Skip to main content

Σταυρακούκας: «Ήρθα στην Μύκονο για να το ευχαριστηθώ»

Για την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Μύκονο, μίλησε ο Βασίλης Σταυρακούκας, με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio.

Αναλυτικά ο Σταυρακούκας μίλησε:

Για την απόφασή του να πάει στον Α.Ο. Μυκόνου: «Το μόνο που έχεις να σκεφτείς εδώ είναι το μπάσκετ, όλα τα άλλα είναι λυμένα από τους ανθρώπους της ομάδας. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάθε αθλητή. Δεν το σκέφτηκα πολύ, γιατί δε βρήκα τον χρόνο και τον χώρο στη Basket League, οπότε είπα να έρθω στο… καλύτερο πρωτάθλημα μετά τη Euroleague. Πιστεύω στην ηλικία που βρίσκομαι όλοι οι παίκτες πρέπει να παίζουν και στην τελική γι’ αυτό ασχολούμαστε με το μπάσκετ, για να παίζουμε. Οπότε ήρθα να το ευχαριστηθώ, γιατί έχω καιρό να νιώσω αυτήν την αυτοϊκανοποίηση και το feeling να βρίσκομαι στο παρκέ και να αγωνίζομαι».

Για το αν έπαιξε ρόλο στην επιλογή του η παρουσία του Γιώργου Σκαραφίγκα στη Μύκονο: «Σίγουρα έπαιξε ρόλο. Τον ξέρω, ξέρω τι ζητάει απ’ τους παίκτες μέσα στο παρκέ, οπότε και για ‘μένα θα είναι πιο εύκολη και πιο ομαλή η μετάβαση στην ομάδα. Είναι δύσκολο ν’ αλλάζεις ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν, οπότε θα μου το κάνει λίγο πιο εύκολο εμένα».

Για τον χρόνο συμμετοχής: «Είμαι γενικά της άποψης του όση προπόνηση και να κάνεις, βελτιώνεσαι μέσα από το παιχνίδι. Αν δε ζήσεις τις καταστάσεις του παιχνιδιού, να πάρεις τις αποφάσεις, να αντιμετωπίσεις κάθε παιχνίδι διαφορετικά, όση προπόνηση και να κάνεις δε θα φτάσεις στο επίπεδο που θέλεις και θέλω και εγώ προσωπικά για τον εαυτό μου. Δε μου έκανε η προπόνηση, θέλω να παίρνω τις αποφάσεις στον αγώνα, να περιμένω κάθε εβδομάδα κάτι, να έχω ένα κίνητρο, γι’ αυτό πήρα και αυτή την απόφαση».

Για το αν η Μύκονος έχει… χάσει έδαφος στη βαθμολογία: «Είναι πολύ αμφίρροπο το πρωτάθλημα, οπότε δε θεωρώ ότι κάποια ομάδα έχει χάσει έδαφος ή όχι. Οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές, τα ρόστερ είναι πάρα πολύ δυνατά, υπάρχουν πάρα πολύ καλοί ξένοι στην κατηγορία. Έτσι κι αλλιώς, στην τελική θες να μπεις στα play-offs και, από ‘κει και πέρα, κοιτάς το κάθε ματς ξεχωριστά.

Έχουμε πάρα πολύ καλό υλικό. Δε μπορώ να πω κάτι παραπάνω, γιατί έχω κάνει μόνο 2 προπονήσεις με την ομάδα. Αυτό που βλέπω είναι ότι το νησί αγαπάει την ομάδα και ασχολείται πολύ μαζί της, δεν υπάρχει κάποια πίεση ή κάποιο “πρέπει”, απλά ευχαριστιούνται το μπάσκετ. Ήρθα εδώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, να τους βοηθήσω, να γνωρίσω τον κόσμο, να παίξουμε όμορφο μπάσκετ. Το πιο σημαντικό είναι να παίζουμε ωραία και πιστεύω ότι οι νίκες θα έρθουν».

Για το διπλό δελτίο: «Υπήρχε αρχικά αυτή η σκέψη, αλλά, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης, πήγα εκεί, εφόσον συμφώνησε και το σωματείο μου να με παραχωρήσει στην ομάδα της Μυκόνου. Το να έμπαινα στη διαδικασία να προπονούμαι με δύο ομάδες, όπου στη μία να μη με υπολογίζουν, να έχανα προπονήσεις από την ομάδα που θα πήγαινα με διπλό δελτίο και να πήγαινα το Σάββατο να παίξω, εμένα δε μου κάνει. Δε μου ταιριάζει, θέλω να είμαι 100%, να ξέρω που βρίσκομαι και που είμαι, για την προκειμένη φάση. Με το Μαρούσι δεν είχα πολλά χρόνια συμβόλαιο να πω ότι πάω κάπου να παίξω με διπλό δελτίο να παίξω και το καλοκαίρι το βλέπουμε. Αφού το συμβόλαιο τελείωνε το καλοκαίρι, δεν υπήρχε λόγος να φύγω με διπλό δελτίο και το καλοκαίρι να μείνω ελεύθερος. Ήρθα εδώ για να είμαι 100% στην ομάδα και να τη βοηθήσω όσο μπορώ».