Skip to main content

Μούτσιος: «Το φετινό θα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα απ’ όλα»

O προπονητής του Χαρίλαου Τρικούπη, Ηλίας Μούτσιος μίλησε στο ΕΟΚwebradio, υπογραμμίζοντας ότι οι ξένοι παίκτες και οι καινούργιες αλλαγές έκαναν το πρωτάθλημα λίγο πιο γρήγορο.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Ο προπονητής του Χαρίλαου Τρικούπη, Ηλίας Μούτσιος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Γιάννη Λαμπίρη και τον Κώστα Ζαφείρη και μίλησε για τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι Αιτωλοακαρνανίας (90-85 το Αγρίνιο στην παράταση), την αναμέτρηση με τον άνθρωπό τους, Ντίνο Καλαμπάκο και κυρίως για την επιλογή του να κάνει φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Αναλυτικά είπε:

Για το παιχνίδι με το Αγρίνιο: «Ούτε για το Αγρίνιο ήρθε η καταστροφή, ούτε για το Μεσολόγγι τα πράγματα έγιναν ρόδινα. Εμείς είχαμε την πίεση λίγο παραπάνω, γιατί προερχόμασταν από μια «βαριά» ήττα στην Ελευθερούπολη και είχαμε και την πίεση τού εντός έδρας. Φάνηκε αυτή η πίεση στο πρώτο ημίχρονο, όπου σουτάραμε 45% στις βολές και ήμασταν κακοί σε δίποντο και τρίποντο. Η εξέδρα πάντως μάς ώθησε προς τη νίκη κάποια στιγμή. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για όλα αυτά. Το φετινό θα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα απ’ όλα».

Για την επιλογή του να κάνει φάουλ στο 77-76 στα τελευταία δευτερόλεπτα: «Έξω απ’ το χορό πολλοί τραγουδούν και χορεύουν. Οι δύο προπονητές ξέρουμε πολύ καλά την ομάδα μας, ήξερε ο καθένας τι να κάνει. Δυστυχώς πρέπει να κριθούμε απ’ το αποτέλεσμα, αυτό είναι το κακό σ’ όλο αυτό. Έγινε ένα φάουλ στα 11.2”, το οποίο ήταν εντελώς προγραμματισμένο, το ζητήσαμε να γίνει. Είχαμε απ’ τη μεριά μας κάποια θετικά στο να πάρουμε αυτήν την απόφαση, τα βάλαμε κάτω με το staff και το βοηθό μου και αποφασίσαμε ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Έχουμε αναλύσει όλη τη βδομάδα το πλάνο. Το Αγρίνιο εκείνη τη στιγμή είχε στο παρκέ δύο παιδιά όπου σουτάρουν με 58% ποσοστό καριέρας απ’ τις βολές. Είπαμε ότι αν είναι στο παρκέ και η πρώτη πάσα πάει σε αυτούς θα κάνουμε φάουλ αμέσως, παίζοντας με τις πιθανότητες ασφαλώς. Όντας στην έδρα μας και θεωρώντας ότι εκείνη τη στιγμή το μομέντουμ το είχε το Αγρίνιο, είπαμε ότι θα έπρεπε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και όχι να την αφήσουμε στο τελευταίο σουτ του Αγρινίου».

Για τη θερμή υποδοχή του κόσμου στον Ντίνο Καλαμπάκο και τη σχέση του με αυτόν: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι είχε μια πάρα πολύ «θερμή» υποδοχή απ’ το Μεσολόγγι, έτσι όπως του αξίζει δηλαδή με όλα όσα έχει προσφέρει. Νομίζω πάντως ότι κι αυτός θα κοιτάξει την ομάδα του από ‘δω και πέρα κι εμείς τη δική μας. Είναι το ματς αυτό και μέχρι εκεί. Με τον κόουτς Καλαμπάκο εγώ έχω επαφή καθημερινά και με τηλέφωνα και από κοντά, είναι άλλο το δικό μας κομμάτι».

Για το φετινό στόχο του Χαρίλαου Τρικούπη: «Χθες ήταν Κυριακή, σήμερα Δευτέρα. Ο «πήχης» πάει στην Τρίτη, πουθενά αλλού. Να βγει η προπόνηση της Δευτέρας, να είμαστε υγιείς και πάμε στην επόμενη. Κάθε ομάδα φέτος, εκτός απ’ αυτές που έχουν βάλει τον «πήχη» ψηλά απ’ την αρχή της σεζόν, θα είναι ανταγωνιστική σε κάθε αγώνα και δε θα ξέρεις τι θα γίνει στη βαθμολογία από Σάββατο σε Σάββατο. Ίσως οι ξένοι παίκτες και οι καινούργιες αλλαγές έκαναν το πρωτάθλημα λίγο πιο γρήγορο, πιο δυνατό, πιο ουσιώδη. Μια ομάδα πάντως που στηρίζεται στους ξένους της όταν φτάσει 10η-11η θα έχει σοβαρό πρόβλημα, αφού δε θα μπορεί αν τους χρησιμοποιήσει όσο θέλει. Είναι ένα «παζλ» και πρωτόγνωρο για ‘μας τους προπονητές, γιατί εκτός απ’ την τακτική που κάνουμε κάθε βδομάδα είναι και το πώς θα κρατήσουμε τους ξένους παίκτες μες στο παρκέ».

Για το ντέρμπι Αιτωλοακαρνανίας: «Θεωρώ ότι και οι δύο πόλεις έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, κάτι που είναι και για την τοπική ένωση πολύ σπουδαίο και για την Αιτωλοακαρνανία. Η κάθε ομάδα κάνει την προσπάθειά της με τους δικούς της πόρους και προβλήματα. Είναι σπουδαίο και ότι τα ντέρμπι πλέον γίνονται σε κόσμια ατμόσφαιρα, με τις δύο πόλεις να «πειράζει» η μία την άλλη και με πολλούς φίλους εκατέρωθεν κάθε φορά».