Ακολουθήστε μας

TOP NEWS

Ο… Special One του Ολυμπιακού

Ο… Special One του Ολυμπιακού

Θα μπορούσε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και να γίνει οδοντίατρος. Ποιος θα μπορούσε, άραγε, να τον φανταστεί κλεισμένο σε ένα ιατρείο να παλεύει για μία απονεύρωση ή ένα σφράγισμα; Κανένα άγχος, καμία χρησιμότητα των συστημάτων, δεν θα φώναζε την αγαπημένη του λέξη, «άμυνα».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γεννήθηκε για να γίνει προπονητής και πλέον μπορεί να απολαμβάνει την αναγνώριση απ’ όλους. Όχι πως πριν δεν την είχε, όχι πως χρειάστηκε ακόμα μία νίκη επί του Παναθηναϊκού -και ακόμα μία στο ΟΑΚΑ- για να του βγάλουν το καπέλο εχθροί και φίλοι. Μόνο που τώρα μπορεί να αισθάνεται ο στρατηγός του Ολυμπιακού και να έχει την εμπιστοσύνη όλων στο δρόμο για τις επιτυχίες. Ξέρετε, η απόσταση του επιτυχημένου από τον αποτυχημένο είναι μία νίκη διαφορά. Φανταστείτε να έχανε από Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό τι θα είχε ακούσει…

Προπονητής από τα 19 του!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και προέρχεται από αθλητική οικογένεια, αφού ο πατέρας του, Σάββας Σφαιρόπουλος, έχει αγωνιστεί σε Απόλλωνα Καλαμαριάς και Ολυμπιακό. Στο ποδόσφαιρο, όχι στο μπάσκετ. Έπειτα ακολούθησε την καριέρα του οδοντιάτρου ευελπιστώντας πως τον ίδιο θα ακολουθήσει και ο γιος του. Ο κλασικός μπαμπάς, δηλαδή. Μόνο που ο πιτσιρικάς Γιάννης έπιασε στα χέρια του την πορτοκαλί μπάλα, έγινε μέλος του μπασκετικού Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν… το είχε και πολύ. Μόλις στα 19 του αποφασίζει να αλλάξει ρότα και από παίκτης να γίνει προπονητής. Ήταν στο DNA του.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στο SPORTIT.

Αφήστε το σχόλιο σας


Το Superbasket είναι η τρέλα μιας παρέας. Η τρέλα μας που έγινε η καθημερινή μας/σας συνήθεια. Σας κάνουμε παρέα από το 2007 και ελπίζουμε να το κάνουμε για πολλά ακόμα χρόνια.

Επειδή το μπάσκετ εδώ αρχίζει...

Περισσότερα για TOP NEWS