόστερ να παίξει πάνω από τις δυνατότητές του. 2. Ο Παπαπέτρου εξελίσσεται σε closer και 3. Η γραμμή ψηλών του ΠΑΟ ίσως φανεί ο παράγοντας Χ για τη φετινή σεζόν. Όσο για την έλλειψη playmaking, προς το παρόν το ανεβασμένο usg% του Παπαπέτρου ίσως κάνει τη δουλειά, ωστόσο τίποτα δε μας λέει ότι αυτό είναι αρκετό για το επίπεδο της Ευρωλίγκας.