Skip to main content

Ηλιάδης για την επόμενη ημέρα στον Πανιώνιο: «“Τρέχουμε” κάποια μοντέλα, κάποια επιχειρησιακά πλάνα»

Ο Παναγιώτης Ηλιάδης φιλοξενήθηκε στον διαδικτυακό «αέρα» του EOK WEB Radio, με τον εκ των προέδρων του Πανιωνίου να μιλά για την πορεία της ομάδας στην Elite League, την πιθανή άνοδο στην Basket League, τον Φάνη Χριστοδούλου αλλά και το όραμα του για τους «κυανέρυθρους».

Αναλυτικά ο Ηλιάδης μίλησε:

Για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κανονική περίοδο της Elite League: «Η πρωτιά ήταν ένας στόχος μας, τον οποίον πετύχαμε, αλλά είναι η μισή δουλειά. Ακόμη έχουμε δρόμο. Έχουμε τα play-offs, έχουμε, αν τα καταφέρουμε, το Final-4 και ελπίζουμε το τέλος της ημέρας να μας βρει εκεί που θέλουμε και που αρμόζει στον Πανιώνιο, δηλαδή στην Α1. Θα προσπαθήσουμε σκληρά γι’ αυτό, τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Για το αν η εντός έδρας νίκη επί του Μίλωνα ήταν το «κλειδί» στην πορεία τους: «Σίγουρα ήταν μια ξεκάθαρη νίκη, σε ένα κοινό γήπεδο, απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή και μονταρισμένη ομάδα όπως είναι ο Μίλωνας, ο οποίος είχε φέρει και έναν απ’ τους διακεκριμένους εκείνο τον καιρό παίκτες στην κατηγορία, τον Μπράιαντ. Εκείνη η νίκη έδωσε ένα μήνυμα ότι ο Πανιώνιος παραμένει σε αυτήν τη φάση η ισχυρότερη ομάδα της κατηγορίας».

Για το αν γνώριζαν εξ αρχής τη δυσκολία επίτευξής των στόχων τους, παρά το δυνατό ρόστερ: «Είναι φυσικό, είναι αφελές να πιστεύει κάποιος ότι παίρνοντας αρκετούς καλούς παίκτες ότι όλα έχουν τελειώσει a priori. Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με ιδιαίτερα ικανές και οργανωμένες ομάδες, με πολύ σκληρές έδρες και μερικούς θαυμάσιους αθλητές, οι οποίοι ανήκουν και σε άλλες ομάδες, όχι μόνο στον Πανιώνιο. Ξέραμε εξ αρχής ότι υπάρχουν δυσκολίες, είχαμε και κάποιους τραυματισμούς, οι οποίοι είναι μες στο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι όλα κατακτούνται εντός γηπέδου και όχι από εικασίες ή προσδοκίες. Ήμασταν βέβαιοι ότι θα έχουμε δυσκολίες, αλλά καταφέραμε έως τώρα να τις ξεπεράσουμε».

Για το αν ο ίδιος και ο κύριος Μικρόπουλος είχαν κατά τη διάρκεια της σεζόν αμφιβολίες για το πώς να προχωρήσουν: «Όποιος πει σε κάτι τέτοιο ότι ποτέ δεν αμφέβαλλε για τον εαυτό του, τις επιλογές του ή τις καταστάσεις, το πιθανότερο είναι πως θα πει ψέματα ή θα αποκρύπτει την αλήθεια. Το θέμα δεν είναι να υπάρχουν αμφιβολίες, φυσικά υπήρχαν και θα υπάρξουν. Το θέμα είναι να ξεπερνιούνται, να επιλύονται και να προχωράς στο επόμενο βήμα, κάτι το οποίο κάναμε».

Για το αν κάνουν ήδη τα πρώτα σχέδια για τη Basket League, προκειμένου να είναι έτοιμοι αν επιτευχθεί ο στόχος: «Πάντοτε σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα. Θα ήταν λάθος και λίγο επιπόλαιο να μην κάνουμε τις σκέψεις μας. “Τρέχουμε” κάποια μοντέλα, κάποια επιχειρησιακά πλάνα, έχουμε μιλήσει με ανθρώπους που μπορούν να τα συντάξουν και να τα δουν, δηλαδή κάνουμε ασκήσεις προσομοίωσης για την επόμενη μέρα. Όλα θα αρχίσουν να “ξετυλίγονται” όταν τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας σε αυτήν την αθλητική σεζόν και φυσικά έχουμε πάρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για την κοινή έδρα Πανιωνίου-Μίλωνα τη φετινή σεζόν: «Είναι ένα δύσκολο μοντέλο. Είναι πιο εύκολο να συνυπάρξουν δύο περιπτώσεις που είναι μακριά η μία απ’ την άλλη, παρά όταν είναι τόσο κοντά και υπάρχουν τόσες τριβές. Θα έλεγα ότι είναι ένα μοντέλο που το επέβαλλε η συγκυρία και όχι ότι είναι στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων των δύο ομάδων αυτό το μοντέλο να αποκτήσει μεγαλύτερη διάσταση».

Για το αν θα χρησιμοποιήσουν στη Basket League, εφόσον ανέβουν, το γήπεδο της Γλυφάδας: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό. Ναι, είναι μέσα στις επιλογές που εμείς έχουμε κάνει, αλλά πρέπει πάντα να ξέρουμε και ποια θα είναι και η άποψη, όταν και εφόσον έρθει η ώρα να γίνει η κρούση, των ανθρώπων που διαχειρίζονται το γήπεδο της Γλυφάδας. Είναι, όμως, μέσα στο μυαλό μας, όπως και άλλα 1-2 γήπεδα. Όλα θα εξαρτηθούν απ’ τις διαπραγματεύσεις-διαβουλεύσεις που θα γίνουν όταν έρθει η ώρα».

Για τον Φάνη Χριστοδούλου: «Ο Φάνης ήταν ένα… ήρωας των παιδικών μου χρόνων. Εγώ μεγάλωνα την εποχή που μεσουρανούσε ο Φάνης. Δεν είναι ένας τυχαίος αθλητής, είναι ένα σύμβολο, όχι μόνο του Πανιωνίου, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ. Είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Είναι χαρά μας και τιμή μας να τον έχουμε στον Πανιώνιο. Μπορεί να προσφέρει τα πάντα. Βγήκε, μίλησε και συσπείρωσε τους φιλάθλους. Αυτό τα λέει όλα».

Για τη διαχείριση των ξένων: «Δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα πως θα είναι τα πράγματα με 6 ξένους, αλλά ξέρω πως οι ξένοι παίκτες είναι επαγγελματίες, γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν, εντάσσονται στο πλαίσιο. Τα πράγματα λειτουργούν αρμονικά, δεν υπάρχουν παρεκτροπές. Προφανώς κάποιες μέρες παίζουν καλά, κάποιες άλλες όχι, αλλά όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν όπως λειτουργεί ένας μηχανισμός».

Για το αν άπαντες έχουν βρει τους ρόλους τους στον σύλλογο: «Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Υπήρξαν πράγματα που έπρεπε να διευθετηθούν, να γίνουν οι μεν κατανοητοί στους δε και το αντίθετο, όμως έχουμε καταφέρει κι έχουμε βρει το modus vivendi. Πλέον δεν έχουμε κάτι που “σκιάζει” τον δρόμο μας».

Για το επιχειρηματικό μοντέλο της ομάδας, αν και εφόσον ανέβουν στη Basket League: «Θα είμαστε εγώ με τον κύριο Μικρόπουλο, δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις αυτήν τη στιγμή. Εμείς ξεκινήσαμε, εμείς θα συνεχίσουμε. Αυτό είναι το πλάνο μας. Εγώ δεν πιστεύω στο πολυσυλλεκτικό management, αυτό έχει συγκεκριμένους ανθρώπους που το υλοποιούν. Πρέπει να έχουν το πρόσταγμα και, από ‘κει και πέρα, να διανέμονται οι ρόλοι. Πολύ μεγάλα και μακροσκελή συμβούλια ταιριάζουν σε κολοσσούς πολυεθνικές και όχι σε μικρότερα σχήματα όπως μια ΚΑΕ του ελληνικού μπάσκετ».

Για το όραμά τους: «Ο Πανιώνιος είναι ένα ιστορικό σωματείο και μια ιστορική οντότητα στον ελληνικό αθλητισμό. Είναι το παλαιότερο αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιείται αυτήν τη στιγμή στη χώρα. Το 1890 ως ημερομηνία ίδρυσης του κλαμπ τα λέει όλα από μόνο του. Επομένως, δεν είναι ένας απλός σύλλογος, αλλά αποτελεί πυλώνα του ελληνικού αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα. Ο Πανιώνιος πρέπει να είναι ψηλά, να πρωταγωνιστεί στα σπορ και να είναι μια “κυψέλη” που φέρνει νέους ανθρώπους στα γήπεδα, να τους γαλουχεί και να προχωρεί όπως θα θέλαμε ένα υγιές μοντέλο του ελληνικού αθλητισμού. Ο Πανιώνιος συμβάλλει τα μέγιστα, επομένως πρέπει να είναι στη θέση που του αρμόζει».