Skip to main content

Euroleague – MVP της σεζόν 2022-23 ο Σάσα Βεζένκοβ (vid, pic)

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Ο Σάσα Βεζένκοβ αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της Euroleague για την σεζόν 2022-23, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να παραλαμβάνει το βραβείο του από τον ισχυρό άνδρα της Euroleague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ζούμε την στιγμή, είμαστε δεμένη ομάδα. Είμαστε ξανά εδώ και είναι κάτι σπουδαίο και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η οικογένειά μου, μου έχει μάθει τους τρόπους και τον χώρο να παίξω μπάσκετ. Πρώτα να μάθω να είμαι άνθρωπος, οι γονείς μου και η αδερφή μου με βοήθησαν πολύ. Και οι τρεις τους χρωστάω πολλά, όλα όσα είμαι σήμερα. Ήταν πάντα εκεί για μένα», ήταν τα λόγια του συγκινημένου Βεζένκοβ, καθώς στο πλευρό του βρέθηκε και η οικογένεια του, ο πατέρας με την μητέρα και την αδελφή του.

Να θυμίσουμε πως ο Βεζένκοβ μέτρησε φέτος 17,2 πόντους, 6,8 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ και 21,2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, κατέτκησε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής πέντε φορές (2η, 4η, 8η, 10η και 24η), το βραβείο του MVP του μήνα δύο φορές (Νοέμβριο, Φεβρουάριο), ενώ έγινε ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού, μετά τον Τεόντοσιτς (2009-10) και Σπανούλη (2012-13) που καταφέρνει κάτι αντίστοιχο.