Skip to main content

Παπαντωνίου: «Θα ‘ναι μεγάλη επιτυχία και για την ομάδα και για τον κόσμο της να την επαναφέρουμε στην Α1»

Για την φετινή πορεία του Ηρακλή και τους στόχους της ομάδας, αλλά και την απόφαση του να φορέσει την φανέλα του «Γηραιού», μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio, ο Νώντας Παπαντωνίου.

Αναλυτικά ο άσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης μίλησε:

Για τη φετινή ομάδα του Ηρακλή: «Η ομάδα “χτίστηκε” πολύ αργά, τρεις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μαζευτήκαμε όλοι, με μία προπόνηση παίξαμε την 1η αγωνιστική. Είναι έμπειρη η ομάδα, αποτελείται από έμπειρους παίκτες, κάποιους που ήταν στην Α1 και κάποιους που ξέρουν την Α2. Μην ξεχνάμε και την αλλαγή με τους ξένους, όπου πολλές ομάδες έχουν και Αμερικάνους και αυτό ανεβάζει σίγουρα το επίπεδο και την ποιότητα των ομάδων. Γίνεται πολύ δουλειά, βήμα-βήμα, προσπαθούμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν κοιτάμε το μέλλον».

Για το φετινό στόχο της ομάδας: «Όπως “χτίστηκε” η ομάδα δε μπορεί να θέσει κάποιος στόχο απ’ την αρχή ότι πάει για άνοδο. Ευτυχώς για ‘μας, έχουμε καταφέρει να πάρουμε τις νίκες που πρέπει μέχρι στιγμής, έχουμε καταφέρει να προκριθούμε στο Κύπελλο, αλλά θα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και «μαζεμένοι», γιατί κι ο κόσμος του Ηρακλή δημιουργεί απαιτήσεις και θα πρέπει να ‘μαστε έτοιμοι για να μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε».

Για την προσπάθεια που γίνεται στον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολύ κόσμο που το βλέπουν όλοι και στα εντός και στα εκτός έδρας. Γίνεται γενικά μια πολύ ωραία προσπάθεια απ’ τη νέα διοίκηση και απ’ τον κόσμο που στηρίζει και ελπίζω να υπάρξει η ίδια στήριξη όταν θα ‘ρθουν κάποια στιγμή τα άσχημα παιχνίδια, γιατί και η ήττα είναι μες στο πρόγραμμα και στη ζωή».

Για το ότι πήγε στον Ηρακλή: «Καλώς ή κακώς, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα στην Α1 δεν υπήρχαν προτάσεις αξιόλογες και γενικά πολλές προτάσεις, γιατί οι Έλληνες μειώθηκαν. Εδώ μού δόθηκε ένας ρόλος που δεν είχα τα τελευταία 2 χρόνια, θέλω να ‘χω ευθύνες και θέλω να υπάρχει και μια πρόκληση για το κάτι καλύτερο. Η πρόκληση του Ηρακλή, αν πάνε όλα καλά, είναι να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο και θα είναι μεγαλύτερο επίτευγμα απ’ το να ήμουν σε μια μεσαία προς το τέλος ομάδα της Α1, γιατί εδώ η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό. Θα ‘ναι μεγάλη επιτυχία και για την ομάδα και για τον κόσμο της να την επαναφέρουμε στην Α1».

Για τις υποχρεώσεις του στην ομάδα: «Εγώ προσπαθώ να κάνω αυτό που θα μού ζητηθεί στην κάθε ομάδα και με βάση την κατάσταση που αντιμετωπίζω, είμαι έμπειρος πλέον. Η ομάδα έχει ικανούς σκόρερ, οι δύο Αμερικάνοι είναι πολύ ικανοί στο σκοράρισμα και ο Παπαρέγκας επίσης, οπότε, επειδή στόχος και δικός μου και της ομάδας είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια, προσπαθώ να κάνω ό,τι μού ζητηθεί. Αυτή η ομάδα θέλει να είμαι αυτός που πρέπει στην οργάνωση. Ο ρόλος μου όπως και του Χαριτόπουλου δεν είναι να βάζουμε 20 πόντους, 10 ασίστ και 10 ριμπάουντ, το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα και ο καθένας να δίνει αυτό που μπορεί».