Skip to main content

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Eφόσον μπορούσα να κοντράρω τον Θανάση, μπορούσα οποιονδήποτε»

Στην ισπανική Marca μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με αφορμή την επίσκεψη του στον αδελφό του, Αλέξανδρο, που αγωνίζεται στην ιβηρική χώρα. Ο «Greek Freak» μίλησε για τον μικρότερο αδελφό του αλλά και στο πως η σύγκριση του με τον Θανάση τον βοήθησε να «χτίσει» την αυτοπεποίθηση του.

Αναλυτικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε:

Για το ταξίδι στην Ισπανία για να τον αδελφό του, Αλέξανδρο: "Δεν είχαμε βρεθεί από κοντά για αρκετό διάστημα. Είναι πολύ ωραίο να έρχομαι και να βλέπω ότι το σπίτι του είναι καθαρό (γελάει). Ο Άλεξ είναι πολύ συγκεντρωμένος, προετοιμάστηκε για τη σεζόν και αρχίζει να βελτιώνεται. Θα μπορούσαμε να είμαστε με τον Κώστα, να τον υποστηρίζουμε στους τελικούς, αλλά προτιμήσαμε να στηρίξουμε τον Άλεξ. Θα θέλαμε να δούμε κάποιους αγώνες του, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να είμαστε στην προπόνηση. Είναι ο μικρός μας αδερφός και στο τέλος της ημέρας, κάνεις οτιδήποτε είναι απαραίτητο για εκείνον".

Για το γεγονός ότι άργησε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα: "Ρωτήσαμε τους γονείς μας γιατί δεν έχουμε ταυτότητα ή διαβατήριο. Γιατί δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε με τους φίλους μας. Δεν μπορούσαν να μας εξηγήσουν. Ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν ή να μπορούν να εκφράσουν την άποψή τους".

Για το πώς απέκτησε αυτοπεποίθηση σε μικρή ηλικία: "Σκεφτόμουν πως εφόσον μπορώ να κοντράρω τον Θανάση, που είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος, τότε μπορούσα να παίξω απέναντι σε οποιονδήποτε".