Ακολουθήστε μας

Επικαιρότητα

Ο γύρος του θριάµβου σε…11 χώρες

Ο γύρος του θριάµβου σε…11 χώρες

Το μπάσκετ συστρατεύεται με το ποδόσφαιρο, και όχι μόνο, και στηρίζει το αθλητικό/φιλανθρωπικό ταξίδι της «Eleven Campaign» σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο «The Mall Athens», από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου, με τίτλο «Unite TheMall» και κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες σε δώδεκα σημεία εντός του πολυκαταστήματος με στόχο τη μαζική και δωρεάν συμμετοχή του κοινού σε παιχνίδια και διαγωνισμούς που θα προωθούν την διαπολιτιστική συνεργασία και τη διαφορετικότητα μέσω του αθλητισμού, συνδυάζοντας τη προσφορά σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για την ενωτική δύναμη του αθλητισμού και πώς μέσω αυτού μπορούμε να εμφυσήσουμε αξίες όπως η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα, ο σεβασμός και η αποδοχή του διαφορετικού.

Η ανακοίνωση: «Τι κοινά µπορεί να έχουν έντεκα 11χρονα παιδιά, από 11 διαφορετικές χώρες του κόσµου; Πολλά! Όταν στη µέση µπαίνει η χαρά για το παιχνίδι, οι πολιτισµικές αποστάσεις µειώνονται και χρησιµοποιώντας τη δύναµη του αθλητισµού, ενώνουν τις δυνάµεις τους για να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα σε ένα κοινό γήπεδο. Το ταξίδι ξεκινάει εδώ… Η οµάδα του διεθνούς Μη Κερδοσκοπικού Οργανισµού, Eleven Campaign (elevencampaign.org) έρχεται να… σκοράρει προωθώντας µε τον πιο δηµιουργικό τρόπο τη διαπολιτισµική συνεργασία. Φιλανθρωπικές κι εκπαιδευτικές δράσεις, ένα πρωτότυπο φιλανθρωπικό ντοκιµαντέρ µε πρωταγωνιστές παιδιά που αγαπούν τον αθλητισµό και στέλνουν το µήνυµα της ενότητας στα πέρατα όλης της γης. Είστε έτοιµοι για το καλύτερο παιχνίδι της ζωής σας;

Στις 31 Μαρτίου, 1 και 2 Απριλίου, το «The Mall Athens» φοράει τα… αθλητικά του και 11+1 ειδικά διαµορφωµένοι σταθµοί δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να «ενωθούν» συµµετέχοντας δωρεάν σε παιχνίδια και διαγωνισµούς µε πλούσια δώρα. Κάθε σταθµός και µία χώρα µε διαφορετική δραστηριότητα, που οδηγεί στον τελικό προορισµό, έκτασης 800 τ.µ, στην οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν σηκώνοντας το τρόπαιο του Euro 2004 αλλά και να διεκδικήσουν πολλά δώρα ανάµεσα στα οποία την µπάλα από τον τελικό του Super Cup του 2015 µε τις υπογραφές των παικτών της νικήτριας, Μπαρτσελόνα! Επειδή, όµως, όταν παίζεις… προσφέρεις, όσοι επισκέπτες συµµετέχουν στα παιχνίδια τόσο περισσότερα αγαθά θα προσφερθούν σε κοινωφελείς οργανισµούς.

Συνεργαζόµενες εταιρίες, µέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωµατείου «Δεσμός» (www.desmos.org), θα φροντίσουν να κάνουν το… δικό µας παιχνίδι αιτία για χαµόγελο σε οργανισµούς που το έχουν ανάγκη. Θα είµαστε όλοι εκεί… Εσύ; Στο πλαίσιο του «UniteTheMall» την Κυριακή από τις 12.00 µέχρι τις 17.00 θα υπάρξουν (συν)οµιλίες όπου θα συµµετάσχουν µεταξύ άλλων και οι Μιχάλης Κακιούζης, Αντώνης Νικοπολίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς και Κωνσταντίνος Χαραλαµπίδης. Την εκδήλωση στηρίζουν έµπρακτα, µερικές από τις µεγαλύτερες οµάδες της Ελλάδας όπως είναι οι ΑΕΚ (ΠΑΕ και ΚΑΕ), ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Α.Ο. Ξάνθη, ΠΑΕ Ολυµπιακός, ΠΑΕ Απόλλων Σµύρνης, Εθνική οµάδα µπάσκετ κωφών γυναικών, ΚΑΕ Πανιώνιος, ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου, Α.Σ. Άρης (καλαθοσφαίριση µε αµαξίδιο), ενώ στο ραντεβού στο «The Mall Athens» το παρών θα δώσουν σηµαντικές προσωπικότητες του αθλητισµού, ιδρύµατα, σχολεία και ακαδηµίες.

Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσµιας Ηµέρας του Αθλητισµού για Ανάπτυξη και Ειρήνη του Οργανισµού Ηνωµένων Εθνών (ΟΗΕ), ενώ χαίρει της υποστήριξης της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής, της Peace και Sport, του UEFA Foundation for Children, της ΟΣΕΚΑ και της ΜΚΟ «Οργάνωση Γη».

Λίγα λόγια για το «Eleven Campaign»: Το Eleven Campaign είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισµός που στόχο έχει να χρησιµοποιήσει την ενωτική δύναμη του αθλητισμού για να γιορτάσει τη διαφορετικότητα και να προωθήσει τη διαπολιτισμική συνεργασία μέσω εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών δράσεων. Είναι ένα πολύπλευρο εγχείρηµα µε διεθνή εµβέλεια και θετική συνεισφορά στην κοινωνία µας. Παράλληλα µε τις φιλανθρωπικές και εκπαιδευτικές δράσεις, ο Οργανισµός γυρίζει ένα φιλανθρωπικό ντοκιµαντέρ, µε τίτλο ELEVEN, όπου όλα τα έσοδα της δράσης θα διατεθούν σε εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες για παιδιά ανά τον κόσμο. Στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κόσµου στα πλέον επίκαιρα θέµατα, όπως αυτά της αποδοχής της διαφορετικότητας, της καλλιέργειας της συνεργασίας και της ισότητας. Συγκεκριµένα, στο ELEVEN, το κοινό θα ακολουθεί τις ιστορίες 11 εντεκάχρονων ποδοσφαιρόφιλων παιδιών από 11 διαφορετικές χώρες καθώς προετοιµάζονται για το µεγαλύτερο παιχνίδι της ζωής τους. Τελικός στόχος για την ολοκλήρωση του ELEVEN είναι να συναντηθούν αυτά τα 11 παιδιά σε µία χώρα µετά από 2,5 χρόνια γυρισµάτων, να προπονηθούν µαζί και από 11 άγνωστοί να γίνουν µία οµάδα, µια αθλητική οικογένεια για να παίξουν έναν τελικό αγώνα µαζί µε παιδιά της ηλικίας τους σε ένα γήπεδο παγκόσµιας φήµης για ένα καλό σκοπό. Την ίδια µέρα θα πραγµατοποιηθεί ένας φιλανθρωπικός αγώνας αστέρων του ποδοσφαίρου».

Λίγα λόγια για το «Δεσμό»: Αποστολή µας είναι να στηρίξουµε κοινωφελείς οργανισµούς της χώρας για να µεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους. Ο τρόπος που το πετυχαίνουµε αυτό είναι ενεργοποιώντας τους δωρητές να προσφέρουν έξυπνα, εύκολα και αποτελεσµατικά. Φέρνουµε τον επαγγελµατισµό, την αποτελεσµατικότητα και τη διαφάνεια σε κάθε στάδιο της δωρεάς, µε απώτερος στόχος να κάνουµε την προσφορά τρόπο ζωής για όλους. Ο Δεσμός έρχεται να βοηθήσει τους κοινωφελείς οργανισµούς να επιτελέσουν το έργο τους, καλύπτοντας ανάγκες τους, διευκολύνοντας παράλληλα όλη τη διαδικασία της δωρεάς για τον δωρητή. Ο Δεσμός λειτουργεί ως one-stop-shop, βοηθώντας οποιονδήποτε θέλει να βοηθήσει και δίνοντας λύση σε όλα τα προβλήµατα που εντόπισε η ιδρυτική οµάδα στο χώρο της κοινωφελούς προσφοράς.

Ο τρόπος που δουλεύουµε: Καταγράφουµε και επικαιροποιούµε ανά τακτά χρονικά διαστήµατα τις ανάγκες όλων των κοινωφελών οργανισµών της χώρας, µε αποτέλεσµα όταν κάποιος ιδιώτης ή κάποια εταιρία θέλει να προσφέρει είτε αγαθά σε είδος, είτε κάποια χρηµατική δωρεά, να µπορούµε να δώσουµε την ανάλογη κατεύθυνση. Διαχειριζόµαστε δωρεές σε είδος, τις οποίες παραπέµπουµε σε κοινωφελείς οργανισµούς που έχουν δηλώσει πως έχουν τις αντίστοιχες ανάγκες, αλλά και µετατρέπουµε χρηµατικές δωρεές σε προσφορά σε είδος, προκειµένου να διασφαλίσουµε τη διαφάνεια και τη βέλτιστη αξιοποίηση των δωρεών. Αναλαµβάνουµε όλη τη διαδικασία της υλοποίησης των δωρεών, είµαστε σε συνεχή επικοινωνία µε τους δωρητές οι οποίοι µπορούν να εµπλακούν όσο θέλουν σε αυτή και στέλνουµε αναλυτικούς απολογισµούς µε την ολοκλήρωση των δωρεών. Ακρογωνιαίος λίθος της λειτουργίας µας είναι η διαφάνεια και ο επαγγελµατισµός».

Αφήστε το σχόλιο σας


Το Superbasket είναι η τρέλα μιας παρέας. Η τρέλα μας που έγινε η καθημερινή μας/σας συνήθεια. Σας κάνουμε παρέα από το 2007 και ελπίζουμε να το κάνουμε για πολλά ακόμα χρόνια.

Επειδή το μπάσκετ εδώ αρχίζει...

Περισσότερα για Επικαιρότητα