Skip to main content

Ο Κάμερον Τέιλορ στο Superbasket: «Ο κάθε παίκτης της Μάλαγα μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους, όλοι δίνουμε μεγάλη σημασία στην άμυνα»

 Ο άσος της Μάλαγα, Κάμερον Τέιλορ μίλησε αποκλειστικά στο Superbasket.gr, λίγο πριν τον πρώτο αγώνα της σειράς της ισπανικής ομάδας με τον Προμηθέα, την Τετάρτη (3/4), υπογραμμίζοντας τις απόψεις του για την ελληνική ομάδα, ενώ επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η άμυνα για το παιχνίδι της Ουνικάχα.

Ο Κάμερον Τέιλορ είναι ένας γκαρντ/σμολ φόργουορντ που βοηθάει πραγματικά παντού μέσα στο παρκέ. Αυτό φαίνεται και από τα στατιστικά του με κατά μέσο όρο 9.4 πόντους, 3.9 ριμπάουντς, 1.2 κλεψίματα, 2.8 ασίστ και 12.1 στο σύστημα αξιολόγησης, αλλά και ότι στις στατιστικές λίστες των Ανδαλουσιανών βρίσκεται παντού στις τρεις πρώτες θέσεις. Ο 29χρονος Αμερικανός έχει διακριθεί σε όποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί (όντας πρώτος στα κλεψίματα στην ουγγρική λίγκα, πρώτος σκόρερ στο γερμανικό πρωτάθλημα), ενώ απέδειξε ότι έχει την δυνατότητα να καταλάβει γρήγορα το σύστημα μιας ομάδας και να ενσωματωθεί άμεσα σε αυτήν. Όπως έγινε στην Ουνικάχα Μάλαγα, ο κορμός της οποίας είναι κατά μεγάλο ποσοστό ο ίδιος από την περσινή σεζόν υπό τις οδηγίες του έμπειρου κόουτς Ιμπόν Ναβάρο. Ο Κάμερον Τέιλορ συνειδητοποίησε και ενσωματώθηκε άμεσα την νοοτροπία της ομάδας, με τον συμπαίκτη του, Ντίλαν Οσετκόβσκι να δηλώνει για αυτόν μεταξύ άλλων ότι: "Είναι μια εξαιρετική προσθήκη για τον σύλλογο".

Η ισπανική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα στην σειρά των προημιτελικών του BCL με πλεονέκτημα έδρας και θα προσπαθήσει να προκριθεί και πάλι στο Final 4 της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στις 26-28 Απριλίου στο Βελιγράδι. 

Η Μάλαγα έχει πολύ μεγάλη ιστορία και συνεχή παρουσία στο πιο υψηλό επίπεδο των διοργανώσεων τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, έχοντας κατακτήσει ένα ισπανικό πρωτάθλημα την σεζόν 2005-2006, δύο κύπελλα Ισπανίας (2005, 2023), το Eurocup (2017) καθώς και το κύπελλο Κόρατς (2001).

Φέτος στο BCL έχει κάνει μια εξαιρετική πορεία με 4-2 στην κανονική περίοδο και με 6-0 στην φάση των 16. Οι μοναδικές της ήττες είναι από την γαλλική Λε Μαν (85-78) και από το Περιστέρι (76-73, με την Μάλαγα να είναι αήττητη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τον Δεκέμβριο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ρεκόρ τους στην ιστορία της διοργάνωσης. Επίσης, οι Ανδαλουσιανοί έχουν το καλύτερο αμυντικό ποσοστό στον θεσμό του BCL την φετινή σεζόν μέχρι τώρα (defensive efficiency) με 99.2 πόντους ανά 100 κατοχές. Έχουν το καλύτερο Net Rating στο BCL με 16.1, ενώ είναι στην πρώτη πεντάδα για το καλύτερο επιθετικό ποσοστό στο BCL μέχρι τώρα με 115.3 πόντους ανά 100 κατοχές. Αν η Μάλαγα προκριθεί στο Final 4, τότε θα γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα της διοργάνωσης που το πετυχαίνει συνεχόμενα στις τρεις πρώτες συμμετοχές της.

Η Ουνικάχα Μάλαγα πέρα από εξαιρετικές εμφανίσεις στο BCL, έχει μια πάρα πολύ καλή  πορεία στο ισπανικό πρωτάθλημα την φετινή σεζόν, οπού βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου της ACB με 22 νίκες και 5 ήττες, έχοντας έναν αγώνα λιγότερο από την πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Κάμερον Τέιλορ στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον Προμηθέα για τα προημιτελικά του BCL. Ποια είναι η άποψή σου για την ελληνική ομάδα; Τι θεωρείς ότι πρέπει να προσέξετε περισσότερο σε αυτούς τους αγώνες;

"Ξέρουμε ότι έχουν δύο elite σκόρερς, οπού και οι δύο είναι στο τοπ 5 του ελληνικού πρωταθλήματος. Φυσικά ο λόγος για τον Άντονι Κάουαν και για τον Χάντερ Χέιλ. Οπότε αυτοί θα είναι αρχικά στο επίκεντρο μας. Είναι πολύ ταλαντούχοι. Επίσης, έχουν πολύ καλούς συμπληρωματικούς παίκτες. Αλλά, είναι πολύ καλοί στο να σουτάρουν τρίποντα. Όταν βάζουν τα τρίποντα, νομίζω ότι ανεβαίνει το ποσοστό των νικών τους, οπότε θα πρέπει να ελέγξουμε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού τους".

Τι έχεις ξεχωρίσει μέχρι τώρα από την πορεία της Ουνικάχα Μάλαγα στο BCL;

"Σίγουρα ότι είμαστε ενωμένοι. Δουλεύουμε πάρα πολύ όλοι μαζί. Ο κάθε παίκτης από την ομάδα μας μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους. Ξέρουμε πως να παίζουμε ο ένας με τον άλλον. Αν και είναι η πρώτη μου χρονιά στην ομάδα, το σύνολο του συλλόγου έχει εμπειρία και από πέρσι. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Οπότε είναι πολύ σημαντικά κομμάτια η ομαδικότητα και το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να ξέρουμε που βρίσκεται ο καθένας στην άμυνα και στην επίθεση. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την χημεία της ομάδας".

Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο του BCL την φετινή σεζόν;

"Το επίπεδο του BCL θεωρώ ότι είναι πολύ καλό. Η λίγκα έχει πολύ καλούς παίκτες από το πιο υψηλό επίπεδο, όπως υψηλό είναι και το επίπεδο της διοργάνωσης. Έχω ξαναπαίξει στον θεσμό με την Μπάμπεργκ πριν τρία χρόνια και παρατηρώ ότι είναι το ίδιο".

Η Ουνικάχα Μάλαγα είναι μια παραδοσιακά δυνατή ισπανική ομάδα. Αυτήν την στιγμή τα πηγαίνει πολύ καλά στο εγχώριο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου στην ACB. Θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο για αυτό.

"Όπως πρωτοείπα, έχουμε πολύ καλή χημεία και η ομάδα παίζει με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ο προπονητής μας, ο κόουτς Ιμπόν Ναβάρο γνωρίζει πολύ καλά πως να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα. Ο συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων μας οδήγησε σε αυτήν την επιτυχία".

Ο συμπαίκτης σου, κ. Ντίλαν Οσετκόβσκι ανέφερε για εσένα μεταξύ άλλων ότι: "Είναι μια εξαιρετική προσθήκη για την ομάδα μας". Θα ήθελα να μας το σχολιάσετε αυτό και να μας μιλήσετε για την φιλοσοφία της ομάδας σας.

"Για να είμαι ειλικρινής όταν πρωτοήλθα στην ομάδα είχα κάποιες ανησυχίες σχετικά με το ρόλο μου και για το πώς θα ταιριάξω. Είχα αυτές τις σκέψεις κυρίως γιατί θα αντικαθιστούσα έναν παίκτη που ήταν κοντύτερος, αλλά εξαιρετικός σκόρερ. Δεν είμαστε ίδιου τύπου παίκτες. Αλλά, τα παιδιά με βοήθησαν και ενσωματώθηκα στην ομάδα απίστευτα γρήγορα. Όλοι μου λένε να παίζω το παιχνίδι μου. Είμαστε πολύ καλά είτε παίζοντας στο παρκέ είτε περνώντας χρόνο εκτός μαζί και αυτό βοήθησε πολύ την γρήγορη ενσωμάτωση μου στην ομάδα".

Η Ουνικάχα Μάλαγα έχει στο BCL το καλύτερο συντελεστή άμυνας (best defensive rating), το καλύτερο Net Rating με 16.1, αλλά είναι και στις πρώτες πέντε ομάδες με το καλύτερο συντελεστή επίθεσης (offensive rating). Θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο για αυτά τα στατιστικά.

"Θέλουμε να παίζουμε έχοντας ενέργεια και όλοι στην ομάδα μας δίνουν μεγάλη σημασία στην άμυνα, οπού από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε την προσπάθεια μας. Έχουμε μαζί μας έναν εξαιρετικό αμυντικό παίκτη, τον Αλμπέρτο Ντίαζ, ο οποίος είναι ο αρχηγός και ο leader της ομάδας. Όπως πρωτοείπα, όλα τα παιδιά κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα και αυτό μας κινητοποιεί για την επίθεση. Μέσω των λαθών και των κλεψιμάτων που αναγκάζουμε τον αντίπαλο, δημιουργούμε περισσότερες κατοχές μπάλας για εμάς και περισσότερο έχουμε την μπάλα".