Skip to main content

Πανερυθραϊκός: Flashback στην πρωταθλήτρια ομάδα Β’ ΕΣΚΑ της σεζόν 2001-02 (vid)

Ο Πανερυθραϊκός αποτελεί μέλος των Εθνικών πρωταθλημάτων από το 2005 μέχρι σήμερα, με τους ερυθρόλευκους να θυμούνται την χρονιά που ξεκίνησαν όλα, την ιστορική σεζόν 2001-02, όταν με ρεκόρ 28-2, κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ και έπαιρναν την άνοδο για την Α’ ΕΣΚΑ.

Αναλυτικά:

«Panerythraikos Flashback, The Story So Far...» | Πρωτάθλημα και Άνοδος στην A' ΕΣΚΑ 2001-2002

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Πανερυθραϊκός κατόρθωσε να αφήσει το δικό του στίγμα στο ελληνικό μπάσκετ, πραγματοποιώντας μία ονειρεμένη πορεία, μιας και κατάφερε να κάνει κάτι που μέχρι σήμερα λίγες μόνο ομάδες στην Ελλάδα το έχουν καταφέρει... Να «εκτοξευθεί» από τις τελευταίες Τοπικές Κατηγορίες στα μεγάλα Εθνικά Πρωταθλήματα και -το σημαντικότερο;- ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ, από το 2005 κι έπειτα!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά με μεθοδικότητα και πλάνο, εδώ και μερικά χρόνια φροντίζει να εξελίσσεται και να «μεγαλώνει» σε όλα τα επίπεδα, προσθέτοντας συνεχώς νέες «χρυσές» σελίδες στη «Βίβλο» της ιστορίας του!

Μάλιστα, ο Πανερυθραϊκός διάλεξε το δύσκολο, το δύσβατο μονοπάτι προς την επιτυχία... Τη δημιουργία, την ανάπτυξη, το «χτίσιμο» μέρα με τη μέρα, βήμα το βήμα και όχι με εφήμερα επιτεύγματα-«φωτοβολίδες»... Και πάντοτε με βασικό συστατικό των διακρίσεων την ΠΑΡΕΑ, την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, στοιχείο που έχει περάσει πια στο DNA του Συλλόγου...

Έτσι, με τεράστιο σεβασμό στην ιστορία του και το (ένδοξο) παρελθόν του Συλλόγου μας, ο Πανερυθραϊκός δεν ξεχνά ποτέ και τιμά τους πρωταγωνιστές του «χθες», εκείνους που έθεσαν τις βάσεις για να φιγουράρει σήμερα μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της χώρας, εγκαινιάζοντας τη νέα του αφιερωματική Ενότητα «Panerythraikos Flashback, The Story So Far...», όπου για πρώτη φορά σας παρουσιάζουμε σπάνιο αρχειακό υλικό (το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ψηφιοποίησης, ώστε σύντομα να είναι προσβάσιμο σε όλους) με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του... πανερυθραϊκού παρελθόντος!

Στο αφιέρωμα... ντεμπούτο της ολοκαίνουριας αυτής Ενότητας, την τιμητική της έχει η φοβερή και τρομερή αρμάδα της σεζόν 2001-2002! Ναι, 19 ολόκληρα χρόνια πριν! Τότε, που το... τρένο δίχως φρένα του κόουτς Χουχουλή, κατακτούσε το Πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑ και, με το ασύλληπτο ρεκόρ νικών 28-2, ο Πανερυθραϊκός ανέβαινε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α' ΕΣΚΑ, κάνοντας το σημαντικότερο βήμα προς τις Εθνικές Κατηγορίες!

Αυτή η σεζόν (2001-2002) ήταν η δεύτερη του Δημήτρη Χουχουλή στον πάγκο της ομάδας μας, δίνοντας μία μικρή «γεύση» στο χώρο του μπάσκετ για το τι θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια και παίρνοντας με... φόρα τη σκυτάλη από την πανερυθραϊκή αρμάδα της προηγούμενης χρονιάς (2000-2001), της πρώτης του κόουτς στον Σύλλογο, όταν και τέθηκαν τα θεμέλια και αποτέλεσε τον «προάγγελο» για τη μέχρι τώρα υπέροχη πορεία του Πανερυθραϊκού, κατακτώντας το Πρωτάθλημα της Γ' ΕΣΚΑ, το πρώτο στην ιστορία της ομάδας μας και για το οποίο βεβαίως θα ακολουθήσει ξεχωριστό αφιέρωμα μέσα από το «Panerythraikos Flashback, The Story So Far...»!

Από εκείνη την αλησμόνητη σεζόν (2001-2002) και τη σπουδαία επιτυχία του Πανερυθραϊκού, ο κόουτς Χουχουλής δεν είναι ο μόνος που συνδέει το «τότε» με το «σήμερα», αφού σχεδόν 20 χρόνια μετά, οι τότε παίκτες μας, Σπύρος Γριβέας και Διονύσης Κατσιώτης, συνεχίζουν... ακάθεκτοι στο Σύλλογο, ως διοικητικά μέλη (σ.σ. αξιοσημείωτο ότι ο Σ. Γριβέας αμέσως μετά τη θητεία του ως παίκτης και συγκεκριμένα από το 2004 κι έπειτα κατέχει επιτελικό διοικητικό ρόλο στην ομάδα, ενώ ο Δ. Κατσιώτης αποτελεί μέλος της Πανερυθραϊκής Οικογένειας από το 1987), ο Μιχάλης Χατζόπουλος παραμένει αταλάντευτα στη διοίκηση για σχεδόν τρεις δεκαετίες, ο Στέλιος Κοντούδης βρίσκεται στο τεχνικό τιμ της ανδρικής ομάδας, έχοντας... παραχωρήσει τη φανέλα με το «4» στον γιο του, Μανώλη, ενώ ο... «μπόμπερ» ολκής, Γιώργος Ζερβός, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν ο Team Manager του Πανερυθραϊκού και συνεχίζει να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της ομάδας!

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τους πρωταγωνιστές της σεζόν 2001-2002 και της Ανόδου στην Α' ΕΣΚΑ:

Πρόεδρος: Βασίλης Παράσχου

Ταμίας: Μιχάλης Χατζόπουλος

Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Μαμζερίδης

Γενικός Αρχηγός: Δημήτρης Χόνδρος

Δημ. Σχέσεις: Γιώργος Παπαζήσης

Έφοροι: Λεωνίδας Μακρυώτης, Στράτος Κοκόσης, Βασίλης Μύγκος

Προπονητής: Δημήτρης Χουχουλής

4. Στέλιος Κοντούδης | ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΝΤΟΥΔΗΣ

5. Διονύσης Κατσιώτης | Διονυσης Κατσιωτης

6. Βασίλης Γιαννικάκης | @Βασίλης Γιαννικάκης

7. Αντρέα Ντι Μάτζιο | @Andrea Di Maggio

8. Βαγγέλης Μύγκος | Βαγγέλης Μύγκος

9. Κώστας Μανώλης | Kostas Manolis

10. Μιχάλης Παπαδάκης | @michalis papadakis

11. Σπύρος Γριβέας | Spiros Griveas

12. Δημήτρης Ζέρβας

13. Γιώργος Ζερβός

14. Λύσανδρος Καπόπουλος | Lysandros Kapopoulos

15. Αλέξανδρος Παπαζήσης | Alexandros Papazisis