Skip to main content

Παπανικολόπουλος: «Παραμείναμε ενωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν»

Ο προπονητής της Καρδίτσας, Νίκος Παπανικολόπουλος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Γιάννη Λαμπίρη και τον Γιώργο Βαλαβάνη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ που σήμανε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή της ομάδας στη Basket League: 

«Η επιτυχία είναι των παικτών, του staff που έχει βοηθήσει πολύ. Όλοι οι άλλοι δε χρειαζόμαστε μερίδιο επιτυχίας, κάνουμε τα αυτονόητα. Οι παίκτες λαμβάνουν το μερίδιο».

Για την όλη φετινή προσπάθεια της ομάδας του: 

«Αν υπήρχε το περσινό format θα συζητούσαμε για μια ομάδα που έχει σωθεί, ωστόσο οφείλουμε να έχουμε τη νέα διαδικασία με τον έξτρα γύρο. Τελειώνοντας τη regular season νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Θα τελειώσει και η διαδικασία των play-out και θα κάνουμε τον απολογισμό μας.

Όπως και να ‘χει, βλέπουμε μια ομάδα συμπαγής, η οποία ακόμα κι όταν έχανε πάλευε, πήρε μεγάλές νίκες, κρίσιμα παιχνίδια και γενικά οι παίκτες έμειναν ψύχραιμοι στην όλη διαδικασία και πολύ πιστοί στο πλάνο και τις αρχές της ομάδας της Καρδίτσας».

Για τους σοβαρούς τραυματισμούς των Ρομέλο Γουάιτ και Μίτσελ Σμιθ: 

«Οι παίκτες έμειναν ενωμένοι μέσα από δύσκολες συνθήκες οι οποίες παρουσιάστηκαν στην αρχή της σεζόν και με δύο δύσκολους τραυματισμούς που έχει η ομάδα σε κομβικές θέσεις και πάρα πολύ σημαντικούς παικτών για την ομάδα, όπως ο Μίτσελ Σμιθ και ο Ρομέλο Γουάιτ με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ρομέλο Γουάιτ ήταν μαζί μας απ’ την αρχή της χρονιάς έζησε όλη τη διαδικασία, είχε πολύ μεγάλη πρόοδο και είναι πραγματικά η χαρά του προπονητή και του οργανισμού της Καρδίτσας στο πρόσωπο του παίκτη. Είναι ένα παιδί που γέμιζε με την παρουσία του την ομάδα του, εντός και εκτός γηπέδου.

Απ’ τα απτά παραδείγματα που αξίζει να υπάρχουν σε κάθε ομάδα. Του έτυχε η κακή στιγμή, αλλά θα το ξεπεράσει και θα επανέλθει ακόμη πιο δυνατός για να πάρει πίσω αυτά που του αξίζουν λόγω της προσπάθεια που έχει κάνει».

Για τα πλάνα της Καρδίτσας: 

«Αγωνιστικά δεν υπάρχουν σκέψεις πέρα απ’ το ματς του Λαυρίου το Σάββατο (30/03). Όσον αφορά τις αρχές της ομάδας, θέλει να κρατήσει το πολύ μεγάλό “δέσιμο” με την τοπική κοινωνία, αυτό που υπάρχει μεταξύ των ακαδημιών, τον προ-αγωνιστικών και αγωνιστικών τμημάτων, μαζί με την ανδρική ομάδα.

Το πολύ ευχάριστο εδώ είναι πως σε έναν μέσο όρο 2000 κόσμου στο γήπεδο, τουλάχιστον το 60% προέρχεται απ’ τις ακαδημίες, είτε παιδιά των ακαδημιών, είτε γονείς. Θέλουμε να κρατήσει όλο αυτό και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Αυτές είναι οι υγιείς βάσεις για να συνεχίσει η ομάδα.

Βλέπουμε πολύ ωραίες εικόνες, εικόνες γεμάτου γηπέδου σε αγώνες, χωρίς έκτροπα, μία κατάσταση που είναι πραγματικά όμορφη και για το μπάσκετ και περισσότερο… ευρωπαϊκή για το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την εικόνα του ελληνικού μπάσκετ: 

«Γενικά τα τελευταία 2 χρόνια βλέπουμε αρκετά ωραίες εικόνες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει κάνει βήματα μπροστά το μπάσκετ και γι’ αυτό εξαιρέθηκε απ’ τις κυρώσεις που υπήρχαν για τα φαινόμενα βίας που έγιναν αλλού.

Γίνονται βήματα μπροστά και έχουμε την υποχρέωση να τα αναδεικνύουμε και να λέμε και “μπράβο”. Είδαμε ωραίο Final-8, ωραία παιχνίδια, ωραία ντέρμπι, με έντονη παρουσία κόσμου και χωρίς έκτροπα. Αυτό σημαίνει ότι προοδεύουμε, εκεί θέλουμε να πάμε και μακάρι να συνεχιστεί».