Skip to main content

Ο Κρίστιαν Μπράντφορντ στο Superbasket: «Είμαι ενθουσιασμένος για την εμπειρία της Elite League, είναι αστέρας ο Κάρλικ Τζόουνς»

Ο γκαρντ της ΝΕ Μεγαρίδας, Κρίστιαν Μπράντφορντ μίλησε στο superbasket.gr ενόψει της νέας σεζόν στην Elite League, υπογραμμίζοντας τις απόψεις του από τις ευρωπαικές διοργανώσεις, αλλά και κάνοντας αναφορά και για τις αναμνήσεις από το NCAA και την διοργάνωση της March Madness.

Ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ θα βρίσκεται στο ρόστερ της ΝΕ Μεγαρίδας την νέα αγωνιστική σεζόν, έχοντας εμπειρία από δαφορετικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη, όπως εκείνο του Μαυροβουνίου, την Αδριατική λίγκα 2, το κροατικό, το κοσοβάρικο και το ουκρανικό.

Την περσινή σεζόν είχε κατά μέσο όρο στην Αδριατική λίγκα 2 με την φανέλα της Όσιγιεκ, έχοντας κατά μέσο όρο 18.2 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 1.2 κλεψίματα. Πολύ απλά, μια γεμάτη στατιστική κάρτα.

Την σεζόν 2017-2018 με το πανεπιστήμιο του Ράντφορντ προκρίθηκε στην March Madness, αλλά εκεί η ομάδα του αποκλείστηκε από την αντίστοιχη του πανεπιστημίου του Βιλανόβα, που εκείνη την σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Σε εκείνη την ομάδα ήταν συμπαίκτης με τον Κάρλικ Τζόουνς, ο οποίος έκανε ένα φοβερό Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 με το Νότιο Σουδάν.

Η ΝΕ Μεγαρίδας μέσα σε επτά έτη ανέβηκε από την Β΄ ΕΣΚΑΝΑ στην Α2 Εθνική Κατηγορία, δηλαδή πέρασε τέσσερις κατηγορίες σε πέντε σεζόν. Την περσινή χρονιά ήταν στην Elite League και κατετάγη στην 9η θέση της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 16-14. Χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται, εδραιώνοντας την παρουσία της στην δυτική Αττική.  

Αναλυτικά όλα όσα ΄δήλωσε ο Κρίστιαν Μπράντφορντ στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα ήθελα να μας μιλήσεις σχετικά με τις απόψεις σου για την νέα σεζόν με την ΝΕ Μεγαρίδας

Μέχρι τώρα η εμπειρία μου με την ομάδα είναι θετική. Ελπίζουμε όλοι να παραμείνουν υγιείς και να πετύχουμε περαιτέρω από όλα όσα κατάφερε πέρσι η ομάδα.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Τι περιμένεις περισσότερο για την Elite League στην φετινή σεζόν; 
 
Ανυπομονώ να δω το επίπεδο ανταγωνισμού εδώ στην Ελλάδα. Υπάρχουν συζητήσεις ότι ο ανταγωνισμός της Elite League βελτιώνεται, οπότε είμαι ενθουσιασμένος για αυτήν την εμπειρία.
 
Έχεις εμπειρία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τι ξεχωρίζεις περισσότερο με την παρουσία σου σε αυτές;
 
Το πρώτο πράγμα που μπορώ να πω ότι ξεχωρίζω είναι οι φίλαθλοι. Αυτό το κομμάτι στην Ευρώπη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις ΗΠΑ.
 
Έχεις αγωνιστεί σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο αποτελούνταν από ομάδες από διαφορετικές χώρες, την Αδριατική λίγκα 2. Στα συνολικά στατιστικά ήσουν δεύτερος στους πόντους (18.2) και πέμτος στις ασίστ (5.3). Θα ήθελα να μας σχολιάσεις αυτά τα στατιστικά , αλλά και τις απόψεις και τις σκέψεις σου για το πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα;
 
Είμαι περήφανος που έκανα αυτά τα πράγματα στο πιο υψηλό επίπεδο, αλλά δεν μπορώ να πάρω όλα τα εύσημα για αυτό. Τα στατιστικά είναι προϊόν του ρόλο μου στην ομάδα και ο προπονητής με εμπιστεύτηκε για να κάνω αυτά τα πράγματα. Το πρωτάθλημα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Υπάρχει ένας καλός συνδυασμός βετεράνων και νέων ταλέντων. Οι ομάδες είναι καλά προπονημένες και κάνουν εξαιρετική δουλειά στο scouting. Πολλοί σπουδαίοι παίκτες αγωνίστηκαν σε αυτήν την λίγκα που είναι απο τα κορυφαία πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη.
 
373072453_969959054114953_6044870840480044714_n.jpg
 
Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από το πανεπιστήμιο Ράντφορντ, με το οποίο είχατε προκριθεί στην March Madness το 2018. Είχατε αποκλειστεί από το πανεπιστήμιο Βιλανόβα, το οποίο εν τέλει κατέκτησε εκείνο το πρωτάθλημα. Πώς είναι η εμπειρία ενός τουρνουά όπως το NCAA και τι κρατάς από εκείνη την χρονική περίοδο;
 
Αυτή η εμπειρία δεν συγκρίνεται με κάποια άλλη. Κατά την διάρκεια του τουρνουά νιώθεις ως celebrity. Υπογράφεις αυτόγραφα, βγάζεις φωτογραφίες, κάνεις συνεντεύξεις κτλ. Ειναι μια εξαιρετική εμπειρία. Και ως μια ομάδα αουτσάιντερ έχεις περισσότερους φιλάθλους με το μέρος σου. Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από το τουρνουά. Αγωνιστήκαμε σε ένα γήπεδο που χωρούσε περίπου 20.000 θεατές. Ήταν πολύ ωραία. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Τρε Γιανγκ, που τώρα είναι αστέρας με τους Ατλάντα Χοκς. Επίσης, όπως ανέφερες στον αγώνα εναντίον του πανεπιστημίου του Βιλανόβα μπορούσαμε να διαπιστώσουμε το πως να ματσάρουμε παιδιά όπως ο Τζάλεν Μπράνσον και ο Μίκαλ Μπρίντζες, που και οι δύο ήταν στην ομάδα και τώρα εκπροσωπούν την Εθνική ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. 

 
 
 
 Ένας από τους αστέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 είναι ο Κάρλικ Τζόουνς από το Νότιο Σουδάν, ο οποίος ήταν συμπαίκτης σου στο πανεπιστήμιο του Ράντφορντ. Θα ήθελες να μας μιλήσεις για τις απόψεις σου για αυτόν;
 
Ο Κάρλικ Τζόουνς είναι ένας αστέρας και πάντα βρίσκει τον τρόπο για να λάμψει οποία στιγμή και αν είναι στο παρκέ. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω δει ποτέ να κάνουν pick and roll. Νομίζω ότι είναι άτυχος που δεν του έχουν δώσει την ευκαιρία να πάρει περισσότερα λεπτά στο NBA, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει κάποια στιγμή.