Skip to main content

Στράτος Βουλγαρόπουλος και Γιάννης Καρακώστας στο EOK WebRadio

Η Δόξα Λευκάδας υποδέχεται (13/04) τον Α.Σ. Παπάγου, σε αγώνα για τα play–in που θα κρίνει την 8η και τελευταία ομάδα των play–offs της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και οι παίκτες των δύο ομάδων, Στράτος Βουλγαρόπουλος και τον Γιάννης Καρακώστας αντίστοιχα, «φιλοξενήθηκαν» στο ΕΟΚ WebRadio

Ο Στράτος Βουλγαρόπουλος είπε:

Για το παιχνίδι με τον Α.Σ. Παπάγου: «Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι, πολύ απαιτητικό. Ο Παπάγου είναι μια επικίνδυνη ομάδα. Πιστεύω ότι και οι δυο θα θέλαμε ένα εισιτήριο για τα play-offs. Εννοείται πως έχουμε κάνει το πλάνο μας και θα το παλέψουμε. Έχουμε κρατήσει την έδρα μας σταθερή σε όλον τον 2ο γύρο, εκτός απ’ την τελευταία αγωνιστική με τον Ηρακλή. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για το αν έχουν πίεση για το παιχνίδι: «Φέτος η Elite League ήταν τελείως διαφορετική από πέρυσι, είναι πολύ δυνατότερες οι ομάδες, πολύ καλύτεροι οι παίκτες και ποιοτικά. Είναι ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα φέτος. Όσον αφορά τη Δόξα, πάντα βλέπουμε την επόμενη μέρα, δεν έχουμε κάτι στάνταρ στο μυαλό μας. Το ότι έχουμε παραμείνει στην Elite League, το έχουμε βγάλει απ’ το μυαλό μας. Πάμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, κάθε βδομάδα έτσι πράττουμε, ακόμη και στην προπόνηση. Θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα και να πάρουμε το εισιτήριο για τα play-offs».

Για το «κλειδί» της νίκης: «Ξέρουμε τις δυνατότητες που έχει η ομάδα του Παπάγου. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα με την ομάδα, έχουμε κάνει το πλάνο μας και θα κοιτάξουμε να το αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Πάντα η βάση μας στην έδρα μας είναι η άμυνα, οπότε θα κοιτάξουμε πρώτα αυτό και μετά το επιθετικό κομμάτι, που και εκεί έχουμε ικανούς παίκτες να εκτελέσουν το πλάνο όπως το θέλουμε».

Για την απόφασή του να πάει στη Δόξα Λευκάδας: «Πιστεύω έκανα μια καλή επιλογή το καλοκαίρι να έρθω στη Δόξα, να έχω συνεργασία με τον κόουτς Καλαμπάκο. Με έχουν βοηθήσει σε πολλά πράγματα. Έχουμε πάρει ματς που τα χρειαζόμασταν και από άποψη εμπειρίας και από άποψη του να μπορέσουμε να βρούμε τα πατήματά μας όσο γίνεται. Όλη η χρονιά αξιοποιήθηκε πολύ καλά».

Για το πόσο έχει βοηθήσει την ομάδα με την εμπειρία που έχει: «Εγώ πήρα μια πρώτη γεύση πέρυσι με τον Ηρακλή, γνωρίζοντας την κατηγορία πρώτα απ’ όλα, πώς είναι να παίζεις στην Elite League. Υπάρχει λίγο περισσότερη πίεση στις ομάδες, ιδιαίτερα φέτος που έχει σχηματιστεί με αυτό το format. Σε κάθε ομάδα είναι τελείως διαφορετικά, προσπαθείς να λειτουργήσεις σαν “σφουγγάρι”, να κρατάς πράγματα. Κάθε χρόνο μαθαίνεις και κάποια παραπάνω πράγματα που σε βοηθούν να προχωρήσεις παρακάτω. Φέτος με τα παιδιά είμαστε πολύ καλά στην ομάδα, προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και μέχρι στιγμής έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά».

 

Ο Γιάννης Καρακώστας μίλησε:

Για το παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας: «Ο στόχος που είχαμε θέσει απ’ την αρχή επετεύχθη, δηλαδή να μείνουμε στην Elite League. Αυτό που λέμε καθημερινά είναι πως ό,τι παραπάνω καταφέρουμε είναι κέρδος μας. Προπονούμαστε κανονικά αυτές τις 2 μέρες μετά το ματς με τη Μύκονο και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να συνεχίσουμε στη σεζόν. Θα το αντιμετωπίσουμε σοβαρά».

Για το «μυστικό» της έως τώρα πορείας τους: «Η αλήθειά είναι πως δεν ξέρω ποιο είναι το “μυστικό”. Προπονούμαστε και δουλεύουμε καθημερινά. Είμαστε ίσως η πιο νεανική ομάδα στην κατηγορία, έχουμε φτιάξει ένα καλό κλίμα. Το θέλουμε, μπαίνουμε σε κάθε αγώνα στο 100% κι έτσι είμαστε εδώ που είμαστε».

Για τις δύο τελευταίες σεζόν του Παπάγου: «Και στα δύο σεζόν όταν ξεκινήσαμε ήμασταν ένα μεγάλο αουτσάιντερ. Τελικά, πάνω-κάτω καταλήξαμε στο ίδιο σημείο. Η κύρια διαφορά σε σχέση με πέρυσι νομίζω πως ήταν η ηλικία. Πέρυσι είχαμε και παιδιά μεγαλύτερα σε ηλικία, πιο έμπειρα, όπου μας βοήθησαν σε κάποια ματς στο τέλος που έπρεπε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις. Φέτος είμαστε πιο νέοι, παίζουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά ίσως στο τέλος να μην είμαστε τόσο έτοιμοι να πάρουμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις».

Για τη συνεργασία με τον πατέρα του, Φώτη: «Στην αρχή μού φαινόταν περίεργο και δύσκολο. Με τον πατέρα μου κάναμε απ’ όταν ήμουν μικρός προπονήσεις, οπότε στο κομμάτι της καθοδήγησης ατομικά είμαι συνηθισμένος. Πρώτη φορά βρισκόμαστε στην ίδια ομάδα. Πλέον το έχω συνηθίσει, νιώθω σαν να έχω οποιονδήποτε άλλον προπονητή και μου φαίνεται το ίδιο ακριβώς».

Για το όνειρό του: «Το όνειρό μου ιδανικά θα ήταν να παίξω στην Ευρωλίγκα. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό, αλλά όταν κλείνω τα μάτια μου και ονειρεύομαι αυτό θέλω να κάνω».

Για την καλή σεζόν που διανύει και ο αδερφός του, Νίκος, που αγωνίζεται στον Δούκα: «Είμαστε ευχαριστημένοι απ’ τη φετινή σεζόν. Με τον αδερφό μου κάθε καλοκαίρι είμαστε και προπονούμαστε μαζί, βάζουμε πίεση ο ένας στον άλλον. Νιώθω τυχερός γι’ αυτό που έχει συμβεί και επίσης νιώθω ότι δικαιώνομαι κιόλας, γιατί έχω προπονηθεί αρκετά για να έχω αυτόν τον ρόλο».