Skip to main content

Μπούτσκος: «Οι παίκτες μου έκαναν υπέρβαση, να… πολεμάμε για την νίκη κάθε Σάββατο»

Ο Παντελής Μπούτσκος φιλοξενήθηκε στον διαδικτυακό… αέρα του EOK WEB Radio, με τον προπονητή του Αίαντα Ευόσμου να μιλά για την σπουδαία νίκη επί του Πανερυθραϊκού, αλλά και για τους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά ο προπονητής της ομάδας του Ευόσμου μίλησε:

Για τη νίκη επί του Πανερυθραϊκού: «Ήταν συγκλονιστικό το παιχνίδι και η εξέλιξή του. Παίζαμε με μια σπουδαία ομάδα, η οποία ενισχύθηκε ιδιαίτερα στη μεταγραφική περίοδο, παίρνοντας παίκτες με εμπειρία και ταλέντο. Είναι μια πολύ σπουδαία και ποιοτική ομάδα. Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι να “πολεμάμε”. Δουλέψαμε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα αλλάξουμε την άμυνά μας για να περιορίσουμε τα ατού τού Πανερυθραϊκού, στοχεύσαμε καλύτερα στην επίθεση, πήγαμε πιο μεθοδικά σε καταστάσεις που παράγουν πλεονέκτημα για ‘μας και σίγουρα στα τελευταία λεπτά οι παίκτες κατέθεσαν την ψυχή τους. Έκαναν υπέρβαση στην προσπάθεια. Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια των παιδιών».

Για το αν ήταν σχεδιασμένη η τελευταία τους επίθεση: «Μείναμε ενωμένοι, συγκεντρωμένοι και δεν τα παρατήσαμε. Δουλεύουμε σε κάθε προπόνηση τις ειδικές καταστάσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα, οπότε ξέρουμε πώς πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτό το σημείο. Στην τελευταία επίθεση στοχεύσαμε πολύ καλά, γιατί περιμέναμε ότι η προσοχή της αντίπαλης ομάδας θα ήταν στον Ετιέν, οπότε θέλαμε λίγο να τους… παραπλανήσουμε. Ήταν μια νίκη που ήρθε καταρχάς απ’ το πάθος και την καρδιά που κατέθεσαν τα παιδιά στο παρκέ».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα απ’ όταν πήγε: Το πρώτο μου μέλημα όταν ανέλαβα ήταν να δημιουργήσω σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, τους παίκτες και το προπονητικό staff και να διαμορφώσουμε μια κουλτούρα που ο καθένας θα μπορεί να βγάζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε το playbook στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών, ν’ αποδεχθεί ο καθένας τι μπορεί και τι δε μπορεί να κάνει τόσο καλά και να αγαπήσουν και αν εκτελέσουν τον ρόλο τους με ενθουσιασμό. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό σε όλες τις προκλήσεις που έχω βάλει στο μυαλό τους και κάθε φορά είαμστε ανυπόμονοι για το επόμενο παιχνίδι».

Για τον στόχο της ομάδας: «Όταν ανέλαβα τον Αίαντα ήταν στις τελευταίες θέσεις, τώρα κάναμε ένα μεγάλο step-up. Θέλουμε να “χτίσουμε” πάνω σ’ αυτό το μομέντουμ, αλλά κοιτάμε την επόμενη προπόνηση, να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, να “χτίσουμε” δομές στο παιχνίδι μας. Δε μπορούμε να δούμε πιο μακριά. Είναι τόσο υψηλό το επίπεδο ανταγωνισμού, που με κάθε νίκη αλλάζουν τα πράγματα. Εμείς θέλουμε κάθε φορά να μπαίνουμε με μεγάλο κίνητρο και να “πολεμάμε” για τη νίκη κάθε Σάββατο».

Για την οργάνωση του συλλόγου απ’ τις ακαδημίες: «Εγώ ήρθα στη μέση μιας… καταιγίδας και ο πρώτος στόχος ήταν να “πολεμήσουμε” και να καταφέρουμε να βγούμε  απ’ αυτήν την “καταιγίδα”. Από ‘κει και πέρα, όλες οι ομάδες οφείλουν να επενδύουν στην οργάνωση. Είναι μια πολύ σημαντική επένδυση η οποία δε βλέπω να γίνεται τόσο μεθοδικά σε όλες τις ομάδες. Θα πρέπει να επενδύσουν πολύ περισσότερο στην οργάνωση και στο τέλος αυτό θα είναι και ανταποδοτικό. Αν μια ομάδα μπορεί να παράγει παίκτες απ’ τις ακαδημίες της, σίγουρα γλυτώνει μεγάλο κομμάτι του μπάτζετ. Είναι ένα στρατηγικό πλάνο που θέλει πολλή μεθοδικότητα και πρέπει να το δούμε με πολλή προσοχή το καλοκαίρι. Ο πρόεδρος κάνει τεράστια θυσία, μας δίνει όλες τις συνθήκες που χρειάζεται για να δουλέψουμε απερίσπαστοι. Προσπαθούμε με την εικόνα μας και τον αγώνα μας ν’ ανταποδίδουμε αυτήν την εμπιστοσύνη».

Για το ότι μπορεί την επόμενη σεζόν να βρίσκονται στην Elite League δύο ομάδες του Ευόσμου: «Θα είναι ευχής έργον να… μυρίζει ο αέρας μπάσκετ στον Εύοσμο. Ο Εύοσμος έχει βγάλει στο παρελθόν μεγάλους παίκτες και προσωπικότητες. Η προσπάθεια θα πρέπει να είναι τόσο εμπνευσμένη ώστε να μπορέσουμε να κατακτήσουμε αυτό το όραμα. Όσον αφορά εμάς, η ομάδα θα πρέπει να γίνει πιο ελκυστική στον κόσμο του Ευόσμου, να προσελκύσει χορηγούς, να οργανωθεί σε άλλη βάση και τότε θα μιλάμε πραγματικά με άλλα δεδομένα».