Skip to main content

Διαγόρας Δρ: « Η βαθμολογική θέση κριτήριο για την άνοδο στην Basket League»

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων είναι μία από τις ομάδες που, με επιστολή στην ΕΟΚ, κατέθεσε τις προτάσεις της, αναφορικά με την επόμενη ημέρα των Εθνικών κατηγοριών, μετά και την απόφαση της Ομοσπονδίας, για οριστική διακοπή της φετινής σεζόν.

Μέσω της επιστολής του, ο Διαγόρας ξεκαθαρίζει πως, αναφορικά με τις θέσεις ανόδου στην Basket League, πρέπει να ισχύσει η βαθμολογία κατά την στιγμή της διακοπής, η οποία θα δώσει τα δύο εισιτήρια στον ίδιο και στον πρωτοπόρο Χαρίλαο Τρικούπη.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Αιγάλεω υποστηρίζει πως δεν θα πρέπει να υπάρξει υποβιβασμός ομάδας στην Β’ Εθνική, ενώ εκφράζει και την αντίθεση της σε ενδεχόμενους δύο ομίλους στην Α2. 

Αναλυτικά:

Προς ΕΟΚ:

Σε συνέχεια του email που μας αποστείλατε στις 5/5/20,  ζητώντας από εμάς να καταθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, σχετικά με την δύσκολη εξίσωση, όπως εσείς σωστά  αναφέρετε,  σας παραθέτουμε με την σειρά μας, με γνώμονα την ομαλή και δίκαιη λύση αυτής, τα παρακάτω:

  • Συμφωνούμε απόλυτα με την απόφαση σας για την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων.
  • Σε ότι αφορά την άνοδο στην Basket League, θεωρούμε πως αν υπάρχει κριτήριο δίκαιο και αξιοκρατικό, αυτό είναι μόνο η βαθμολογική θέση της κάθε ομάδας κατά την διακοπή του πρωταθλήματος. Άρα, οι ομάδες που δικαιούνται την άνοδο στην Basket League, είναι ο 1ος (ΓΣ. Χαρίλαος Τρικούπης) και ο 2ος (ΑΣ Διαγόρας Δρυοπιδέων Αιγάλεω). Όπως πιστεύουμε πως ο Χαρίλαος Τρικούπης δίκαια πρέπει να ανέβει κατηγορία, λόγω της βαθμολογικής θέσης που είχε κατά την διακοπή του πρωταθλήματος, το ίδιο δίκαιο και αξιοκρατικό είναι να πάρει την δεύτερη θέση για την άνοδο στην Basket League και η ομάδα μας.
  • Σχετικά με το αν πρέπει να υποβιβαστούν ομάδες στην Β’ Εθνική, θεωρούμε πως είναι πιο δύσκολη απόφαση. Ο λόγος είναι ότι οι εμπλεκόμενες ομάδες δεν είχαν τελέσει τον ίδιο αριθμό αγώνων μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος. Η γνώμη μας είναι πως δεν πρέπει να υποβιβαστεί καμιά.
  • Αναφορικά με την πρόταση που έχει γίνει από ορισμένους παράγοντες των ομάδων για την δημιουργία 2 ομίλων στο πρωτάθλημα της Α2, μας βρίσκει αντίθετους. Ο λόγος είναι πως αν συμβεί αυτό, θα μειώσει την αξία και το γόητρο της εν λόγω διοργάνωσης.
  • Ανεξαρτήτως της απόφασης που θα λάβετε για τα παραπάνω θέματα που θίξαμε, νιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε και ορισμένα φλέγοντα ζητήματα, που αφορούν το μέλλον και την βιωσιμότητα των εθνικών πρωταθλημάτων.
  • Οι ομάδες πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά (κάλυψη οδοιπορικών, πάγια επιχορήγηση, εύρεση χορηγού πρωταθλήματος κλπ) και να απαλλαγούν από τα λειτουργικά κόστη διεξαγωγής των αγώνων (αμοιβές διαιτητών γραμματείας κλπ).
  • Για τους αθλητές και προπονητές των ομάδων, θα πρέπει να παρέχεται από τα σωματεία και με την βοήθεια της ΕΟΚ μία μίνιμουμ ασφαλιστική κάλυψη (ΕΦΚΑ) για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τελειώνοντας, δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόν σε κάθε πρόσκληση και ανοικτοί σε διάλογο με την διοργανώτρια αρχή και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  για την εύρεση των κατάλληλων αποφάσεων για την πρόοδο του αθλήματος.