Ιδανικός αυτόχειρας

Ιδανικός αυτόχειρας

Ο Ολυμπιακός στη χειρότερη ημέρα της χρονιάς, αν όχι των τελευταίων χρόνων, υπέστη μια ήττα που ας ελπίσουμε ότι στο τέλος δεν θα είναι επώδυνη.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός στηρίζει το παιχνίδι σε ένα μεγάλο βαθμό στην άμυνα. Για να παίξεις άμυνα πρέπει να έχεις διάθεση, συγκέντρωση αλλά και τακτική. Αυτά τα στοιχεία ο Ολυμπιακός τα είχε για ένα ημίχρονο αλλά στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας ένα ημίχρονο δεν είναι αρκετό για να κερδίσεις ακόμα και αν αντιμετωπίζεις την τελευταία ομάδα της διοργάνωσης.

Επίσης βασικό είναι να μην υποτιμήσεις τον αντίπαλο. Όλα αυτά τα είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς να είναι εντυπωσιακός χάρις στην επιθετική του άμυνα και την λογική του επιθετική λειτουργία πήρε μια ικανή διαφορά που όμως σε τελική ανάλυση νομίζω πως δεν τον βοήθησε και απλά τον αποκοίμισε με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ουσιαστικά να μην βγει στο γήπεδο. Σπάνια ο Ολυμπιακός σε ένα μόνο παιχνίδι έχει κάνει τόσα πολλά λάθη σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού.

Διαβάστε το μπλογκ του Κώστα Σορώτου στο SPORTIT.