Skip to main content

Μαργέλης: «Θα προσπαθήσουμε για τα Play Offs»

Ο Ερμής Σχηματαρίου πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Ηρακλή, με τον Δημήτρη Μαργέλη, με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio, να μιλά για τα συναισθήματα του στο buzzer beater του Κυρίτση, για την συνεργασία του με τον Νίκο Οικονόμου αλλά και για το πρωτάθλημα της Elite League.

Αναλυτικά ο Μαργέλης μίλησε:

Για τη νίκη επί του Ηρακλή: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη για ‘μας και ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε στο τέλος του παιχνιδιού. Έπρεπε να το πάρουμε, το πήραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

Για τα συναισθήματά τους στο νικητήριο καλάθι του Κυρίτση: «Επειδή δε μπήκε κατευθείαν η μπάλα, αναπήδησε και έμεινε λίγο στη στεφάνη, απλά βλέπαμε τη μπάλα να πέφτει, περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει και μόλις μπήκε τρέξαμε όλοι μες στο γήπεδο, πέσαμε σε μια γωνία. Ήμασταν όλοι πανευτυχείς».

Για το παιχνίδι: «Ήταν ένα δύσκολο ματς, γιατί η ομάδα έχει πολλές αλλαγές τον τελευταίο καιρό και θέλαμε μια καλή νίκη για να μπούμε σ’ ένα ρυθμό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μια εντός έδρας νίκη, έτσι όπως γίνει η κατηγορία, είναι πολύ σημαντική, ειδικά έτσι όπως “έκλεισε”».

Για το φετινό στόχο της ομάδας του: «Ανέκαθεν η ομάδα είχε στόχο την παραμονή στην αρχή του πρωταθλήματος, αλλά θέλαμε να καταφέρουμε και να μπούμε στα play-off. Όπως έχει διαμορφωθεί το πρωτάθλημα βάσει προκήρυξης, είναι ένα καινούργιο πρωτάθλημα, δεν είναι όπως παλιά. Ο πρώτος στόχος είναι να προσπαθήσουμε να μπούμε στην 8άδα και μετά, ανάλογα με το ματσάρισμά μας και αν προκριθούμε, να προσπαθήσουμε στο ένα παιχνίδι του Final-4 να διεκδικήσουμε την άνοδο. Για αρχή είμαστε σε καλό δρόμο και θα προσπαθήσουμε για τα play-off».

Για το επερχόμενο (25/02) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αμύντα: «Το παιχνίδι με τον Αμύντα είναι κι αυτό ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν είναι δύσκολα μόνο τα παιχνίδια που παίζεις με τους από πάνω, αλλά και αυτά με τους από κάτω».

Για το λόγο που πήγε στον Ερμή: «Πιο πολύ ήταν προσωπική επιλογή λόγω αγωνιστικού. Το Μαρούσι έχει μεγάλο ρόστερ και θεωρούσα ότι θα μπορούσα να έχω έναν παραπάνω ρόλο, γι’ αυτό και με μια καλή πρόταση και σε συνεννόηση με τον κόουτς του Ερμή Σχηματαρίου πήρα αυτήν την απόφαση. Ήταν καθαρά προσωπική επιλογή».

Για τη συνεργασία του με τον Νίκο Οικονόμου: «Ειδικά σαν παίκτης έχει κάνει πάρα πολλά στο ελληνικό μπάσκετ, τα ‘χει κατακτήσει σχεδόν όλα. Είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίζεται τα πάντα εδώ, όλα περνούν απ’ το χέρι του. Προς το παρόν είναι όλα εντάξει και εντός και εκτός γηπέδου».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Στην κατηγορία είναι οι πρώτες ομάδες αυτές που ξεχωρίζουν. Ο Πανερυθραϊκός έχει ένα πολύ καλό σύνολο και κάνουν μια πάρα πολύ καλή δουλειά όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στα γύρω-γύρω, σε εκγύμναση και τα λοιπά. Και το Μαρούσι είναι σε μια καλή κατάσταση αυτήν τη στιγμή, έχει κάνει μεγάλες νίκες το προηγούμενο διάστημα. Τελευταία, εκτός του χθεσινού, είχε ανέβει πολύ και ο Αίας Ευόσμου. Το πρωτάθλημα είναι σίγουρα απαιτητικό, με την εισαγωγή και των δύο ξένων πλέον έχει αλλάξει. Είναι διαφορετικό, γιατί ο τρόπος που θα κριθεί το αποτέλεσμα είναι διαφορετικός από κάθε άλλη χρονιά, άρα οι ομάδες αλλάζουν τον τρόπο που σκέφτονται. Για ‘μένα, το σημαντικότερο είναι να ‘χει διάρκεια μια ομάδα στο πρωτάθλημα και ειδικά να είναι ανταγωνιστική στο τέλος του πρωταθλήματος που θα κριθούν όλα».