Skip to main content

ΕΟΚ – Κυκλοφόρησε το 29ο τεύχος του e - magazine

Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται το 29ο τεύχος της μηνιαίας έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

Αφιέρωμα στη δεύτερη διεξαγωγή του Final-4 της Εlite League που θα αναδείξει σήμερα (17/5) τον πρωταθλητή του 2024, «καταθετήριο ψυχής» από τον Άκη Καλλινικίδη, ο οποίος «κρέμασε» την φανέλα του, ύστερα από 25 χρόνια παρουσίας στα παρκέ, το «ώ, τι κόσμος μπαμπά» που ακούγεται στα παιχνίδια της ομάδας γυναικών του ΠΑΣ Γιάννενα και πληθώρα άλλων θεμάτων, περιλαμβάνει το 29ο τεύχος του e-magazine της Ε.Ο.Κ..

 Στη σημερινή δημοσίευση του διαδικτυακού περιοδικού, μπορεί να διαβάσετε για την κορύφωση του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Elite League 2023-24 που θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής (19/5) μετά από 265 αγώνες, συνολικά και με τη γνωστοποίηση της δεύτερης ομάδας, η οποία θα κερδίσει την άνοδο της στην Basket League.

 Στην αναμόχλευση της μνήμης για τις απόπειρες πρόκρισης της Εθνικής Ανδρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω των Προολυμπιακών τουρνουά, αναφέρεται η πρώτη και μοναδική, έως τώρα, επιτυχημένη προσπάθεια, το 2008, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

 Η Αναστασία Κωστάκη εξιστορεί την συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ 2007 και μπορεί να γνώρισε τρεις ήττες και να αποκλείστηκε, αλλά κάθε συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος γυναικών έχει ξεχωριστή σημασία για την πρόοδο του.

 Γράμμα στον νεαρότερο εαυτό του, έχει γράψει ο Άκης Καλλινικίδης, σε έναν απολογισμό καρδιάς για τις ομάδες που αγωνίσθηκε, έως η «φωνή» του σώματος του, να του «απαγορέψει» να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ.

 Κατάμεστες εξέδρες, τύμπανα, φωνές και ατμόσφαιρα αγώνα ανδρών, είναι το σκηνικό που έχει «παγιωθεί» στα παιχνίδια της ομάδας γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ατμόσφαιρα στο κλειστό «κάστρο» των Ιωαννίνων, κάνουν ακόμα και το… γήπεδο των Ζωσιμάδων να «ζηλέψει».

 Το «Γαλατικό χωριό» του ΜΓΣ Γέφυρας, όπως αυτοαποκαλούν την ομάδα μπάσκετ στην περιοχή, έχει πάθος για το μπάσκετ και διάθεση να επαναλάβει την πρώτη συμμετοχή της στην Elite League από την National League1.

 Φαέθοντας Αντίρριου και ΠΑΣ Ναυπάκτου πέρασαν το αυλάκι και άλλαξαν μπασκετική γειτονιά και οι «απέκηδες», όπως αποκαλούνται στην Αχαΐα, έγιναν μέλη της ΕΣΚΑ-Η.

 Μετά από τρία χρόνια… προεργασίας και προγραμματισμού, η ομάδα Γυναικών του Ολυμπιακού Βόλου επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας την επόμενη περίοδο.

 Το «όνειρο» της ανόδου στην Α2 Γυναικών έγινε πραγματικότητα από τον ΑΟ Βάρης «Ο Αναγύρους» και τα χαμόγελα μπασκετικής ευτυχίας «ξεχειλίζουν» για την ομάδα-καμάρι της περιοχής.

 Στην Άρτα, το μπάσκετ επιστρέφει δυναμικά από τη Δόξα Πύρρου που συμμετέχει στην Ναtional League 2 και έχει υψηλότερες φιλοδοξίες και στόχους.

 Η φωτογραφία, όσο χρόνια και αν περάσουν, ακόμα και αν… ξεθωριάσει, θα υπενθυμίζει την πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομάδας γυναικών στο F4 του πρώην Κυπέλλου Πρωταθλητριών Γυναικών. Ο Σπόρτιγκ του 1991 με Άννυ Κωνσταντινίδου, την αείμνηστη Βάσω Μπεσκάκη και τις άλλες συμπαίκτριες τους, στη στήλη «Ρετρό».