Skip to main content

Κουτίνας: «Μακράν το μεγαλύτερο σουτ στην καριέρα μου»

Η Νίκη Βόλου επικράτησε με 73-70 του Πρωτέα Γρεβενών εκτός έδρας και έκανε το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά των playout, παραμένοντας στη National League 1 της επόμενης σεζόν. Ο παίκτης που πέτυχε το νικητήριο τρίποντο για τους Θεσσαλούς, Σάκης Κουτίνας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio και μίλησε για το νικητήριο σουτ και για την παραμονή της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το νικητήριο τρίποντο παραμονής: «Είναι πραγματικά ένα απίστευτο συναίσθημα. Παίζω 20 χρόνια μπάσκετ, έχει ξανατύχει να βάλω τελευταία σουτ, αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναζήσει. Στο συναίσθημα αυτό παίζει ρόλο και η χρονιά πως “κύλησε”, το ότι έβαλα το σουτ παραμονής. Είναι τρομερό συναίσθημα, ακόμα το λέω και ανατριχιάζω».

Για το αν είναι το κορυφαίο σουτ στην καριέρα του: «Είναι μακράν το μεγαλύτερο σουτ που έχω βάλει. Είναι το όλο πακέτο, η κρισιμότητα, ότι η ομάδα που αγαπάω και είναι από μικρό παιδί καταφέραμε να σωθεί. Ο γιος μου που έχει τρελό πάθος με το μπάσκετ και παρακολουθεί τα πάντα έκανε τεράστια χαρά, οπότε είναι στο μυαλό μου και αυτή η εικόνα».

Για την παραμονή στην κατηγορία: «Είναι κάτι που είχαμε δώσει μια υπόσχεση, πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς μας και μετά στον κόσμο. Εφόσον δεν τα παρατήσαμε τον Δεκέμβριο, είχαμε πει ότι θα το παλέψουμε και θα το πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Η Νίκη Βόλου είναι μια ιστορική ομάδα, μια ομάδα 100 χρόνων, οπότε εμείς είμαστε πολύ μικροί για να… παίζουμε με το όνομα και την ιστορία της. Έχει πάρα πολύ κόσμο. Είναι ένας σύλλογος “στολίδι” για το μπάσκετ. Εφόσον πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε, το συνεχίσαμε και θα δικαιωνόμασταν στον τέλος. Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς, κάθε προπόνηση ήταν σαν να παίζαμε αγώνα. Είχε πάρα πολλά προβλήματα φέτος η ομάδα, αλλά ευτυχώς μπήκε ένας άνθρωπος που κατάφερε κάποια πράγματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και η ομάδα έμεινε στην κατηγορία. Η ομάδα είχε μάθει κάπως διαφορετικά τα προηγούμενα χρόνια. Είχαμε έναν άνθρωπο που έκανε τρομερή προσπάθεια, αλλά για τους δικούς του λόγους δε μπόρεσε να βοηθήσει φέτος. Και οι άνθρωποι που ανάλαβαν να “τρέξουν” την ομάδα δυσκολεύτηκαν. Δεν είναι εύκολο και βιώσιμο για μια ομάδα της κατηγορίας να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό».

Για την επόμενη μέρα της Νίκης Βόλου: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για την επόμενη μέρα. Έχω ακούσει κάποια πράγματα, αλλά δεν είναι κάτι επίσημο ακόμα. Ελπίζω πως ο άνθρωπος που έχει αναλάβει θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε η ομάδα, όχι μόνο να είναι στην κατηγορία τα επόμενα χρόνια, αλλά να είναι και πολύ δυνατή».