Skip to main content

Το παιχνίδι... τώρα παίζεται

Ο Θοδωρής Λινάρδος σχολιάζει την επικαιρότητα τυ Παναθηναϊκού, μέσα από τα γεγονότα των ημερών.

Προφανώς, ό,τι και να γραφτεί, να ειπωθεί, να εκτιμηθεί, πριν από όσα αναμένεται να ανακοινώσει ο επικεφαλής της ομάδας, δεν θα έχουν βάση. Σενάρια πολλά, εικασίες, θεωρίες, αλλά τα συμπεράσματα θα βγουν λίαν συντόμως, προσεχώς που λένε και... οι σινεμάδες.

Το παιχνίδι ναι μεν έχει... αρχίσει και ξεκίνησε από καιρό για τον Παναθηναϊκό, αλλά επί της ουσίας, παίζεται τώρα! Ναι, ακριβώς. Από αυτά που θα βγουν στην επιφάνεια, δια μέσου Δ. Γιαννακόπουλου, θα εξαρτηθεί και το πώς πορεύεται η ομάδα, μην πούμε γενικότερα ο σύλλογος.

Η ώρα της αλήθειας κατέφθασε και τόσο ο απολογισμός για τα πεπραγμένα, όσο δε και το τι μέλει γενέσθαι (με πλάνο, προθέσεις, διαθέσεις) και την αναποδιά που σάρωσε τον πλανήτη να έχει επηρεάσει κάθε τομέα, είναι θέματα καίριας συζήτησης στο «τριφύλλι».

Κομβικές στιγμές, έως και κρίσιμες για τους «πράσινους», όχι πως δεν τις έχουν ξαναζήσει, το 2012, για παράδειγμα ή και το 2018, ταρακουνήματα πολλά στο τμήμα, αλλά -πάντοτε- η λύση ερχόταν από τον καθ' ύλην αρμόδιο. Το ζήτημα είναι τώρα, ποια εξέλιξη θα προωθηθεί, ποια λύση θα προκριθεί.

Θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ πως ο Παναθηναϊκός οφείλει να προστετέψει τις αρχές του, το πρεστίζ του, την ιστορία του, κοιτάζοντας την επόμενη μέρα, όσο κι αν φαίνεται δύσκολη, με μια αισιόδοξη ματιά και οπτική. Οι εποχές του... κάποτε, μπορεί να πέρασαν, ίσως και ανεπιστρεπτί, αλλά οφείλουν άπαντες να προσαρμόζονται στις εκάστοτε διαμορφωθείσες συνθήκες.

Τα μεγαλεία τα περασμένα δεν είναι μόνο για να τα διηγείσαι, αλλά και για να αποτελούν, ενίοτε, οδηγό σου, προς την μελλοντική επιτυχία. Θα φανεί ποια θα είναι η δομή του νέου Παναθηναϊκού και επί των αγωνιστικών διαδικασιών, πιο συγκεκριμένα και ειδικά.

Από φήμες άλλο τίποτα, για το ρόστερ, για την εικόνα που θα παρουσιάσει το σύνολο, όλα όμως θα πρέπει να ξεκαθαριστούν κι επίσημα. Η δουλειά, η προεργασία, μη νομίζετε πως δεν έχει πάρει μπρος. Εχει ήδη αρχίσει το πλάνο και έχει μελετηθεί για το πώς θα κινηθεί το τμήμα. Απλώς, όλα μαζί τα συμβάντα του διμήνου (...και βάλε) έφεραν τον Παναθηναϊκό σε θέση εγρήγορσης κι επίσπευσης των κινήσεών του. Ο μηχανισμός λειτουργεί -κι όμως- στο φουλ.

Κοντή γιορτή λοιπόν, όταν θα έχουμε το πλήρες φάσμα για τα βήματα που θα ακολουθήσει ο οργανισμός από τούδε και στο εξής. Μια καινούρια αφετηρία, το δίχως άλλο, είναι το μόνο σίγουρο πως έρχεται και αναμφίβολα, γυρνώντας μια σελίδα, προχωράς κι ένα κεφάλαιο παρακάτω.