Ακολουθήστε μας

BLOGGERS

Ο τέλειος αυτοματισμός και η δίψα του Μάκη Αγγελόπουλου!

Ο τέλειος αυτοματισμός και η δίψα του Μάκη Αγγελόπουλου!

Ο Κώστας Σωτηρίου αναδεικνύει την τέλεια φάση, που έκρινε το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού και καταθέτει τη μύχια σκέψη του για τον Μάκη Αγγελόπουλο σε συνδυασμό με την έκρηξη ειλικρίνειας του Κώστα Βασιλειάδη.

Δεν ρώτησα τυχαία τον Σωτήρη Μανωλόπουλο μετά το ματς. Ημουν σίγουρος ότι ο στόχος της ΑΕΚ, μιας ομάδας, που επιθυμεί κάποια στιγμή να σπάσει το δίπολο Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος, θα πρέπει να μάθει να τελειώνει τα ντέρμπι με τον τρόπο που υπέδειξαν οι Ερυθρόλευκοι στο ΟΑΚΑ.

Σε μια βραδιά,  κατά την οποία δεν ήταν σπουδαίοι, οι πρωταθλητές Ελλάδος έβγαλαν μα φάση, που έκρυβε τον μόχθο, την υπομονή και την επιμονή χρόνων ολόκληρων. Είναι η φάση, στην οποία ο Γιώργος Πρίντεζης διαμορφώνει το 60-68 57’’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης γέρνοντας οριστικά και αμετάκλητα την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού.

Η μπάλα πέρασε από όλα τα χέρια, ωστόσο για να επιτευχθεί ένας τέτοιος αυτοματισμός, μια ομάδα χρειάζεται να έχει ξοδέψει δεκάδες ώρες στην προπόνηση επαναλαμβάνοντάς το ώσπου να το εμπεδώσει. Και την επόμενη μέρα ξανά. Και τον επόμενο μήνα πάλι το ίδιο. Και την επόμενη σεζόν με τον ίδιο προπονητή και ελάχιστες, το πολύ 2-3 προσθήκες. Ολα αυτά αντικατοπτρίζονται σε αυτό που ενσαρκώνει ο μπασκετικός Ολυμπιακός και που οφείλει να ακολουθήσει η ΑΕΚ (η όποια ΑΕΚ) αν θέλει μια μέρα να ανατρέψει το status quo στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και να γίνει Βασίλισσα ξανά!

Δεν έχω καμία όρεξη να ενοχλήσω με αυτό που θα πω, αλλά θα το εκφράσω όπως ακριβώς το αισθάνθηκα, όταν πλέον το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής είχε αναδείξει νικητή τον Ολυμπιακό. «Ο Μάκης Αγγελόπουλος δυστυχώς πετάει τα λεφτά του!», μουρμούρισα βλέποντας μια ομάδα να μην έχει κορμό σπουδαίων ελλήνων και ξένων παικτών και να είναι υποχρεωμένη να ξαναχτίσει από την αρχή ανταγωνιστικό ρόστερ. Ποιος ξέρει με ποιον προπονητή; Τον ικανότατο Σωτήρη Μανωλόπουλο, που αξίζει μια ευκαιρία ή κάποιον που θα κάνει μεγαλύτερο γκελ στο απαιτητικό κοινό της Ενωσης;

Στα λόγια μου ήλθε ο Κώστας Βασιλειάδης επισημαίνοντας στις δηλώσεις του μετά το ματς το εξής πολύ ενδιαφέρον: «Χρειάζεται χρόνια σκληρής δουλειάς. Ένα καλός κορμός Ελλήνων και ποιοτικών ξένων». Και επίσης χρειάζεται θάρρος για να εκστομίσει ένας παίκτης μια τόσο σοβαρή κουβέντα, ελάχιστα λεπτά μετά την ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα απέναντι όχι και στον καλύτερο Ολυμπιακό, που θα μπορούσε να εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να μην χάσει τη δίψα του ο Μ. Αγγελόπουλος, αλλά να ακολουθήσει τα παραδείγματα των αδερφών Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό, που έμειναν τόσα χρόνια στην αρχή χωρίς τίτλο, και πριν από αυτούς των αδερφών

Γιαννακόπουλων, οι οποίοι έκαναν τεράστιες επενδύσεις, ώσπου να κατακτήσουν διαδοχικές χρονιές την κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ανθρωποι που τον γνωρίζουν καλά και τον συναναστρέφονται, με διαβεβαίωσαν ότι ο Μ. Αγγελόπουλος έχει όραμα και θα συνεχίσει να το υποστηρίζει με πάθος εννοώντας προφανώς και το ζήτημα του κλειστού γυμναστηρίου. Μακάρι, διότι το μπάσκετ χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους.

Οσο για τον Ολυμπιακό, απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει σε έδρες όπως το ΟΑΚΑ, που χρησιμοποιεί και φέτος η ΑΕΚ. Η συνοχή των παικτών του Σφαιρόπουλου είναι τόσο ισχυρή, ώστε ακόμη και ένα βράδυ, στο οποίο δεν έλαμψαν οι Σπανούλης και Πρίντεζης να βρίσκουν τη δύναμη να αντεπεξέλθουν επιβάλλοντας τον δικό τους νόμο και «κλειδώνοντας» σε πολύ μεγάλο ποσοστό την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

Τις επόμενες εβδομάδες, οι Πειραιώτες θα κυνηγήσουν τον μεγάλο στόχο τους, που είναι η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης. Με τη «συνταγή», που εμπλούτισαν και τελειοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια, έχουν τα φόντα να τα καταφέρουν. Ακόμη και αν ο βασικός σέντερ τους Πάτρικ Γιανγκ είδε και απόειδε και αποτάθηκε στον… Θεό για να τον βοηθήσει να ξαναβρεί τον εαυτό του!

Αφήστε το σχόλιο σας


Το Superbasket είναι η τρέλα μιας παρέας. Η τρέλα μας που έγινε η καθημερινή μας/σας συνήθεια. Σας κάνουμε παρέα από το 2007 και ελπίζουμε να το κάνουμε για πολλά ακόμα χρόνια.

Επειδή το μπάσκετ εδώ αρχίζει...

Περισσότερα για BLOGGERS