Skip to main content

Στο πένθος η μπασκετική Ελλάδα με τον ξαφνικό χαμό του Δημήτρη Γκίμα

Στο πένθος ντύθηκε η οικογένεια του Φίλιππου Βέροιας αλλά και ολόκληρη η μπασκετική Ελλάδα, μετά τον ξαφνικό χαμό του προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Γκίμα, σε ηλικία μόλις 55 ετών.

Ο Γκίμας βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (16/5) στο σπίτι του, από τον πρόεδρο της ομάδας, Ηλία Λάζο και τον συνεργάτη του Χρήστο Μπλατσιώτη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ανακοπή. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (18/5).

Ο Δημήτρης Γκίμας είχε συνδέσει το όνομα του με τον Φίλιππο, καθώς αγωνίστηκε στην ομάδα της Βέροιας από το 1977 ως το 1993, ενώ διατέλεσε και αρχηγός της ομάδας. Μάλιστα, από το 1987 είχε ήδη ξεκινήσει και την προπονητική του καριέρα, από τις Ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου, καθώς επίσης και από τα παιδικοεφηβικα τμήματα και τις Ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Την σεζόν 1989-90 ανέλαβε τα ηνία της γυναικείας ομάδας του Φιλίππου στην Β’ Εθνική, την οποία και οδήγησε στην 7η θέση, ενώ παράλληλα έφτασε τις κορασίδες του συλλόγου στην 4η θέση σε όλη την Ελλάδα.

Το 1993 πήρε μεταγραφή (ως παίκτης ακόμα) στον Ολυμπιακό Βόλου, την φανέλα του οποίου φόρεσε μέχρι το 1999, όντας, παράλληλα, προπονητής στις ομάδες μίνι αγοριών και παμπαίδων του συλλόγου του Βόλου.

Το 1999 επέστρεψε στον αγαπημένο του Φίλλιπο, με τον οποίοι έφτασε από το Α’ τοπικό μέχρι την Β’ Εθνική, την σεζόν 2009-10. Μάλιστα, την σεζόν 2012-13, ο Φίλιππος, υπό την καθοδήγηση του, συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.