Skip to main content

WNBA: Το ρεκόρ 23ετίας στην τηλεθέαση και...το μάθημα που πήρε η Κλαρκ

Η Κέιτλιν Κλαρκ ήρθε...με φόρα από το κολλέγιο, αλλά κατάλαβε ότι για να πετύχει στο WNBA θέλει...δουλειά πολύ.

Η Κλαρκ έκανε το ντεμπούτο της στο WNBA με τις Ιντιάνα Φίβερ, οι οποίες ηττήθηκαν από τις Κονέκτικατ Σαν με 92-71. Αν κάποιος παρατηρήσει τα στατιστικά της σίγουρα θα ξεχωρίσει ότι σκόραρε 20 πόντους. Η 22χρονη Αμερικανίδα πόιντ γκαρντ είχε στον πρώτο αγώνα 5/15 στα σουτ και 4/11 στα τρίποντα. Έκανε επίσης και δέκα λάθη, το οποίο είναι franchise record για την ομάδα της Ιντιάνα, αλλά και τα περισσότερα που έχει κάνει μια παίκτρια στο ντεμπούτο της στο WNBA. 

Η Νο1 του WNBA Draft κατάλαβε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα στο γήπεδο της Μόχεγκαν Σαν Αρένα ότι η μεγάλη λίγκα είναι μια άλλη πίστα και χρειάζεται πολύ δουλειά, μεγάλη προσπάθεια και τρόπος για την προσαρμογή στο μεγαλύτερο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Είχε απέναντι της δύο από τις καλύτερες παίκτριες, την Αλίσα Τόμας και την Ντεγουάνα Μπόννερ, οι οποίες δεν της χαρίστηκαν και της έδειξαν το τι έχει να αντιμετωπίσει στον δρόμο για το αν θέλει να πετύχει. Έχει δημιουργηθεί ένα hype, ένα κύμα γύρω από αυτήν την παίκτρια, αφού υπενθυμίζουμε ότι την ήττα του πανεπιστημίου της, Αιόβα απέναντι στην Νότια Καρολίνα την παρακολούθησαν περίπου 24 εκατομμύρια τηλεθεατές. Είναι ο αγώνας μπάσκετ στις ΗΠΑ, είτε ανδρών, είτε γυναικών, με τους περισσότερους τηλεθεατές ανεξαρτήτως επιπέδου (π.χ. NBA, WNBA, κολεγιακό πρωτάθλημα) από το 2019.

Ο αγώνας ανάμεσα στις Φίβερ και στις Σανς προσέλκυσε το ενδιαφέρον λόγω της 22χρονης Αμερικανίδας πόιντ γκαρντ και το παρακολούθησαν 2.3 εκατομμύρια τηλεθεατές, 200% πάνω σε σχέση με τον περσινό πρώτο αγώνα. Σύμφωνα με το Sports Media Watch, είναι ο αγώνας του WNBA που παρακολούθησαν οι περισσότεροι τηλεθεατές από το 2001. Για να γίνει αισθητή η διαφορά σε σχέση με τους άλλους αγώνες αυτά τα 23 χρόνια. Οι αγώνες των τελικών του WNBA είχαν μέσο όρο τηλεθέαση γύρω στα 730.000 άτομα. 

Η Κλαρκ δήλωσε μετά τον αγώνα ότι: "Θεωρώ ότι οι δύο πρώτες κατοχές είναι καλές, μετά όμως μας έτρεξαν και δυσκολευτήκαμε να σκοράρουμε...Γνωρίζω ότι όλοι περιμένουν να κάνω μερικά καταπληκτικά πράγματα, αλλά αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Αν τα πράγματα δεν είναι τέλεια ή αν δεν τα πάμε καλά σε ένα παιχνίδι, τότε θα πρέπει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε συνεχώς".