Skip to main content

Καπόνης: «Είμαστε ομάδα των ανατροπών»

Η Αρετσού Καλαμαριάς επικράτησε με 74-70 εκτός έδρας της Καβάλας, κάνοντας το 2-1 στη μεταξύ τους σειρά των play–out της National League 1 και παραμένοντας στην κατηγορία. Ο πρώτος σκόρερ των νικητών στον αγώνα, Γιώργος Καπόνης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» στο EOK WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για τη νίκη παραμονής επί της Καβάλας: «Είμαστε ομάδα των ανατροπών. Βρεθήκαμε πίσω μέχρι και με 10 πόντους στο ημίχρονο και όταν ξεκίνησε το 2ο η διαφορά πήγε στους 12 και όλα έδειχναν ότι το ματς οδηγούταν εναντίον μας. Καταφέραμε, όμως, στο τέλος και το ανατρέψαμε με υπομονή, προσπάθεια και πολλή θέληση απ’ όλα τα παιδιά».

Για την αντίδραση που βγάλαμε μετά την εντός έδρας ήττα στο 2ο ματς απ’ την Καβάλα: «Καθίσαμε μετά την κακή μας εμφάνιση το Σάββατο (13/04) και είδαμε τα λάθη μας. Καταλάβαμε ότι ήμασταν πολύ νωχελικοί και ότι κάναμε ίσως το χειρότερό μας παιχνίδι απ’ όλη τη χρονιά. Φυσικά είδαμε και το βίντεο. Μέσα απ’ τη δουλειά της προπόνησης και τα λάθη που διορθώσαμε, είπαμε τι πρέπει να κάνουμε και να πάμε στο ματς. Αυτά τα παιχνίδια είναι καθαρά θέμα θέλησης».

Για το αν ήταν εξ αρχής στόχος η παραμονή: «Ο αρχικός στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Είχαμε πάρα πολλές ατυχίες απ’ την αρχή, δε μας πήγαιναν οι συγκυρίες όπως θέλαμε, ειδικά μέχρι το πρώτο μισό του 1ου γύρου. Εφόσον, όμως, μείναμε στην κατηγορία τα λόγια είναι περιττά, γιατί ήταν ο κύριος στόχος της ομάδας».

Για την ομάδα τους: «Πέρα από δύο παιδιά, οι περισσότεροι είμαστε νεαροί, κάτω από 23-24 χρονών. Σίγουρα βοηθάει η εμπειρία των παιδιών κι εμείς προσπαθούμε πάντα να δίνουμε το 100% για να μη φαίνεται η ηλικιακή διαφορά με άλλες ομάδες. Προσπαθούμε να βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό κάθε φορά».

Για την επόμενη σεζόν: «Ακόμα δεν έχουμε σκεφτεί κάτι. Κάτω το κεφάλι, σκληρή δουλειά και ελπίζουμε ότι η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη απ’ τη φετινή. Πιστεύω ότι θα είναι, γιατί φέτος οι ατυχίες ήταν πάρα πολλές. Ελπίζω να μην υπάρξουν ξανά τόσες αρνητικές συγκυρίες μαζί».