Skip to main content

Καλογιαννίδης: «Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας»

Για την σπουδαία νίκη του Αίαντα επί του Ηρακλή και το επερχόμενο παιχνίδι με τον Αμύντα, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Φίλιππος Καλογιαννίδης.

Αναλυτικά ο γκαρντ της ομάδας του Ευόσμου μίλησε:

Για τη νίκη επί του Ηρακλή και τη μέχρι στιγμής πορεία τους: «Αυτό που λέμε με τα παιδιά είναι ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Το πιστεύω πάρα πολύ αυτό, αν και είχαμε αρκετές αλλαγές φέτος και για έναν αθλητή είναι πάρα πολύ δύσκολο να προσαρμόζεται συνέχεια σε νέα φιλοσοφία. Λίγο αυτά, λίγο κάποιες ατυχίες σε κάποια παιχνίδια δε μάς έδωσαν τις νίκες με τις οποίες θα ήμασταν λίγο πιο άνετοι τώρα. Πλέον όμως έχουμε βρει τη χημεία μας, είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Μπαίνουμε πιο αποφασισμένοι, ξέρουμε τι θέλουμε. Με τον Ηρακλή είχαμε συνεχώς διαφορά, ξέραμε ότι θ’ αντιδράσει ο Ηρακλής, αλλά όταν «στενεύει» ο χρόνος και το σκορ, καμιά φορά η πίεση πάει προς το φαβορί και τον γηπεδούχο. Δείξαμε μια ψυχραιμία και καταφέραμε να κάνουμε μια πολύ σημαντική νίκη, σε μια έδρα που θεωρώ ότι είναι απ’ τις πιο δύσκολες στην Elite League, αν όχι η δυσκολότερη».

Για το αν ακολούθησαν την ίδια προετοιμασία ενόψει Ηρακλή, όπως έκαναν με το Μαρούσι: «Το ίδιο έγινε και με τον αγώνα με τον Ηρακλή, αν κι εκεί δεν είχαμε και τη δυνατότητα του πολύ χρόνου προετοιμασίας με βίντεο και αναλύσεις. Είχαμε το μομέντουμ, είπαμε ότι είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα έπρεπε να το προσδιορίσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως με το Μαρούσι και μπήκαμε με την ίδια διάθεση απ’ την αρχή του αγώνα, κάτι που φάνηκε θεωρώ».

Για το επερχόμενο (22/02) παιχνίδι με τον Αμύντα: «Και το ματς με το Μαρούσι και με τον Ηρακλή ήταν στα πρέπει για ‘μας. Δεν έχουμε τη δυνατότητα ν’ αφήνουμε ή να στοχεύουμε παιχνίδια. Σίγουρα είναι το πιο σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι απ’ όσα έχουμε παίξει, διότι είναι μια ομάδα που σίγουρα θα θέλει να κερδίσει για να κάνει το 1-1 σε περίπτωση που βρεθούμε ξανά στα play-out. Από σήμερα ξεκινάει η βδομάδα προετοιμασίας, σήμερα θα μάς μιλήσει ο προπονητής γι’ αυτό. Είναι παιχνίδι στην έδρα μας, πρέπει να κάνουμε σίγουρα το 2-0 με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους μ’ εμάς. Μακάρι να μπούμε έτσι όπως μπήκαμε στα προηγούμενα παιχνίδια ώστε να μη δώσουμε ελπίδες στον Αμύντα για κάτι παραπάνω».

Για το τι πρέπει να κάνουν στο παιχνίδι: «Σίγουρα να προσαρμοστούμε στην ενέργεια που βγάζει ο Αμύντας, γιατί έχει και ευχέρεια στο σκοράρισμα. Να σταματήσουμε δηλαδή την επίθεσή τους, όπως κάναμε με τον Ηρακλή και το Μαρούσι και να έχουμε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, γιατί έχουν πολύ έμπειρους παίκτες οι οποίοι κάνουν διαφορά κι έχουν αλλάξει πάρα πολύ την εικόνα της ομάδας τους σε σχέση με αυτήν που παίξαμε στον 1ο γύρο».

Για την απειρία του Αίαντα: «Είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία, ειδικά φέτος πολύ αμφίρροπη, η οποία θέλει τεράστια εμπειρία από παίκτες. Εμείς δεν έχουμε αυτήν την εμπειρία, λίγα παιδιά μας έχουν παίξει στην Α2 παλαιότερα, παίζουν φέτος για 1η φορά. Αυτό προσπαθούμε να το ισορροπήσουμε κάπως οι πιο έμπειροι, βοηθώντας τους νεότερους και οι νεότεροι να «τραβούν» τους πιο μεγάλους με την ενέργειά τους. Ακόμη και οι Αμερικάνοι μας είναι rookies, έχουν συνηθίσει σε άλλες εικόνες και παραστάσεις».