Ακολουθήστε μας

TOP NEWS

Νίκος και Φώτης, δυο… τρελά «αδέλφια» οδηγούν τον Φάρο

Νίκος και Φώτης, δυο… τρελά «αδέλφια» οδηγούν τον Φάρο

Είναι δύο από τους πρωτεργάτες της αλλαγμένης και άκρως βελτιωμένης εικόνας της ομάδας του Κερατσινίου στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Α2. Ο Φάρος φέτος τους «ένωσε» και εκτός παρκέ, δημιουργώντας μία δυνατή φιλία μεταξύ τους.

Αναφερόμαστε βεβαίως στους Νίκο Λιακόπουλο και Φώτη Βασιλόπουλο. Με την «τρέλα» τους μπήκαν μπροστά και βοήθησαν την ομάδα τους να ανακάμψει αγωνιστικά. Αλλά ας δούμε τι λένε οι ίδιοι στο Superbasket.gr…

Νίκο εσύ είσαι από πέρυσι στο Φάρο. Πιστεύεις ότι φέτος βρήκες το άλλο σου… μισό στο πρόσωπο του Φώτη;

«Αναμφισβήτητα… Ο Φώτης έχει αφενός ένα απίστευτο μπασκετικό ταλέντο και αφετέρου μία φοβερή «τρέλα» και εκτός γηπέδου η οποία σε ταρακουνάει για παράδειγμα όταν δεν έχεις και πολύ τα κέφια σου κάνοντάς σε να τα ξεχνάς όλα και να συνεχίζεις. Έχω βρει ένα πραγματικό φίλο που μπορώ να μοιραστώ και πράγματα εκτός μπάσκετ».

Φώτη, εσύ τι σχολιάζεις επ’ αυτού;

«Δεν περίμενα ποτέ να πάω σε μία ομάδα και να βρω έναν άνθρωπο με τον οποίο θα ταιριάξω τόσο πολύ. Και στο αγωνιστικό και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι νιώθω ότι βρήκα έναν «αδερφό» με τον οποίο μπορώ να μοιραστώ πράγματα και να λάβω πολύ σοβαρά υπόψη μου τις συμβουλές του. Εννοείται πως είτε αγωνιζόμαστε στην ίδια ομάδα του χρόνου είτε όχι η φιλία αυτή θα συνεχιστεί».

Ενώ είστε δύο πολύ εκρηκτικοί χαρακτήρες κατά τη διάρκεια των αγώνων πολλές φορές είστε πιο… ήρεμοι απ’ όλους.

Νίκος: «Εκτονωνόμαστε στις προπονήσεις γι’αυτό…(γέλια). Πολλές φορές οι έντονες προσωπικότητες είναι αυτές που τελικά στη διάρκεια των παιχνιδιών είναι πιο ήρεμοι… Πού φτάσαμε… Να μας λέτε εμάς ήρεμους …(γέλια)».

Φώτης: «Εγώ θα ήθελα μία κάμερα να με τραβάει στη διάρκεια των προπονήσεων…(γέλια). Ο κάθε παίκτης έχει διαφορετικές αντιδράσεις και «εκρήξεις» αλλά αυτό είναι και το ωραίο του αθλήματος. Να κάνεις αυτό που αγαπάς όντας ο εαυτός σου».

Η ομάδα βρίσκεται συχνά και εκτός παρκέ με τον… αρχηγό της, Βαγγέλη Τσάπα. Πόσο «ενωτικό» είναι αυτό για το Φάρο;

Νίκος: «Δε θα σου κρύψω ότι ο βασικός λόγος που αγωνίζομαι στο Φάρο Κερατσινίου είναι ο Βαγγέλης Τσάπας. Δεν τον βλέπουμε ως… αφεντικό αλλά ως έναν άνθρωπο με τον οποίο έχουμε κοινούς στόχους και όραμα. Μοιραζόμαστε στιγμές από τις ζωές μας τόσο στο γήπεδο όσο και εκτός γηπέδου. Η εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό του είναι απίστευτη και είμαι ευγνώμων που τον έχω γνωρίσει».

Φώτης: «Το έχω πει εξαρχής ότι ο Βαγγέλης Τσάπας είναι ο άνθρωπος που με έπεισε να έρθω στο Φάρο. Προσπέρασε όλα όσα ενδεχομένως του έλεγαν για μένα και με εμπιστεύτηκε. Θέλω να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος γι’ αυτόν προσωπικά και για το Φάρο. Γιατί όπως έχουμε αποδείξει πλέον σ’όλους είμαστε μία ομάδα που δεν έχει εγωισμούς, προσωπικές κόντρες και βλέψεις για τα στατιστικά του ο καθένας».

Πώς βλέπετε τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

Νίκος: «Ισοπεδωτική…(γέλια). Θεωρώ πως αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι δε μπορούμε να χάσουμε από κανέναν έως το τέλος του πρωταθλήματος. Όλα βέβαια θα κριθούν στα πλέι οφ όπου ο πιο έτοιμος θα ανέβει στην Α1».

Φώτης: «Ήρθα στο Φάρο για να ανεβάσουμε όλοι μαζί την ομάδα στην Α1. Δε θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Δε μου αρέσει προσωπικά να χάνω ειδικά όταν έχουμε παίκτες όπως το φετινό ρόστερ. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα τα δώσουμε όλα στα πλει οφ για να πετύχουμε το στόχο μας».

Αφήστε το σχόλιο σας


Το Superbasket είναι η τρέλα μιας παρέας. Η τρέλα μας που έγινε η καθημερινή μας/σας συνήθεια. Σας κάνουμε παρέα από το 2007 και ελπίζουμε να το κάνουμε για πολλά ακόμα χρόνια.

Επειδή το μπάσκετ εδώ αρχίζει...

Περισσότερα για TOP NEWS