Skip to main content

Μπαφές: «Ευχαριστώ τους προέδρους και τους συνεργάτες μου, που ήταν πάντα δίπλα μου»

Η κίνηση του Κώστα Παπανικολάου να δώσει το τρόπαιο του Super Cup στον Χρήστο Μπαφέ, ανέδειξε το μεγαλείο ψυχής του αρχηγού του Ολυμπιακού και παράλληλα έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα υγείας που πέρασε πριν από μερικούς μήνες ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρόλευκων».

Με δηλώσεις του στο ΕΟΚ WEB Radio, ο Χρήστος Μπαφές μίλησε για την σχέση του με τον Παπανικολάου και την κίνηση που έκανε στην απονομή του Super Cup για να τον τιμήσει, αναφέρθηκε στην χημεία και τους στόχους του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό του, στο προ μηνών σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Αναλυτικά ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε:

Στο ότι του παρέδωσε το τρόπαιο του Σούπερ Καπ ο Κώστας Παπανικολάου: 

«Δεν είναι εύκολη στιγμή. Είναι δύσκολη, γιατί πριν απ’ αυτήν έχει προηγηθεί κάτι το οποίο ουσιαστικά σ’ έχει κάνει να σκεφτείς ν’ αλλάξει λίγο πορεία της ζωής σου, ένα θέμα υγείας εννοώ. Είμαι της άποψης ότι όλοι εμείς που είμαστε στις ομάδες θα πρέπει να ‘μαστε πίσω, να μη φαινόμαστε, να μην «τρώμε» τον ιδρώτα τον παιδιών. Τον Κώστα το γνώρισα 13 χρόνια πριν, είναι πολλά τα χρόνια και εκτός απ’ τα δύο χρόνια που λείπει, το να είσαι κάθε μέρα μαζί του, κάθε μέρα μ’ αυτά τα παιδιά, γίνονται οικογένειά σου».

Στη χημεία της ομάδας: 

«Πολλές φορές, όταν σε ομάδες λες ότι είναι σημαντικό να παίρνεις καλούς χαρακτήρες και καλά παιδιά, υπάρχουν διάφορα σχόλια στα social media που είναι κατά αυτού. Μια ομάδα όμως για να προχωρήσει μπροστά θα πρέπει να έχει καλή χημεία και στις τέσσερις γραμμές και έξω απ’ αυτές. Εμείς έχουμε πολύ καλά παιδιά τα τελευταία χρόνια, με κάποια απ’ αυτά να ‘χουν μεγαλώσει και μαζί».

Στις φιλοδοξίες του Ολυμπιακού στη φετινή Ευρωλίγκα: 

«Εγώ θεωρώ ότι η Ευρωλίγκα θα ‘ναι ακόμα δυσκολότερη φέτος. Πολλές ομάδες έχουν ενισχυθεί. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται μια ομάδα για να προχωρήσει στην Ευρωλίγκα και να πάει μπροστά είναι υγεία και τύχη. Για ‘μας, η περσινή χρονιά είναι παράδειγμα. Πέρυσι ήμασταν η ομάδα με τους λιγότερους τραυματισμούς στην Ευρωλίγκα. Θα ‘ναι πάντως ακόμη πιο ενδιαφέρουσα φέτος η Ευρωλίγκα, αλλά θεωρώ ότι κι εμείς έχουμε δυναμώσει σε σχέση με πέρυσι. Οι πιο τυχερές και πιο σταθερές ομάδες θα τα καταφέρουν».

Στα άτομα που τον στήριξαν στο θέμα υγείας του: 

«Ευτυχώς με το θέμα που πέρασα όλα πήγαν καλά και θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τους προέδρους μας που ήταν και είναι πάντα δίπλα μας, τους συνεργάτες μας στην ομάδα που δούλεψαν διπλά και τριπλά λόγω της απουσίας μου, αλλά και φυσικά το γιατρό μου, τον Κώστα Περέα, που τού οφείλω πάρα πολλά και πραγματικά τέτοιοι άνθρωποι τιμούν τη χώρα μας».