Skip to main content

Ρώσσης: «Να είμαστε… σκληροί στο παιχνίδι με το Μαρούσι»

Για το επερχόμενο παιχνίδι με το Μαρούσι και το… κλειδί της αναμέτρησης, την πορεία και τους στόχους του Πανερυθραϊκού την φετινή σεζόν, αλλά και την συνεργασία του με τον Δημήτρη Χουχουλή, μίλησε στο EOK WEB Radio, ο Δημήτρης Ρώσσης, μέλος του τεχνικού τιμ του Πανερυθραϊκού.

Αναλυτικά ο Ρώσσης μίλησε:

Για το τι πρέπει να κάνει ο Πανερυθραϊκός απέναντι στο Μαρούσι: «Πρέπει να είμαστε “σκληροί” και συνεπείς στην άμυνα και μετά αν μπορέσουμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, στον οποίον αν δε βρούμε κάτι γρήγορο να είμαστε συγκεντρωμένοι και γρήγοροι ακόμη και στο παιχνίδι μισού γηπέδου. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται κατά τη διάρκεια του ματς. Το Μαρούσι είναι αήττητο εντός έδρας και σίγουρα αυτό το ματς είναι ένα σημαντικό τεστ για την ομάδα, για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας ουσιαστικά».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας: «Καταρχάς η ομάδα έχει στηρίξει το ηλικιακό πρότζεκτ που πρεσβεύει. Έχει δείξει ότι θα έχει ένα ρόστερ όπου κάθε βδομάδα μπορεί να βοηθήσει και διαφορετικός παίκτης. Φαίνεται και απ’ τα στατιστικά, στις ομαδικές κατατάξεις των ομάδων είμαστε ψηλά, ενώ ατομικά δεν έχουμε παίκτες στις πεντάδες. Προσπαθούμε να ‘μαστε μια ομάδα που παλεύει ξεκινώντας απ’ την άμυνα, όπου είναι και η φιλοσοφία του κόουτς και νομίζω ότι όποτε καταφέραμε να είμαστε συνεπείς σε αυτό είχαμε και καλά αποτελέσματα».

Για το φετινό στόχο της ομάδας: «Ο πρώτος στόχος είναι να φτάσουμε τις 13-14 νίκες που χρειαζόμαστε για να είμαστε εκτός των play-out ουσιαστικά. Από ‘κει και πέρα, σ’ ένα πρωτάθλημα που δεν ανεβαίνει κανείς απευθείας, να μπορέσουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί σε ό,τι έρθει μετά».

Για τις τελευταίες δύο σερί νίκες με ΦΕΑ και Παπάγο: «Νομίζω γυρίσαμε σε αυτά που κάναμε πριν το κακό μας διάστημα, το ότι κάθε μέρα στην προπόνηση και κάθε Σάββατο στα παιχνίδια “πολεμάμε” όσο περισσότερο μπορούμε. Είμαστε μια νεανική ομάδα, χωρίς έμπειρα παιδιά που μπορούν να κοντρολάρουν όλο το παιχνίδι μόνοι τους, οπότε όλα βγαίνουν απ’ την ενέργεια και την “πείνα” που δείχνουμε μες στο γήπεδο».

Για τη συνεργασία του με τον κόουτς Χουχουλή: «Η συνεργασία είναι εξαιρετική μέχρι στιγμής. Όταν είσαι συνεργάτης ενός πρώτου προπονητή παλεύεις με το χρόνο να καταλάβεις όσο πιο γρήγορα μπορείς τη φιλοσοφία του, τι θέλει και πού μπορείς να τον βοηθήσεις. Με τον κόουτς ειδικά που έχει τόσα χρόνια εδώ στην ομάδα και έχει την ίδια φιλοσοφία, με κάποιες αλλαγές τα τελευταία χρόνια, ήταν λίγο πιο εύκολο, αλλά και συνάμα πιο δύσκολο, γιατί πρέπει ν’ αποδείξεις σ’ έναν άνθρωπο που ξέρει τι κάνει ότι μπορείς να τον βοηθήσεις κι εσύ. Συναντηθήκαμε το καλοκαίρι, κάναμε δύο τρίωρες συναντήσεις, μιλήσαμε για πολλά πράγματα και πρώτα απ’ όλα ταιριάξαμε ανθρώπινα. Ελπίζω να ταιριάζουμε και μπασκετικά».