Skip to main content

Αθανασούλας: «Μας περιμένει “πόλεμος” στο Μεσολόγγι»

Ο φόργουορντ του Ψυχικού, Γιάννης Αθανασούλας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Μίλωνα: «Θέλω να πιστεύω ότι θα μας δώσει την ώθηση που θέλουμε τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία ώστε να τερματίσουμε τη χρονιά όπως πρέπει. Σίγουρα αυτή η νίκη δίνει μια ψυχολογική ώθηση, γιατί είναι επί ενός ένας άξιου αντιπάλου, που για ‘μένα είναι το δεύτερο φαβορί για την άνοδο παρά το αποτέλεσμα. Δεδομένων των συνθηκών, τις απουσίες, με τον Διαμαντάκο που πήγαμε στο γήπεδο και μάθαμε ότι είναι άρρωστος, το -15 και την εικόνα του 1ου ημιχρόνου. Όλες οι συνθήκες αυτές δεν ήταν υπέρ μας, αλλά το… θαύμα έγινε και θέλω να πιστεύω ότι θα μας δώσει αυτό που θέλουμε για τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για το τι άλλαξαν στο ημίχρονο: «Είναι από τις ωραίες ιστορίες του μπάσκετ. Μπαίνεις στο ημίχρονο που λες “χαμένος για χαμένος πάμε έξω να το ευχαριστηθούμε, να το απολαύσουμε χωρίς άγχος και ό,τι γίνει”. Αλλάξαμε και λίγο την άμυνα, γίναμε πιο επιθετικοί. Στο 1ο ημίχρονο θέλαμε να κάνουμε μια διαχείριση λίγο με τα φάουλ, με την κούραση, να είμαστε “φρέσκοι” προς το τέλος. Τρέξαμε στο transition, μπήκαν τα πρώτα σουτ και το μομέντουμ άρχισε να μας βοηθάει».

Για το αυριανό (06/03) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Χαρίλαο Τρικούπη: «Για να μιλήσουμε τελείως κυνικά και ρεαλιστικά βάσει προγράμματος, “τελικός” είναι για τον Χαρίλαο, καθώς έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα μετά από εμάς. Εξίσου σημαντικό είναι και για εμάς φυσικά. Μας περιμένει ένας “πόλεμος” την Τετάρτη και αυτό θέλουμε να πούμε και στους δύο ξένους μας που ακόμα μαθαίνουν την κατηγορία. Θέλουμε να τους πείσουμε ότι θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι, θα αντιμετωπίσουμε έναν “τελικό”, μια “καυτή” έδρα που δίνει μια διαφορετική δυναμική στην ομάδα».

Για τον Διαμαντάκο και τον Τοπάλι: «Είμαστε όλοι στο πούλμαν κανονικά και είναι διαθέσιμοι για τον αγώνα».

Για το αν πηγαίνουν στους αγώνες παραμονή: «Ναι το συνηθίζουμε, το περίεργο είναι 3 χρόνια που είμαι εδώ στην ομάδα έχουμε παίξει τρεις φορές Τετάρτη στο Μεσολόγγι. Είναι μια περίεργη σύμπτωση».

Για τον στόχο τους: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε να σώσουμε τη χρονιά. Από τον 1ο γύρο έχουμε χαρακτηρίσει πολλά ματς “τελικούς”, ειδικά με ομάδες που λίγο-πολύ ξέρουμε ότι έχουν ίδιους στόχους, εκεί στα play-out».