Skip to main content

Έτοιμοι πνευματικά οι Σανς, δεν αρκεί το καλό σουτ των Μπακς

Οι Σανς έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, επικρατώντας των Μπακς, στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος και το Shot Clock προχωρά στην ανάλυση σε έξι σημεία, του Game 1 των NBA Finals.

1. Oι Σανς κατέβηκαν στο ματς πιο έτοιμοι πνευματικά. Αυτό οφείλεται στην αυτοπεποίθηση που έχουν χτίσει σαν ομάδα, αλλά κυρίαρχα οφείλεται στον φανταστικό τρόπο με τον οποίο ο Μόντι Γουίλιαμςπροετοιμάζει τακτικά την ομάδα του. Εξαιρετικό αμυντικό performance από τους Σανς ενώ στην επίθεση είχαν την οξυδέρκεια να απαντήσουν στο πλάνο των Μπακς.

2. Οι Μπακς επέλεξαν (περιέργως) άμυνα με αλλαγές ακόμη και όταν ο Λόπεζ ήταν στο παρκέ για εκτεταμένα διαστήματα, προσπαθώντας να πάρουν το midrange παιχνίδι των Σανς. Μάταια όμως. Οι Σανς (αντίθετα με τις περισσότερες ομάδες της λίγκας) έχουν pure scorers στην ομάδα τους, ακόμη και από τον πάγκο και η άμυνα των Μπακς εκτέθηκε από Πολ, Άιρτον, Πέιν και D-Book (παρά το κακό ματς).

3. Είναι δυνατόν ο Άιρτον να είναι ο MVP των Σανς στα πλέι οφ; Ακόμη και αν έχουμε λόγους να πούμε όχι (παρουσία Κρις Πολ) τα advanced metrics είναι μαζί του. Χθες είχαμε μια μοναδική dominant εμφάνιση ξανά, όπου σύμφωνα με τα advanced metrics του Cleaning The Glass ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου σε άμυνα και επίθεση. Έχει ξαναγίνει φέτος αυτό στα πλέι οφ; Άλλες 9 φορές! Για να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό: ο Άιρτον μέτρα αυτή τη στιγμή την πιο efficient αναλογία usg/ Points Per Shot που έχουμε δει εδώ και πολλά, πολλά χρόνια.

NBA Finals

4. Από κοντά και ο all time great, Κρις Πολ που σε μια εξαιρετική 3η περίοδο καθάρισε το παιχνίδι. Είναι απίθανο πόσο καλά μοιρασμένοι είναι οι ρόλοι στους Σανς. Σε αυτό, έχει σημαντικότατο μερίδιο ένας από τους καλύτερους point guard όλων των εποχών.

5. Οι Μπακς σούταραν καλά, αλλά είμαστε στο σημείο της χρονιάς που δεν αρκεί αυτό. Η αμυντική επιλογή τους δε τους βγήκε, αλλά όχι τόσο λόγω πλάνου αυτού καθ'αυτού, αλλά κυρίως λόγω τραγικού αμυντικού performance.

AFP1121106413078311947445610215064123343212 bkn bko spo 2021 nba finals game one 1

6. Πιθανότατα ένα από τα χειρότερα αμυντικά παιχνίδια στην καριέρα του Χόλιντεϊ. Ήταν εκτός αγώνα, άφηνε τη θέση του, έχανε τον παίκτη του, είχε λάθος τοποθετήσεις και επιλογές. Είναι σπάνιο για ένα τόσο μεγάλο αμυντικό να κάνει τόσο κακό ματς, αναμένουμε να αλλάξει αυτό.

Ακολουθήστε το Shot Clock στο Facebook