Ακολουθήστε μας

CAMP-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

«Κλικς» από την γιορτή των Ακαδημιών του Ολυμπιακού (pics)

«Κλικς» από την γιορτή των Ακαδημιών του Ολυμπιακού (pics)

To παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον του Ολυμπιακού συναντήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (11/2) στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Ακαδημιών, στην οποία έγιναν πολλές τιμητικές βραβεύσεις.

Το δελτίο Τύπου της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, αναφέρει:

«Στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ακαδημιών του Ολυμπιακού παρουσία πολλές σημαντικών αθλητών, παλαιμάχων, προπονητών και παραγόντων των «ερυθρόλευκων» και του ελληνικού μπάσκετ.

Στη γιορτή τιμήθηκαν αρχικά η παιδική (από τον πρόεδρο του ΣΕΦ κ. Ιωαννίδη) και η εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού (από τον Μίλαν Τόμιτς) για την πορεία τους στα περσινά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ και στη συνέχεια υπήρξαν πέντε ξεχωριστές βραβεύσεις.

Ο διευθυντής των Ακαδημιών Νίκος Κεραμέας τίμησε στο πρόσωπο του διευθυντή του μουσείου μπάσκετ της ΧΑΝΘ Γιωργή Μπουσβάρου τον Τζέιμς Νέισμιθ που ανακάλυψε το αγαπημένο μας άθλημα.

Ακολούθησε η βράβευση του «πατριάρχη» του ελληνικού μπάσκετ. Ο παλιός έφορος του Ολυμπιακού Πέτρος Χατζηκώστας τίμησε στο πρόσωπο του μικρού Φαίδωνα τον παππού του και μεγάλη δόξα του Θρύλου, τον αείμνηστο Φαίδωνα Ματθαίου.

Η τρίτη ειδική βράβευση περιελάμβανε δυο Θρύλους του Θρύλου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης τίμησε τον αρχηγό της ομάδας που κατέκτησε τα δυο πρώτα πρωταθλήματα Ελλάδας, τον Αλέκο Σπανουδάκη.

Για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1987, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρέδωσε τιμητική πλακέτα εκ μέρους των Ακαδημιών του Ολυμπιακού τον Αργύρη Καμπούρη, από τα χέρια του οποίου σφραγίστηκε η πρώτη τεράστια επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ.

Και τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ κ. Λυμπεράτος, τίμησε τον αρχηγό της ομάδας μας Βασίλη Σπανούλη για τα τεράστια επιτεύγματα του. Μάλιστα στο πλευρό του αρχηγού στάθηκε τόσο η σύζυγός του Ολυμπία Χοψονίδου όσο και τα τρία αγόρια της οικογένειας».

Αφήστε το σχόλιο σας


Το Superbasket είναι η τρέλα μιας παρέας. Η τρέλα μας που έγινε η καθημερινή μας/σας συνήθεια. Σας κάνουμε παρέα από το 2007 και ελπίζουμε να το κάνουμε για πολλά ακόμα χρόνια.

Επειδή το μπάσκετ εδώ αρχίζει...

Περισσότερα για CAMP-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ