Skip to main content

Τέσσερις παίκτες που έχουν πολλά να αποδείξουν στο Final Four του Κάουνας

Το «Shot Clock» μιλά για τους τέσσερις παίκτες (έναν από κάθε φιναλίστ του Final Four της Euroleague), που οφείλουν να κάνουν το step up για να οδηγήσουν την ομάδα τους στην κορυφή της Ευρώπης.

Η μεγαλύτερη στιγμή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ -και- για τη φετινή σεζόν είναι εδώ! Το Final 4 της Ευρωλίγκας θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των φίλων του μπάσκετ με τις τέσσερις ομάδες να μοιράζονται πιθανότητες και φιλοδοξίες για τον τίτλο. Κάθε ομάδα έχει τις σταθερές της και τον τρόπο παιχνιδιού της, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι στα μεγάλα παιχνίδια του τελικού σταδίου της διοργάνωσης παίζουν ρόλο οι μεγάλες προσωπικότητες και οι παίκτες που έχουν πολλά να αποδείξουν. Ας δούμε λοιπόν σήμερα ποιοι είναι οι παίκτες που έχουν να αποδείξουν πολλά στο Κάουνας!

Μάικ Τζέιμς

Ο ηγέτης της Μονακό είχε μια σεζόν γεμάτη ups and downs, όμως η παρουσία του στα πλέι-οφ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της αξίας του. Ο Αμερικάνος guard μέτρησε 16.2 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ απέναντι στην Μακάμπι και έδειξε ότι είναι έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα του μέχρι τέλους. Ωστόσο, το παιχνίδι του πλέον είναι αρκετά -έως πολύ- inefficient και η άμυνά του μέτρια. Για να μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα του στον τίτλο, θα πρέπει να κάνει δύο από τα καλύτερα ματς της καριέρας του. Το αν θα το κάνει, μένει να το αποδείξει.

Τόμας Σατοράνσκι

Μετά το μέτριο ξεκίνημά του στη σεζόν, ο Τσέχος σταρ ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του και κέρδισε το ρόλο του βασικού χειριστή στην επίθεση της Μπαρτσελόνα. Παρότι τα λίγα pick and roll που τρέχει με αυτόν ο Σάρας δεν τον βοηθούν να δείξει όλες τις πλευρές του ταλέντο του, η προσωπικότητά του και η δυνατότητά του να επηρεάσει τον αντίπαλο σε πολλές διαφορετικές πτυχές μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η Μπαρτσελόνα σε αυτό το final 4 είναι καταδικασμένη να πετύχει και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο αν ο Σάτο είναι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Μάριο Χεζόνια

Μια καριέρα γεμάτη φιλοδοξίες, εξαιρετικές στιγμές, αλλά πάντα κάτι να λείπει. Αυτή είναι η πρόταση που περιγράφει τέλεια την ως τώρα παρουσία στα γήπεδα του Μάριο Χεζόνια. Η παταγώδης αποτυχία στο ΝΒΑ τον έφερε πίσω στην Ευρώπη, όπου πέρσι έκανε μια καταπληκτική σεζόν με την Ούνιξ. Φέτος στη Ρεάλ πίστεψε ότι πάει ως ηγέτης, πράγμα όμως που γρήγορα διαψεύστηκε. Ωστόσο, μπήκε σε έναν ρόλο, παρήγαγε επιθετικά, πρόσφερε στο ριμπάουντ και σούταρε εξαιρετικά για 3 και τώρα στο final-4, με δεδομένα πολύ χρόνο συμμετοχής καλείται να φωνάξει παρών. Αν ο Χεζόνια παίξει όπως στα 3 τελευταία ματς με τη Παρτιζάν, η Ρεάλ θα έχει καλές πιθανότητες στο φάιναλ φορ.

Σάσα Βεζένκοβ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια ο Βεζένκοβ αποτελεί έναν κορυφαίο παίκτη και φέτος είναι ο MVP της διοργάνωσης. Ο Βούλγαρος σταρ του ΟΣΦΠ έχει πάνω του όλα τα φώτα: από τον Πειραιά μέχρι το…Σακραμέντο, όλοι -για διαφορετικούς λόγους- παρακολουθούν τον Σάσα. Ο ίδιος θέλει να αποδείξει ότι είναι έτοιμος να παίξει σε υψηλό επίπεδο και στο final 4 μετά τη περσινή κακή του εμφάνιση με την Εφές. Όντας στο prime του και με την ικανότητά του να σκοράρει και να πάρει ριμπάουντ να είναι μοναδική, ο power forward του Ολυμπιακού οφείλει να δείξει γιατί το να είσαι MVP μετράει ακόμη περισσότερο στα μεγαλύτερα ματς της σεζόν.