Skip to main content

Elite League – Ντέρμπι στα βόρεια προάστια

Με το ντέρμπι των βορείων προαστίων ανάμεσα στο Ψυχικό και τον Πανερυθραϊκό, συνεχίζεται η 6η αγωνιστική της Elite League.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Το Ψυχικό κοντράρεται με τον Πανερυθραϊκό για την 6η αγωνιστική της Elite League Ερρίκος Ντυνάν, σε ένα γνώριμο ζευγάρι της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια.

Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα από τον πρωτοπόρο Τρίτωνα θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. «Παίζουμε ένα δύσκολο παιχνίδι όπως τα περισσότερα ματς στην Elite League και ειδικά σε ό,τι αφορά τα Αθηναϊκά ντέρμπι, ένα κλασσικό ματς των βορείων προαστίων. Ο Πανερυθραϊκός είναι μια νεανική ομάδα που δείχνει να έχει έφεση στο transition και παίζει σε έναν γρήγορο ρυθμό οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε καθώς παίζουμε και στην έδρα μας είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό», τόνισε ο Γιάννης Αθανασούλας.

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες μετά από την ήττα στο ματς με τον Τρίτωνα, που μπορεί να κρίθηκε στο ένα σουτ όμως κάναμε κακή εμφάνιση και ουσιαστικά πετάξαμε ένα ημίχρονο. Θέλουμε λοιπόν να χτίσουμε πάνω στο καλό δεύτερο ημίχρονο που κάναμε στο ματς με τον Τρίτωνα και να ξεκινήσουμε ένα σερί νικών που θα μας δώσει και  ψυχολογία για την συνέχεια», πρόσθεσε ο 35χρονος φόργουορντ.

Αναφορικά με την μεγάλη ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος είπε: «Είναι μια από τις χρονιές που δεν φαίνεται να υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, υπάρχουν σίγουρα 4-5 ομάδες που ξεχωρίζουν στην κατηγορία όμως δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί των προηγούμενων ετών, για αυτό βλέπουμε και τις εκπλήξεις που έχουμε δει έως τώρα στα ματς. Πολλά αποτελέσματα τα οποία δεν τα περιμένουμε όπως η νίκη του Ηρακλή στην έδρα της Ελευθερούπολης, που είναι από τις ομάδες που περιμένουμε να πρωταγωνιστήσουν, το Μαρούσι δείχνει εξαιρετικά ανταγωνιστικό, ο Τρίτωνας έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, πραγματικά όλα τα παιχνίδια είναι ανοιχτά και αυτό είναι και το διαφορετικό που δίνει μια άλλη διάσταση στο πρωτάθλημα».

Ο Πανερυθραϊκός στοχεύει στην πέμπτη νίκη του στο πρωτάθλημα. «Ανέκαθεν η ομάδα του Ψυχικού είναι από τις μεγάλες δυνάμεις της Elite League. Αυτό δε σημαίνει κάτι. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητικού σταφ και ευελπιστούμε να φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα», ανέφερε για τους φιλοξενούμενους ο 19χρονος φόργουορντ Γιάννης Μερμίγκης.