Skip to main content

Τζουγκαράκης:«Η βασική μας προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία»

Ο Α.Σ. Παπάγου επικράτησε με 87-84 εκτός έδρας του Κοροίβου Αμαλιάδας και πήρε την πρόκριση για την 3η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.  Ο Σάββας Τζουγκαράκης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για τους στόχους του Α.Σ. Παπάγου και για το φετινό πρωτάθλημα της Elite League.

Αναλυτικά διαβάστε όσα είπε :

Για τη νίκη επί του Κοροίβου: «Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν περιμέναμε να είναι τόσο πολύ στα μέτρα μας όσο ήταν τελικά. Είχαμε και μια απουσία σοβαρή του Νίκολα Σιλάντι, που χτύπησε στο προηγούμενο παιχνίδι. Ο Κόροιβος έδωσε και χρόνο συμμετοχής σε πολύ νεαρούς παίκτες και κερδίσαμε σχετικά εύκολα».

Για τον επόμενο αντίπαλό τους στη διοργάνωση, αλλά και στην Elite League (11/11), Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος είναι αν όχι το φαβορί, απ’ τα φαβορί για την άνοδο. Έχει τρομερό ρόστερ για τα δεδομένα της Elite League. Είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Βέβαια εμείς χαιρόμαστε να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο και απέναντι σε πολύ καλές και ιστορικές ομάδες. Για το αποτέλεσμα δε μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη, αλλά σίγουρα είναι το πιο απαιτητικό παιχνίδι απ’ όσα έχουμε παίξει έως τώρα».

Για το πού ρίχνουν το… βάρος τους: «Στο πρωτάθλημα σίγουρα. Όχι ότι μάς περνάει αδιάφορο το Κύπελλο, απλά εκεί κάνουμε κάποιες φορές και κάποιες δοκιμές, δίνουμε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν παίζουν τόσο πολύ στο πρωτάθλημα. Η βασική μας προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Πέρυσι βέβαια είχε καταφέρει και είχε φτάσει ο Παπάγος στο Final-4 του Κυπέλλου και μάλιστα ήταν και πολύ κοντά να πάει στον τελικό. Δε νομίζω ότι στις βλέψεις ή τους στόχους μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε στο Κύπελλο. Αν μπορέσουμε, όμως, να έχουμε μια καλή πορεία, γιατί όχι».

Για την «ταυτότητα» του Α.Σ. Παπάγου: «Γενικά το ρόστερ φέτος έχει στηριχτεί σε νέους, ταλαντούχους παίκτες, οπότε πάμε περισσότερο στην ενέργεια, την ταχύτητα, το τρέξιμο. Προσπαθούμε πάντα να είναι σε up-tempo το παιχνίδι μας για να καλύψουμε με την ενέργεια και την ταχύτητα το κενό εμπειρίας που έχουμε. Συνήθως τα σκορ μας είναι πάρα πολύ μεγάλα».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Η ατμόσφαιρα είναι λίγο “ζεστή’ πάντα στο Σαλούν. Ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα, ο κόσμος είναι πάντα πολύ κοντά μας. Μαζεύουμε αρκετό κόσμο. Επειδή έχω παίξει σε πάρα πολλές ομάδες και στην Αθήνα και την επαρχία, είναι μια απ’ τις ομάδες που ο κόσμος τη στηρίζει πολύ και την ακολουθεί και στα εκτός έδρας ματς».

Για τη φετινή Elite League: «Θεωρώ ότι είναι το πιο ανταγωνιστικό φέτος, μπορεί ο οποιοσδήποτε να κερδίσει τον οποιονδήποτε, δε μπορείς να επαναπαυτείς. Το έχουμε δει σε διάφορα αποτελέσματα φέτος. Είναι ένα πρωτάθλημα «μαραθώνιος», με πάρα πολλές αγωνιστικές. Για να αντέξεις πρέπει να είσαι πάρα πολύ συγκεντρωμένος και προπονημένος, ώστε να πετύχεις τον στόχο σου μέχρι το τέλος».

Για τις ομάδες που έχει ξεχωρίσει: «Σίγουρα ο Πανιώνιος πιστεύω είναι το φαβορί, ο Μίλωνας είναι πάρα πολύ καλός και γεμάτος, η Ελευθερούπολη είναι μια πολύ καλή ομάδα. Η Μύκονος είναι επίσης μια πάρα πολύ αλκή ομάδα και με καλή έδρα. Ίσως θα έβαζα και τον Πανερυθραϊκό».

Για την απόφασή του να παραμείνει στην ομάδα: «Αυτό που είδα στον Παπάγου και με κράτησε και για τη φετινή σεζόν ήταν η αγάπη του κόσμου κυρίως. Πραγματικά είναι πάρα πολύ κοντά ο κόσμος στην ομάδα, δείχνει την αγάπη του στην ομάδα. Υπάρχει κι ένα πολύ καλό και οικογενειακό κλίμα και με τη διοίκηση, είναι κάθε μέρα στο γήπεδο. Εμένα αυτός ήταν το νούμερο ένα για να μείνω».