Skip to main content

Μπερτομέου: «Το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν θα είναι καλό μακριά από την EuroLeague»

Νέα αναφορά στον Παναθηναϊκό και στο ενδεχόμενο αποχώρησης του από την Euroleague, έκανε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο CEO της διοργάνωσης μίλησε στο Sport5.co.il, όπου και επανέλαβε την άποψη του, πως το μέλλον των «πράσινων» εκτός Euroleague, μόνο ευοίωνο δεν φαντάζει.

"Το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν θα είναι καλό μακριά από την EuroLeague. Φυσικά και περιμένουμε να μείνει.Όλες οι ομάδες έχουν δυσκολίες, χωρίς εξαιρέσεις. Πιστεύω ότι θα μείνουν σε εμάς, επειδή όταν αφήνεις την EuroLeague χάνεις την ευκαιρία να προσφέρεις στους φιλάθλους σου το καλύτερο προϊόν στην Ευρώπη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Λίγκας, ενώ στην συνέχεια μίλησε για την... επιθετική πολιτική της FIBA για την στελέχωση του επόμενου BCL, λέγοντας πως η Euroleague δεν προσφέρει ποτέ χρήματα στις ομάδες για να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, γιατί κάτι τέτοιο τις μικραίνει.

“Αν η FIBA προσφέρει χρήματα σε κάποιες ομάδες, καταλαβαίνω πως αυτό είναι ελκυστικό. Έχουμε δει περιπτώσεις στο παρελθόν που ομάδες πήραν αυτή την απόφαση (να πάνε στο BCL) και δεν έχουν βελτιωθεί σημαντικά, όπως η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η Μπάμπεργκ. Η απόφαση αυτή δεν ήταν επιτυχημένη για τις ομάδες. Εμείς δεν προσφέρουμε ποτέ χρήματα σε μια ομάδα, η FIBA έχει διαφορετική πολιτική, είναι ξεκάθαρο. Έτσι οι ομάδες γίνονται “μικρότερες””.